Penkiakovininkai turės progą reabilituotis Pekine

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate Lietuvos atstovams asmeninėse varžybose užlipti ant prizininkų pakylos neteko.

Vengrijos sostinėje Budapešte surengtose planetos pirmenybėse vyrų varžybų finale geriausiai iš mūsiškių pasirodė Andrejus Zadneprovskis. Jis surinko 5492 taškus (šaudymo rungtyje 1108 tšk., fechtavimosi 808, plaukimo 1348, jojimo 1088, bėgimo 1140) ir tarp 36 dalyvių užėmė 9-ąją vietą. Kitas finale dalyvavęs lietuvis Edvinas Krungolcas surinko 5428 taškus (1132; 808; 1316; 1116; 1056) ir buvo tryliktas.

Beje, sekmadienį prieš pat finalo varžybas paaiškėjo, kad iš baseino išbėgo vanduo. Kadangi organizatoriai nebūtų spėję iki šios rungties varžybų pradžios vėl pripildyti baseiną vandens, nuspręsta sukeisti rungčių laiką – po šaudymo ir fechtavimo sportininkai startavo ne plaukimo, o jojimo rungtyje. Pasaulio čempionatas Vengrijoje organizuotas pagal naują tvarką – visos rungtynės vyko vienoje vietoje, tad dalyviams nereikėjo keliauti iš vieno objekto į kitą.

Jau prieš paskutinį etapą – bėgimą – buvo aišku, jog mūsiškiai liks be medalių, nes po keturių rungčių Andrejus ir Edvinas buvo už dešimtuko ribos. Kiti du Lietuvos atstovai Tadas Žemaitis ir Justinas Kinderis neįveikė pusfinalio barjero. Čempionu tapo rusas Ilja Frolovas (5796 tšk.), sidabro medalis teko čekui Davidui Svobodai (5652), bronzos – baltarusiui Jegorui Lapo (5612).

Vakar Lietuvos penkiakovininkai dalyvavo estafečių varžybose.

Kaip jau rašėme, asmeninėse moterų finalo varžybose dalyvavo trys lietuvės, tačiau visos liko toli nuo prizininkių. Julija Kolegova (5340 taškų) buvo dvidešimta, Laura Asadauskaitė (5316 tšk.) – 22-a, Donata Rimšaitė (5084) – 32-a. Čempione tapo prancūzė Amelie Caze (5616 tšk.), sidabro medalis įteiktas Ayai Medani iš Egipto (5596), bronza atiteko britei Katie Livingston (5588).

Nors mūsų šalies atletai palyginti prastai pasirodė pasaulio čempionate, net keturi iš jų turės progą reabilituotis Pekino olimpiadoje. Ten vyks Europos čempionato prizininkė L.Asadauskaitė ir D.Rimšaitė bei gerokai anksčiau kelialapį iškovojęs E.Krungolcas ir Atėnų olimpiados vicečempionas A.Zadneprovskis. Pastarasis į žaidynes pateko pagal reitingą. Tačiau jo vietą galėjo užimti T.Žemaitis, jei dabar būtų patekęs į finalą ir aplenkęs komandos draugą. Mat kelialapį į olimpiadą T.Žemaitis iškovojo pernai Europos čempionate, kur užėmė penktąją vietą. Vėliau vykusiose varžybose jo rezultatai nebuvo tokie geri, kokių tikėtasi. Tad atrodo, kad Tadas liks už borto, nes į Pekiną gali vykti tik du Lietuvos penkiakovininkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.