ES išklausys Lietuvos ir Čekijos elektronikos kompanijų skundus dėl dempingo

Europos Komisija svarstys Lietuvos ir Čekijos elektronikos kompanijų prašymus imtis antidempingo veiksmų prieš kineskopų importuotojus iš Azijos bei Brazilijos, remdamasi „EUbusiness” praneša ELTA.

Dviejų didžiųjų Europos spalvotų kineskopų gamintojų Čekijos „Tesla Eximex” ir Lietuvos „Ekranas” antidempingo prašymas Komisijai buvo pristatytas lapkričio 2 dieną.

Europos Komisijos generalinis prekybos direktoratas „Ekraną” informavo, kad jų prašymas buvo užregistruotas ir bus peržiūrėtas.

„Ekranas” ir „Tesla Eximex” paprašė imtis antidempingo priemonių visų dydžių spalvotų kineskopų importui iš Kinijos, Malaizijos, Pietų Korėjos, Tailando ir Brazilijos. Svarstoma galimybė prašyti imtis antidempingo priemonių ir prieš Meksikoje gaminamus kineskopus.

Konkurencija su Azijos kineskopų gamintojais labai paveikė „Ekrano” praėjusių metų rezultatus. Bendrovės grynasis pelnas pernai smuko iki 1,29 mln. litų, nors 2003 metais bendrovė uždirbo 20,2 mln. litų. Šiemet kompanija prognozuoja patirsianti 10 mln. litų nuostolių.

Po ankstesnio „Ekrano” prašymo Europos Komisija 2004 metų liepą įvedė importo mokesčius televizorių kineskopų importui iš Malaizijos, Pietų Korėjos bei Indijos.

2005-11-09 08:01

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.