Žalgiriečiai jėgų semiasi Palangoje

Palangoje stovyklaujantys „Žalgirio” krepšininkai penkias dienas net purškiant lietui bėgiojo miške ir atliko įvairius fizinius pratimus lauke, o vakar vėl paėmė į rankas krepšinio kamuolį.

Žaidėjai laidė juokus

„Vykdome kombinuotą treniruočių ciklą, – teigė „Žalgirio” komandos treneris Rimantas Grigas. – Siekiame, kad krepšininkai gryname ore atgautų fizines jėgas ir psichologinę pusiausvyrą. Privalu susigrąžinti jėgas po sunkaus Eurolygos sezono ir tinkamai pasirengti Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų finalams. Labai naudinga pakeisti aplinką. Atsirado ilgoka pertrauka, tad nusprendėme ją išnaudoti tinkamai. Nepaisant oro sąlygų, žaidėjų nuotaikos pakilios – sąžiningai dirbame, šmaikščiai bendraujame, laidome juokelius.”

Arvydo Sabonio viešbutyje „Pušų paunksmė” įsikūrę „Žalgirio” vyrai lauke maždaug po pusantros valandos treniravosi du kartus per dieną.

Mėtė į tolį rąstą

Krepšininkai Palangoje bėgioja miške ir atlieka įvairius fizinio pasirengimo trenerio Sigito Kavaliausko nurodymus: daro atsispaudimus, šuoliukus, tarpusavyje varžosi sprinto bėgimo, atsitiktinai miške aptikto rąsto mėtymo į tolį rungtyse.

„Atrodo silpniausiai, bet rąstą numeta toliausiai”, – po pirmojo Dainiaus Šalengos bandymo garsiai juokaudamas kalbėjo Jonas Mačiulis.

Tačiau netrukus D.Šalengos rekordas buvo įveiktas. Trečiuoju bandymu iš žalgiriečių toliausiai rąstą numetęs Paulius Jankūnas šokinėjo iš laimės ir neslėpdamas pasitenkinimo šūktelėjo: „Aš geriausias!”

Kartu su krepšininkais bėgioja ir kai kuriuos fizinius pratimus atlieka treneriai Darius Maskoliūnas ir R.Grigas, masažuotojas Romas Petraitis.

„Aš su krepšininkais bėgioju tik kas antrą dieną. Po tokių krūvių tikriausiai kitą dieną net nebeatsikelčiau iš lovos. Nebe tas amžius, kad būčiau lygus su jaunikaičiais”, – bandė šmaikštauti R.Grigas.

Dirba individualiai

Kairės kojos raumenį prieš kelias savaites pasitempęs vidurio puolėjas klaipėdietis Eurelijus Žukauskas dirba pagal individualią programą – daro pritūpimus, specialius šuoliukus.

„Šiek tiek su komanda lengvai apšylu, bet sprintų nebėgioju. Jaučiu nemalonų skausmą. O šiaip tai nuotaika gera. Visada malonu pabūti pajūryje. Tikiuosi, kad per LKL finalus galėsiu rungtyniauti visu pajėgumu”, – sakė krepšininkas.

R.Grigas viliasi, kad E.Žu­kaus­kas aikštėje pasirodys dar anksčiau: „Jam atliekamos įvairios procedūros, šildymai. Viskas juda geryn.”

Žalgiriečiai Palangoje stovyklauja be draugių ir žmonų, tačiau teigė per daug nenuobodžiaujantys.

„Susirandame pramogų – juokų ir smagių akimirkų netrūksta. Visa komanda nuolat sėdame prie bendro valgių stalo”, – sakė P.Jankūnas.

Lankė Palangos vaikus

Palangoje stovyklaujantys žalgiriečiai randa laiko ir jėgų ne tik treniruotėms, bet ir geriems darbams. Trečiadienį legionieriai Marcusas Brownas, DeJuanas Collinsas ir Mamadou N‘Diaye aplankė Palangos sporto mokykloje besitreniruojančius 10–12 metų vaikus. Krepšininkai 20 vaikų grupei surengė treniruotę, kurioje parodė įvairių krepšinio gudrybių.

„Pratybas pradėjome nuo pramankštos, nes tai yra labai svarbi treniruočių proceso dalis. Maži vaikai turi įprasti gerai apšilti, o ne iš karto pulti mėtyti į krepšį. Geras apšilimas – geriausia apsauga nuo traumų”, – pasakojo vaikams mankštą vedęs M.Brow­nas.

Vėliau palangiškiai su žalgiriečiais tobulino metimo techniką, šlifavo kamuolio perdavimų metodiką. Profesionalai su vaikais varžėsi baudų metimo ir tritaškių konkursuose, pradžiugino mažuosius oranžinio kamuolio mėgėjus dovanomis ir siurprizais.

Į Kauną žalgiriečiai planuoja sugrįžti jau rytoj.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.