Anglai ketina nuskriausti Maskvą

Jei į Europos futbolo Čempionų lygos finalą pateks Anglijos klubai, britai ketina pageidauti, kad lemiama dvikova vyktų ne Maskvoje, bet Londone.

Elitinio turnyro finalas numatytas gegužės 21-ąją Rusijos sostinėje. Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentas Michelis Platini jau atvežė į Mask­vą Čempionų taurę, tačiau būsimos sporto šventės vandenį pradėjo drumsti britai.

Jau žinoma, kad Čempionų lygos pusfinalyje jėgas išmėgins trys britų klubai ir vienas – ispanų: „Liverpool” ir Londono „Chelsea” bei „Manchester United” ir „FC Barcelona” komandos.

„Liverpool” ketvirtfinalyje 1:1 ir 4:2 eliminavo kitą Anglijos ekipą – Londono „Arsenal”, „Chelsea” 1:2 ir 2:0 – Stambulo „Fenerbahce”, „Manchester United” 2:0 ir 1:0 – „AS Roma”, o „FC Barcelona” 1:0 ir 1:0 – