Netikusi čempionato pradžia

Tragiškesnės Lietuvos futbolo A lygos pirmenybių pradžios Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai negalėjo įsivaizduoti. Praleidę apmaudų įvartį per pridėtą laiką, uostamiesčio žaidėjai pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui” 1:2.

Įpusėjus antrajam kėliniui, klaipėdiečiai atidavė iniciatyvą vilniečiams, kurie 80-ąją min. išlygino rezultatą, o laikrodžiui skaičiuojant paskutinės minutės sekundes, po šiurkščios vartininko Arno Lekevičiaus klaidos rovė plaukus nuo galvos. Iš toli pavėjui smūgiuotą kamuolį mūsų vartų sargas bandė gaudyti į glėbį, tačiau kamuolys atšoko gana netoli. Vilniečių ekipos legionierius iš Moldovos Julianas Bursučas pirmasis suskubo prie jo ir stipriu smūgiu įkirto kamuolį į „Atlanto” vartus.

„Atlantas” rungtynes pradėjo kiek kitokios sudėties nei prieš pirmenybes teigė komandos vyr. treneris Vacys Lekevičius. Vartininkas Arnas Lekevičius, gynėjai: Povilas Šarūnas, Kazimieras Gnedojus, Darius Ramonas, Ivas Begičius, saugai: Andrius Petreikis, Donatas Navikas, Jelenas Pokornas ir Matėjus Siličius, puolėjai: Luka Aničičius ir Mindaugas Daunoravičius.

Mat vos ne paskutinę akimirką į komandą atvykęs kartais Slovėnijos rinktinėje žaidžiantis J.Pokornas aikštės viduryje užėmė K.Gnedojaus vietą, o Kazimieras atsitraukė atgal – išstūmė vidurio gynėju turėjusį žaisti latvį Bogdaną Nesterenką.

O antruoju puolėju kartu su labai gerą įspūdį palikusiu Luka Aničičiumi netikėtai žaidė buvęs Kėdainių „Nevėžio” žaidėjas M.Daunoravičius.

Rungtynės prasidėjo vilniečių gynėjo moldavo Anatolio Ostapo trauma. Jau 2-ąją min., po dvikovos ore, žaidėjas negalėjo atsikelti ir buvo išneštas.

Jaudulys kaustė abiejų komandų futbolininkus. Ypač netvirtai žaidė „Atlanto” gynėjai ir vartininkas. Tik dėl laimės ir atsitiktinumo kamuolys nepabuvojo mūsų komandos vartuose. Kelis kartus kamuolys pavojingai praskriejo per „Atlanto” vartininko aikštelę.

Neliko skolingi ir mūsų komandos kroatai. Gana gausiai susirinkusių žiūrovų plojimų nusipelnė L.Aničičius. Jo smūgiuotas kamuolys vos ne lyžtelėjo „Žalgirio” vartų virpstą. Taip pat efektingai smūgiavo ir M.Siličius – kamuolys praskriejo greta vartų.

Kai futbolininkai įšilo – 31-ąją min. parodė, ką moka L.Aničičius. Jis prasiveržė pro vilniečių gynėją ir taikliu stipriu smūgiu į tolimą kampą pakėlė nuo kėdžių žiūrovus – 1:0.

Už tai, kad nusivilko marškinėlius, kroatas buvo įspėtas geltona kortele. Negana to, rungtynėms blogai teisėjavęs (visas 90 min. vaikiškai klydo) kaunietis Vitalijus Kazlauskas beregint L.Aničičiui parodė ir raudoną kortelę – suprask, lauk iš aikštės. Po to, kai visi Klaipėdos komandos treneriai ir atsarginiai žaidėjai puolė teisėjo link, jis pripažino savo klaidą. Kiek anksčiau geltoną kortelę buvo gavęs M.Siličius (8 nr.), arbitras, sumaišęs su juo, nusprendė, jog L.Aničičius gavo antrą geltoną kortelę.

