Žymos archyvas: kepama

Sveika duona – pagal vokietės receptą

(1)

Nuo šiol neringiškiai ir kurorto svečiai galės maitintis sveikais duonos produktais. Vienoje Neringos kepykloje pradėta kepti sveika duona ir bandelės, kurių receptai atkeliavo iš Vokietijos. Daugiau nei dvidešimt metų sveiką duoną ir bandeles nuosavame bioūkyje … Skaityti toliau

„Klaipėdos duona” švenčia trisdešimtmetį

Visoje Lietuvoje pripažinimą pelniusią duoną kepanti bendrovė „Klaipėdos duona” šį penktadienį iškilmingai paminės savo veiklos trisdešimtmetį. Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Kęstučio Dulkio, šiuo metu įmonė užima apie 10 proc. visos šalies duonos rinkos, o Vakarų … Skaityti toliau

Kaip kepti žuvį?

Ar tinkamai iškepta žuvis, paprastai niekas sau nesuka galvos. Jeigu patiekalas pavyko, vadinasi, ir žuvis buvo gera, ir kepėjas (-a) vykęs. Tačiau nežinant kai kurių taisyklių galima niekada ir nepagaminti padoraus žuvies patiekalo. Keletas profesionalių … Skaityti toliau

Pirmoje vietoje – duona kasdieninė

(1)

Tą, kuris italui pasakytų, kad jo mėgstamos picos aukštas glikemijos indeksas, jis palaikytų pamišėliu. Ar tikrai galima laikyti pamišėliais tuos, kurie dievina dar garuojančią duoną? „Pande e mortadella” – taip italai vadina savo gastronominį pragyvenimo … Skaityti toliau

Reprezentacinio suvenyro rangą įgijęs saldėsis

(1)

Lietuviškus šakočius užsieniečiai vertina, bet nuolatinės paklausos ES šalyse šiam egzotiškam kepiniui nėra Lietuvos žemės ūkio ministerija paragino paskubėti užregistruoti tradicinį lietuvišką gaminį „Šakotis” Europos Sąjungoje saugomų nuorodų registre kaip garantuotą tradicinį gaminį. Tačiau vargu … Skaityti toliau

Gamtoje kepame mėsą ir žuvį

Kepsninėje kepama mėsa būna labai įvairi – kiauliena, veršiena, aviena, vištiena, elniena, jautiena, tačiau ta pati mėsos rūšis gali būti ruošiama skirtingai. Norint kaip galima labiau išlaikyti natūralų kepsninėje kepamų produktų skonį, juos ruošiant stengiamasi … Skaityti toliau