V.Aleknos negąsdina iraniečio rezultatai

Vokietijoje vykusiame „Aukso lygos” turnyro pirmajame etape dukart olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos užimta antroji vieta lengvosios atletikos specialistų negąsdina. Pasaulio disko metikų elitui priklausantis lietuvis šį sezoną pradėjo itin aukštais rezultatais.

Sekmadienį Vokietijoje vykusiose „Aukso lygos” serijos varžybose V.Alekna paskutiniu mėginimu diską nusviedė 69,12 m ir, surinkęs 16 įskaitinių taškų, užėmė antrąją vietą.

Pretendentai nesikeičia

Turnyrą laimėjo antruoju bandymu taip pat įrankį nuskraidinęs (69,12 m) ir Azijos rekordą pasiekęs iranietis Ehsanas Hadadi (20 tšk.). Trečiąją vietą užėmė vokietis Robertas Hartingas (67,70 m), jis surinko 14 taškų ir pagerino asmeninį rekordą. Tik ketvirtas liko pasaulio čempionas estas Gerdas Kanteris (66,57 m).

Kiti rezultatai: 5. Mario Pestano (Ispanija) – 66,39; 6. Piotras Malachowskis (Lenkija) – 65,24; 7. Rutger Smith (Olandija) – 64,20; 8. Michaelis Mollenbeckas (Vokietija) – 62,29; 9. Frantzas Krugeris (Suomija) – 60,44; 10. Omaras Ahmedas El Ghazaly (Egiptas) – 60,20.

Pakomentuoti V.Aleknos pasirengimą Pekino žaidynėms paprašytas šalies lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis „Lietuvos žinioms” sakė, kad Virgilijus niekada taip gerai nestartavo sezono pradžioje, kaip šiemet keturiuose oficialiuose turnyruose: prasčiausias jo rezultatas buvo balandžio mėnesį Vilniuje – 68,68 m, o geriausias pasiektas šį mėnesį Čekijoje – 71,25 metro. Pasak A.Stanislovaičio, V.Alekna pasimokė po pernai vykusio pasaulio čempionato Osakoje, kur jis startavo traumuotas ir liko be medalio. Šiemet Virgilijus labai rimtai pagal planą rengiasi Pekino žaidynėms. Tad neverta skaudžiai reaguoti į kiekvieną jo pasirodymą turnyruose, kurie irgi yra dalis pasirengimo olimpiadai.

LŽ pašnekovas užsiminė, jog natūralu, kad disko metimo sektoriuje atsiranda naujų vardų. Staiga iškilęs iranietis E.Hadadi pastaruosius tris mėnesius treniravosi Baltarusijoje. Tačiau A.Stanislovaitis siūlo nedaryti greitų išvadų ir palaukti iki rugpjūčio mėnesio, kai visi konkurentai, siekiantys olimpinio aukso, susitiks disko metimo sektoriuje Pekine. Pasak specialisto, ten pagrindiniai varžovai dėl aukso turėtų išlikti tie patys – V.Alekna ir G.Kanteris. Atrodo, jog po pergalės pasaulio čempionate estas neišsikapsto iš žvaigždžių ligos pančių – su G.Kanteriu iki šiol vedamos derybos, kad atvyktų į Kauną, kur šį sekmadienį vyks tradicinis tarptautinis turnyras „EAA Permit Meeting Kaunas 2008”. Pasirodo, vien už atvykimą estas užsiprašė fantastinės sumos, kurios, kad ir labai norėdami, organizatoriai nepajėgtų surinkti. O gal išpuikusiam Gerdui nepatinka Lietuva, kur jis niekaip negali nugalėti V.Aleknos…

Varžovės – nevaržovės

Praėjusį savaitgalį Austrijoje vykusiose tradicinėse „Hypo-Meeting” septynkovininkių varžybose Atėnų olimpiados vicečempionė Austra Skujytė liko dešimta (6235 tšk.) tarp 25 turnyrą baigusių atlečių (iš viso jų buvo 27). Po pirmosios dienos lietuvė buvo septinta, tačiau sekmadienį Austra pasirodė itin kukliai: į tolį nušoko 6,21 m, ietį nusviedė 46,51 m, 800 m nubėgo per 2:17,98. Nugalėtoja tapo rusė Tatjana Černova (6618 tšk.), antra – ukrainietė Liudmila Blonska (6570), trečia – rusė Anna Bogdanova (6452).

Komentuodamas A.Skujytės rezultatus Austrijoje A.Stanislovaitis užsiminė, kad dėl blankoko jos pasirodymo kalta ir aklimatizacija. Neseniai iš JAV parskridusiai Austrai pritrūko laiko priprasti prie naujo ritmo. Tad po šių varžybų irgi nereikėtų daryti skubotų išvadų. Pasak šalies rinktinės vyriausiojo trenerio, A.Skujytė yra patyrusi atletė ir žino, kada ir kur dėti pagrindinius akcentus. Ji, kaip ir V.Alekna, tiki, jog geriausios sportinės formos bus per olimpines žaidynes Kinijoje. Juolab ten laukia puikus šansas pakovoti dėl medalio – mat tituluotoji švedė Carolina Kluft visą dėmesį skirs tik trišuolio ir šuolio į tolį rungtims. Ir dar viena atletė nedalyvaus septynkovės olimpiniame turnyre. Pasaulio lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionato penkiakovės nugalėtoja belgė Tia Hellebaut Pekine visą dėmesį skirs šuolių į aukštį rungčiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.