Vilniečiai veja traumas šalin

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai jėgas atgauna Druskininkuose. Tačiau 10 dienų pertrauką tarp varžybų turinti komanda kurorte netinginiauja.

„Treniruotės vyksta rytais, vakarais, lauke bėgiojam krosiuką, tobulinam puolimo derinius, kai kas ir į treniruoklių salę užsuka. Kai kuriomis dienomis būna po vieną treniruotę ir gauname laisvų vakarų”, – dienraščiui pasakojo vilniečių gynėjas Mindaugas Lukauskis.

Treneris Aleksandras Trifunovičius treniruotes auklėtiniams stengiasi paįvairinti specialiais fizinio parengimo pratimais, o krepšinio kamuolio žaidėjai kartais visai negauna.

„Viskas derinama, nėra taip, kad vien tik žaistume krepšinį ar vien tik bėgiotume. Šiek tiek atsigaunam, pasikraunam jėgų, išėjom į lauką, pakeitėm aplinką, viskas į naudą. Tik futbolo treneris neleidžia žaisti”, – šyptelėjo M.Lukauskis.

Krepšininkas prisipažino, kad kol kas negali sportuoti visa jėga dėl patempto pilvo raumens. Dėl šios traumos „Lietuvos ryto” gynėjui teko praleisti ir rungtynes su Kauno „Žalgiriu”. Gynėjas jau vakar bandė aktyviau judėti ir tikisi iki atkrintamųjų varžybų visiškai pasveikti.

Panašias viltis A.Trifunovičius puoselėja ir dėl Matthew Nielseno. Puolėjas susižeidė dar sausio mėnesį, kai rungtynėse su Malagos „Unicaja” australui įtrūko Achilo sausgyslė. „Matthew sugrįžimo tikimasi sulaukti serijoje su „Aisčiais-Atletu”. Jis jau ilgai nežaidęs, reikia, kad vėl pajustų varžybų skonį, nes žaidimas tarpusavy treniruotėse yra ne tas pats, kaip rungtynėse”, – apie komandos draugą pasakojo M.Lukauskis.

Tad panašu, kad, atėjus lemiamų kovų metui, „Lietuvos ryto” krepšininkų traumuotų žaidėjų sąraše nebeliks. Beveik visą sezoną įvairius negalavimus gydęsis latvis Robertas Štelmaheris irgi jau intensyviai sportuoja bei žaidė rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu”.

Kitą savaitę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalyje su Kauno „Aisčiais-Atletu” žaisiantys šalies vicečempionai apie būsimus varžovus dar stengiasi negalvoti. „Artėjančios rungtynės su kauniečiais yra neliečiama tema, kol kas nieko konkretaus nekalbėjome”, – teigė M.Lukauskis.

Druskininkuose komanda rytoj ryte surengs paskutinę treniruotę ir į Vilnių sugrįš šeštadienio popietę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.