Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: tešla
Soties ir linksmybių pabaiga
Sulig Užgavėnėmis prasideda Velykų laukimas ir baigiasi visos linksmybės. Kokiais blynais šiandien, pokalėdinio laikotarpio paskutinę dieną, pavaišinsime šeimą, draugus? Beje, blynai svarbiu patiekalu žiemos išvarymo šventėje greičiausiai tapo todėl, kad savo forma primena saulę. Sveiko … Skaityti toliau
Ritualinis patiekalas
Paskutinė Užgavėnių vakarienė (užsigavėjimas) iš esmės buvo ritualinė – tarsi paskutinis valgymas užbaigiant žiemą ir pradedant pavasarį. Vakarienės rituališkumas siejamas su mūsų protėvių pagerbimu, kai šeimos galva po gausios vakarienės tardavo: „Tegul bus Dievui ant … Skaityti toliau
ES išklausys Lietuvos ir Čekijos elektronikos kompanijų skundus dėl dempingo
Europos Komisija svarstys Lietuvos ir Čekijos elektronikos kompanijų prašymus imtis antidempingo veiksmų prieš kineskopų importuotojus iš Azijos bei Brazilijos, remdamasi „EUbusiness” praneša ELTA. Dviejų didžiųjų Europos spalvotų kineskopų gamintojų Čekijos „Tesla Eximex” ir Lietuvos „Ekranas” … Skaityti toliau
Piliavietėje – „praktinės” istorijos diena
Miesto gimtadienio proga šeštadienis Klaipėdos piliavietėje buvo paskelbtas amatų diena. Čia susirinkę klaipėdiečiai ir miesto svečiai turėjo progą nemokamai aplankyti Pilies muziejų, vyko įvairūs žaidimai, varžybos, linksmino folkloro ansambliai „Kuršių ainiai” ir „Senoliai”. Tačiau, kaip … Skaityti toliau
Šis tas apie lietinius
Lietiniai – seniai lietuvių pamėgtas patiekalas. Jų būna visokiausių: su vaisiais, su daržovėmis, sūriu, įvairiu saldžiu įdaru. Išradingos šeimininkės iš lietinių pagamina netgi tortus… Iš istorijos Lietiniai populiarūs ne tik ant lietuviško stalo. Anot istorinių … Skaityti toliau