Antrąjį kėlinį klaipėdiečiams svečių vartų prieigos buvo sunkiai prieinamos. Kamuolys daugiausiai buvo aikštės viduryje. Įpusėjus kėliniui iniciatyvą perėmė vilniečiai. Sunku pateisinti „Atlanto” trenerių sprendimą į aikštę išleisti jaunąjį Justą Noreiką. Jis 62-ąją min. pakeitė patyrusį M.Siličių.

Vėliau aikštėje pasirodęs (67-ąją min. pakeitė M.Daunoravičių) patyręs Rimantas Žvingilas savotiškai pradėjo… rezultatyvią vilniečių ataką. Galėdamas perduoti komandos draugams, jog jie išbėgtų vienui vieni prieš varžovų vartininką, R.Žvingilas atidavė kamuolį sostinės ekipos gynėjui. Po kelių akimirkų dėl „Atlanto” gynėjo I.Begičiaus klaidos Igoris Morinas per A.Lekevičių pasiuntė kamuolį į vartus – 1:1.

Praleidę įvartį klaipėdiečiai nerado jėgų lemiamam šturmui. O po antrojo įvarčio žiūrovai lyg susitarę pakilo nuo kėdžių. Apmaudi rungtynių pabaiga sugadino futbolo gerbėjų šventišką nuotaiką.

Ilgai atsitokėti negalėjęs V.Lekevičius „Klaipėdai” teigė, jog dėl nesėkmės patys kalti: „Jauniems žaidėjams trūksta patirties, susižaidimo, jautėsi, kad jaudinosi. Kai vilniečiai mušė antrąjį įvartį, mūsų žaidėjai buvo lyg sustingę. Prie atšokusio kamuolio šoko net trys varžovai, tačiau nebuvo nė vieno klaipėdiečio. Galėjome laimėti, tačiau nelaimėjome. Maniau R.Žvingilas priekyje prilaikys kamuolį, privers varžovų žaidėjus prasižengti. Jis net pats nesupranta, kaip taip išėjo, jog suklydo”.

Kitos kovos

Vilniuje: Visagino „Interas” – Kauno „Kaunas” – 2:3 (1:2). A.Jeršovas (35 ir 57 min.); R.Beniušis (1), A.Kšanavičius (24), M.Bagužis (55).

Daugkartiniai čempionai vietoj lauktos triuškinančios pergalės prieš debiutantus turėjo tenkintis kuklia sėkme. Pirmąjį čempionato įvartį jau 1-ąją min. įmušė Ričardas Beniušis.

Marijampolės „Sūduva” – Šilutės „Šilutė” – 4:1 (1:1). A.Sobolis (25), V.S.Oliveira (54), S.Koziuberda (63), G.Juška (64); T.Straleckas (45).

Marijampoliečiai iškovojo didžiausią pergalę pirmąjį turą. Paskutinę pirmojo kėlinio minutę „Šilutei” buvo pavykę išlyginti rezultatą, tačiau iki antrojo kėlinio vidurio „Sūduvos” žaidėjai nuramino savo gerbėjus.

Panevėžio „Ekranas” – Šiaulių „Šiauliai” – 2:0 (1:0). V.Kavaliauskas (1), G.Tomkevičius (53).

Panevėžiečiai, kaip ir kauniečiai, greitai įmušė įvartį. 1-ąją min. nestipriu, bet taikliu smūgiu į šiauliečių vartus kamuolį pasiuntė V.Kavaliauskas. Beveik visas rungtynes turėję persvarą, „Ekrano” žaidėjai rezultatą padvigubino tik po pertraukos. „Šiaulių” komandos kapitonu buvo pastaraisiais metais „Atlante” žaidęs Egidijus Žukauskas.

Vilniaus „Vilnius” – Vilniaus „Vėtra” – 0:0. Principinė dviejų Vilniaus klubų kova baigėsi be įvarčių. Kelis kartus „Vilniaus” komandos vartus apgynė iš Klaipėdos išvykęs Liudvikas Valius.

Kitas turas

Vakar antrąjį turą pradėjo „Žalgiris” ir „Sūduva”.

Šiandien žais: „Interas” – „Šilutė” (Vilniuje), „Kaunas” – „Šiauliai”, „Ekranas” – „Vilnius”, „Vėtra” – „Atlantas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.