Lietuvis tikisi Madrido sirgalių paramos

Lietuvos krepšininkų gretos Eurolygos finalo ketverte pagausėjo – prie Kšyštofo Lavrinovičiaus prisijungė Ramūnas Šiškauskas ir Simas Jasaitis.

Trečiosiose ketvirtfinalio rungtynėse Maskvos CSKA klubas, kuriam atstovauja R.Šiškauskas, savo aikštėje 81:56 sutriuškino Graikijos vicečempionę Pirėjo „Olympiakos” ekipą ir iškovojo kelialapį į finalo turnyrą, kuris gegužės 2–4 dienomis vyks Madride.

Nugalėtojams Ramūnas per 27 minutes pelnė 24 taškus, pataikęs 5 tritaškius iš 6, 3 dvitaškius iš 5 ir visus 3 baudų metimus. Be to, puolėjas atkovojo bei perėmė po 2 kamuolius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

„Olympiakos” žaidė ne stipriausios sudėties – dėl atsinaujinusių nugaros skausmų į aikštę neišėjo Arvydas Macijauskas. Nerungtyniavo ir Renaldas Seibutis bei Kostas Vasiliadis, Loukas Mavrokefalides. Vienas šios dvikovos teisėjų buvo vilnietis Romualdas Brazauskas.

„Pergalę lėmė užtikrinta gynyba. Pavyzdžiui, Šiškauskas visiškai neutralizavo Qyntelį Woodsą, nuo kurio nukentėjome per pirmąsias dvejas rungtynes”, – sakė CSKA vyriausiasis treneris Ettore Messina.

„Aš buvau geriausias? Nemėgstu skambių žodžių. Puikiai žaidė visa mūsų komanda, žaidėjai visomis jėgomis padėjo vieni kitiems, todėl ir laimėjome. Man tiesiog sekėsi atakuoti. Kai jaučiu, kad tikrai pataikysiu, – kodėl nemesti į krepšį?

Visos trys dvikovos su „Olympiakos” buvo sunkios, ypač antroji Graikijoje. Manau, kad ir Madride laukia labai atkaklus pusfinalis, tačiau viliuosi, jog mums gal padės šio miesto sirgaliai: juk „Real” nepateko į finalo ketvertą, o palaikyti principinius saviškių varžovus „Tau Ceramica” ar „Barcelona” – ne madridiečių charakteriui”, – svarstė R.Šiškauskas.

Eurolygos pusfinalyje CSKA kausis su Vitorijos „Tau Ceramica”, kuri lemiamame ketvirtfinalio susitikime namuose 85:68 palaužė Belgrado „Partizan” komandą. Ispanijos klubui S.Jasaitis per 10 minučių nepelnė nė vieno taško.

Jau anksčiau vietą finalo ketverte užsitikrinusios K.Lavrinovičiaus Sienos „Montepaschi” komandos varžovas paaiškėjo vakar po rungtynių Izraelyje tarp vietos Tel Avivo „Maccabi” ir „Barcelona”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.