Kambarių įrengimas

Kabinetas – darbo kambarys turi rimtą išvaizdą. Rašomasis stalas – darbui, spinta ar lentyna su knygomis, kurios reikalingos to asmens specialybei ir keletas paprastų kėdžių interesantams; po stalu kilimas ar žvėrio kailis. Keletas paveikslų ant sienos, gražūs biustai, viena kita gėlė padabina kambarį.

Kiekvienas namas net ir kaime šviesesni ūkininkai turi vieną geresnį kambarį svečiams,- seklyčią, salioną. Saliomis (svetainė) yra tuoj prie prieškambario ir netoli valgomojo. Negražu būtų, jei einant salionan, reikėtų virtuvę, miegamąjį ar kitą kokį kambarį pereiti.

Visiems kambariams, o ypatingai salionui reikia rinkti gražius rakandus, išlaikyti stilių ir spalvų harmoniją tarp kėdžių, sofų, kilimų, durims ir langams užtiesalų. Negražu būtų, jei viena kėdė tokios spalvos, kita kitokios, vienas stalas toks, kitas kitoks. Rakandai gali būti ir paprastesni, mediniai, by tik vienodi, dailūs ir skoningi. Ant grindų vienas ar keli kilimai, ant langų balti uždangalai, o virš jų gardynos pritaikintos prie rakandų ir kilimų spalvos daro švelnų ir iškilmingą salono vaizdą. Sienoms tinka įvairūs seno aukso atspalvio tapetai. Sienas puošia gražiuos rėmuos dailės paveikslai, dailūs šeimos portretai; fotografijas nedera kabinti ant sienų – joms albome vieta. Jei kas namie skambina, gražu yra turėti pianiną ar fortepioną. Didelis, dailus veidrodis atšviečia salioną, o gražūs vazonai, medeliai, gėlės priduoda jam gyvumo. Jei yra gražus poliruotas stalas, tai nereikia jo dengti staltiese, o ypatingai nereikia apkrauti mažos vertės, be skonio papuošalais, žibučiais, poperinėmis ar kokiomis kitomis negyvomis gėlėmis, bet jei turime gražius meno dalykus, dabinkime jais noriai savo salioną. Ant stalo guli albomai su fotografijomis, ir tapybos ar skulptūros knygos. Jei nėra tam tikros bibliotekai vietos, ji tinka salione, nes knygos yra svečių pasigerėjimas, todėl reikia jas padėti viešoje vietoje. Suprantamai, kad spinta turi būt daili su stiklinėmis durimis, ir knygos gražiai aptaisytos, senas, prastas knygas galima pridengti uždanga.

Visas saliono įrengimas turėtų harmonizuotis ir su kitais kambariais. Negražu bus, jei salionas turtingas, pilnas prabangos, o kiti kambariai suplyšę, apleisti, rakandai sugriuvę.

Moteris

Mėnesinis moterų laikraštis. Leidžia Lietuvių Katalikių Moterų Draugija.
Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.