Šalti barščiai

Rūgštelių lapus nuplikyti ir perpilti šaltu vandeniu, kai vanduo nutekės smulkiai sukapoti. Į šaltibarščius įeina: žali agurkai, kietai virti kiaušiniai, svogūnų laiškai, rūgšti grietinė, vanduo, kartieji pipirai, druska ir krapai.

Svogūnus, krapus smulkiai supjaustyti, dėti druskos, karčiųjų pipirų ir viską truputį pasukti, kad išleistų skonį, tuomet dėti grietinė, truputį pasukti, pilti vandens ir ragauti, kad visko būtų iki skonio, jei nuo grietinės nerūkštūs – pridėti citrinavos druskos, arba citrinos sulties. Ant pabaigos dėti rukštelės, agurkai smulkiai supjaustyti ir kiaušiniai, kiaušiniai supjaustyti į 4 d. arba pusiau. Prieš nešant į stalą įleisti gabalą ledo.

Moteris

Mėnesinis moterų laikraštis. Leidžia Lietuvių Katalikių Moterų Draugija.
Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Receptai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.