Lyderis „Vilnius” suklupo Marijampolėje

16-ojo Lietuvos čempionato turo rungtynėse Marijampolės „Sūduva” rungtyniaudama savo gausiai susirinkusių žiūrovų akivaizdavoje atsirevanšavo pirmenybių lyderiui „Vilniaus” klubui už pralaimėjimą, patirtą pirmojo rato varžybose bei pratęsė savo nepralaimėtų rungtynių seriją iki 9.

Marijampolės „Sūduvos” stadionas, 2200 žiūrovų

Teisėjas – Audrius Žuta

„Sūduva” 1 – 0 „Vilnius”

61‘ [1 – 0] Willer Souza Oliveira (11m.)

„Sūduva”: S.Klevinskas; Sobol, Skinderis, Mikuckis, V.Slavickas; Miklinevičius (83′ Grigas), Mačiulis (62‘ Litvinas), G.Slavickas (76′ Leimonas), Willer, Urbšys; Juška.

„Vilnius”: Valius; Rodnei, Artiomovas, Radavičius; Marcio, Freidgeimas (66‘ Rodolfo), Andersonas, Erasmo, Paulinho, Lukša; Kleyr.

Pirmasis kėlinys ir prasidėjo, ir vyko gana vangiai. Abi komandos stengėsi užvaldyti aikštės vidurį, kuriame dažniausiai ir vyko kova. Prie varžovų vartų abi ekipos priartėdavo gana retai, o jei tai padaryti ir pavykdavo, nieko itin pavojingo sukurti nepavykdavo.

10-ąją minutę į puolimą dešiuoju kraštu atskubėjęs „Sūduvos” gynėjas Aleksandras Sobolis mėgino nuginkluoti varžovų vartininką Liudviką Valių smūgiu nuo baudos aikštelės linijos, tačiau jo bandymas skriejo gerokai virš vartų. Maždaug po dešimties minučių „Vilniaus” saugas Vytautas Lukša patikrino vartininko budrumą smūgiu pažeme, tačiau Saulius Klevinskas šį kartą sužaidė patikimai.

Po poros minučių „Vilnius” surengė bene pavojingiausią pirmo kėlinio ataką. Svečiai perėmė kamuolį aikštės viduryje, o į priekį nuskubėjęs Paulinho iš kairiojo baudos aikštelės krašto smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, bet kamuolys praskriejo greta virpsto.

Kėlinio pabaigoje kairiojo krašto gynėjas Vaidas Slavickas beveik nuo vidurio aikštės perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur sėkmingai sužaidė Gvidas Juška. Jis numetė kamuolį link įkertančio Willerio, tačiau šis akimirką nesuspėjo ir gynėjai įtampą prie savo vartų neutralizavo.

Antrasis kėlinys prasidėjo labai aktyviai, abi komandos puolė į priekį ir sukurė keletą labai pavojingų epizodų.

Prabėgus minutei po antrojo kėlinio pradžią skelbiančio teisėjo švilpuko, G.Juška, atsiduręs varžovų baudos aikštelėje, bandė atakuoti į tolimajį vartų kampą, bet jo smūgis buvo kiek netikslus. Vos po minutės tas pats G.Juška smūgiavo į vartus maždaug iš 20 metrų, bet kamuolys skriejo pro šalį.

Po keleto akimirkų Paulinho buvo jau varžovų baudos aikštelėje. Jis pabandė įridenti kamuolį į vartus, bet S.Klevinskas sureagavo į šį smūgį ir kamuolį sugavo.

52-ąją minutę Willeris ėmėsi realizuoti tolimą baudos smūgį. Smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į sienelėje stovėjusių varžovų galva ir skriejo į vartų plotą, bet vartininkas laiku pamatė, jog kamuolys pakeitė kryptį, ir be didesnio vargo jį sugavo.

Po penkių minučių „Vilnius” turėjo puikią progą pasižymėti. Greitos atakos metu šeimininkų baudos aikštelėje atsidurė Kleyras, jis labai pavojingai smūgiavo į vartų plotą, tačiau puikiai sužaidė vartininkas, kuris varžovams nesuteikė galimybės išpešti bent kampinį.

Netrukus kamuolį į baudos aikštelė įsivarė jaunasis Andrius Urbšys, ten kilo sąmyšis, kurio metu vienas iš vilniečių gynėjų palietė kamuolį ranka, ir teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį, kurį užtikrintai realizavo „Sūduvos” legionierius iš Brazilijos Willeris.

Po įvarčio „Sūduva” sėkmingai gynėsi ir neleido sukurti daug progų prie savo vartų. Tik 76-ąją minutę aukštą perdavimą iš aikštės gilumos gavo Kleyras, jis labai pavojingai smūgiavo galvą, bet kamuolys praskriejo šalia vartų stačiakampio.

Po šio epizodo „Vilnius” ir toliau stengėsi atakuoti, o „Sūduva” į tai atsakydavo kontratakomis, tačiau rimtesnių progų įvarčiui pelnyti triumfuojantys „Sūduvos” sirgaliai taip ir neišvydo.

„Sūduvos” vyriausiasis treneris Algimantas Gabrys neslėpdamas pasitenkinimo ir nuovargio gaidele po rungtynių supažymėjo, kad rungtynės tarp abiejų komandų visą laiką būna principinės.

„Šiandien žaidėme su čempionato lyderiu. Pasirinkome kontratakų taktiką kuri pasiteisino. „Vilniaus” komandos pasirinkta taktika, mus šiek tiek nustebino, kadangi jie stengėsi atakuoti mūsų vartus perduodami aukštus kamuolius į baudos aikštelę. Mes sėkmingai gynėmės. Priešininkas turėjo vieną realią progą pelnyti įvartį. Šiandien mūsų komandoje išskirčiau Andriaus Urbšio, Giedriaus Slavicko žaidimą ž į kovą metėm jaunimą, ir jis save pateisino. Tai mane džiugina žiūrint į perspektyvą. Po šių rungtynių mūsų nuotaika gera prieš trečiadienio supertaurės rungtynes”, – teigė A.Gabrys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.