D.Vencevičius: „Galėjome laimėti didesniu skirtumu”

Po Intertoto rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje ir po jos į Lietuvos ir Velso žurnalistų klausimus atsakė „Vėtros” ir „Llanelli” komandoms vadovaujantys Donatas Vencevičius ir Peteris Nicholas.

„Vėtros” strategas D.Vencevičius nepaisant pergalės nebuvo itin patenkintas komandos žaidimu, nes šeimininkai neišnaudojo daug galimybių pelnyti įvarčius ir praleido nelogišką įvartį.

„Rungtynes pradėjom kiek susikaustę. Nedaugelis mūsų žaidėjų turi tarptautinių rungtynių patirties, todėl tokio mačo svarba galbūt kažkiek išmušė iš vėžių. Prieš rungtynes sakiau komandai, kad laukia sunkus mačas, nes Velso klubai pasižymi fizine jėga ir kovingumu. Galbūt ne visi įvertino varžovą, gal tikėjosi lengvesnės pergalės. Aišku, galėjome laimėti ir didesniu skirtumu, bet yra kaip yra”, – kalbėjo D.Vencevičius.

„Šiandien buvo sunki situacija – buvo du skirtingi kėliniai. Pirmą pradėjome blogai ir nors sukūrėme progų, jų neišnaudojome. Antrame žaidimas pasikeitė ir pelnytai laimėjome. Manau, prie to daug prisidėjo psichologinis nusiteikimas, nes kai visų rungtynių metu atakuoji ir pats praleidi, komanda gali greit palūžti. Laimei, šiandien to nenutiko”, – sakė strategas.

Paklaustas, ar tenkina rezultatas D.Vencevičius nebuvo linkęs pateikti vienareikšmiško vertinimo ir sakė, jog „Vėtros” laukia nelengva išvyka į Velsą.

„Nugalėjome rezultatu 3-1 ir turime realius šansus žengti toliau. Kita vertus, namie praledome įvartį, todėl atsakomajam mače tai gali atsiliepti žaidimui. Laukia sunkus mačas, jam rimtai ruošimės. Ar rezultatas tenkina galėsiu atsakyti po savaitės, po atsakomųjų rungtynių. Pats neseniai baigiau futbolininko karjerą, per kurią teko nemažai rungtyniauti Europos turnyruose. Iš patirties galiu pasakyti, jog rungtynės namuose ir išvykoje labai skiriasi, ypač Europos taurėse.”

„Llanelli” treneris Peteris Nicholas pripažino varžovų pranašumą, tačiau išreiškė abejones dėl teisėjo sprendimo skirti 11 metrų baudinį, kurį realizavo ir antrą įvartį „Vėtrai” pelnė Vitalis Stankevičius.

„Manau, „Vėtra” žaidė labai gerai, sukūrė nemažai progų, įmušė du gražius įvarčius. Rezultatas pagal žaidimą teisingas, bet esu kiek nusivylęs skirtu 11 metrų baudiniu, tai buvo kiek abejotinas sprendimas”, – kalbėjo P.Nicholas.

Velso klubo treneris taip pat labai apgailestavo, kad komandai dėl biurokratinės klaidos trūko gynėjo Stuarto Joneso, kuris neaiškiomis aplinkybėmis nebuvo registruotas mačui: „Mums šiandien dėl įvairių priežaščių trūko keletos pagrindinės sudėties žaidėjų, o vienas iš jų šiandien negalėjo žaisti, nes dėl klaidos nebuvo registruotas rungtynėms. Tai apmaudu, bet tikiuosi viskas susitvarkys iki antrų rungtynių.”

P.Nicholas taip pat nenusiminė dėl pralaimėjimo ir teigė ęsas patenkintas auklėtinių žaidimu: „Be abejo, mums būtų labiau tikęs rezultatas 2-1, tačiau yra taip kaip yra, vis dėlto įmušėme įvartį, kuris gali būti naudingas atsakomosioms varžyboms. Nepaisant rezultato esu patenkintas savo komandos pasirodymu, žaidėjai padarė ką gali.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.