„Šiauliai” pasiryžę išsaugoti bronzą

Pastarųjų keturių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatų bronzos medalių laimėtojai „Šiaulių” krepšininkai užtikrintai pradėjo mažojo finalo mačų seriją.

Antradienį per pirmąsias varžybų serijos iki trijų pergalių rungtynes „Šiauliai” savo arenoje 110:85 įveikė „Alytaus” komandą. 19 taškų nugalėtojams pelnė Mantas Ruikis. Iš alytiškių sėkmingiausiai žaidė dvigubą dublį atlikęs Marius Janišius (22 taškai ir 10 atkovotų kamuolių). Antrosios mažojo finalo serijos rungtynės Alytuje rengiamos šeštadienį. O šiandien Kauno sporto halėje vyks antrasis dėl čempionų titulo kovojančių vietos „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” komandų serijos iki keturių pergalių mačas (pradžia 18.45 val.). Pirmąsias rungtynes pirmadienį namie laimėjo vilniečiai.

Alytiškiai išvadų nepadarė.
Taikliau mačą pradėjo svečiai – išsiveržė į priekį 10:4. Į tai šeimininkai atsakė spurtu 16:0 ir 8-ą minutę jau pirmavo 20:10. Per antrą ketvirtį „Šiauliai” kelių minučių intervalą laimėjo 18:4 (pataikė 4 tolimus metimus) ir tapo nebepavejami. Po 20 minučių šeimininkai turėjo neabejotiną pranašumą – 50:26.

„Alytaus” treneris Sigitas Krukis konstatavo, kad auklėtiniams nepavyko pristabdyti šiauliečių priekinės linijos krepšininkų. Jie dominavo po abiem krepšiais. „Labai prastai gynėmės, pralaimėjome kovą po lenta. Taip buvo ir per pastarąsias rungtynes Alytuje. Išvados nepadarytos – reikėjo kovoti, kautis dėl kiekvieno kamuolio”, – kalbėjo S.Krukis.

Žada gadinti kraują

„Šiaulių” treneris Robertas Giedraitis neturėjo priekaištų nė vienam auklėtiniui: „Vyrai atidavė visą širdį. Mes išnaudojome savo suolelio pranašumą. Tačiau šiandienos mačas – jau praeitis, laukia kitos serijos rungtynės. Esu tikras, kad Alytuje bus labai labai sunku – varžovai turi patyrusių žaidėjų ir namie kausis iš paskutiniųjų. Aišku, norėtųsi viską baigti kuo greičiau, nes sezonas buvo ilgas, kovėmės ne viename turnyre, tad visi nekantrauja pailsėti. Tikiu, jog su tokia pat energija kovosime ir Alytuje.”

Tuo metu S.Krukis vylėsi, kad situacija pasikeis per antrąsias rungtynes: „Mes nesiruošiame atostogauti. Kitaip nebūtume laimėję ketvirtfinalio prieš „Neptūną”. Manau, šiauliečiams kraują dar pagadinsime. Bent kartą – tikrai.”

Atsikratė problemos

15 taškų nugalėtojams pelnęs vidurio puolėjas Saulius Kuzminskas oficialiai „Šiaulių” svetainei sakė, kad ekipa pagaliau atsikratė pagrindinės visą sezoną ją persekiojusios problemos: „Dažniausiai rungtynių pradžioje leisdavome varžovams įsibėgėti, o paskui atkakliai vydavomės. Šįsyk buvome maksimaliai susikaupę, prisiminėme per reguliarųjį čempionatą gautą pamoką. Gerai gynėmės, kovėmės po krepšiais, todėl greitai įgijome persvarą ir jos neišbarstėme.”

STATISTIKA

„Šiauliai” – „Alytus” 110:85 (26:17, 39:27, 24:24, 21:17).

„Šiauliai”: M.Ruikis 19 tšk. (3-5/7), S.Kuzminskas (7 atk. kam.) ir M.Prekevičius (3-3/4, 5 rez. perd.) po 15, D.Zavackas (7 atk. kam.) ir V.Praškevičius (7 atk. kam.) po 11, A.Grantas 9, A.Masiulis 8, T.Rinkevičius 7, G.Maceina 6 (7 rez. perd.).

„Alytus”: M.Janišius 22 (3-4/5, 10 atk. kam.), A.Aleksandrovas 15, Ž.Urbonas 11, R.Adomavičius 9, M.Jaruševičius 8, S.Kazevičius 7, N.Varnelis 6.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 31/48 (65 proc.) ir 21/42 (50 proc.), tritaškiai – 13/28 (46) ir 10/26 (38), baudos – 9/17 (53) ir 13/22 (59), kamuolys atkovotas 48 ir 28 kartus, rezultatyviai perduotas 23 ir 15, perimtas 6 ir 9, prarastas 13 ir 10, blokuotas 3 ir 0 kartų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.