Rūgštelių lapus nuplikyti ir perpilti šaltu vandeniu, kai vanduo nutekės smulkiai sukapoti. Į šaltibarščius įeina: žali agurkai, kietai virti kiaušiniai, svogūnų laiškai, rūgšti grietinė, vanduo, kartieji pipirai, druska ir krapai.
Svogūnus, krapus smulkiai supjaustyti, dėti druskos, karčiųjų pipirų ir viską truputį pasukti, kad išleistų skonį, tuomet dėti grietinė, truputį pasukti, pilti vandens ir ragauti, kad visko būtų iki skonio, jei nuo grietinės nerūkštūs – pridėti citrinavos druskos, arba citrinos sulties. Ant pabaigos dėti rukštelės, agurkai smulkiai supjaustyti ir kiaušiniai, kiaušiniai supjaustyti į 4 d. arba pusiau. Prieš nešant į stalą įleisti gabalą ledo.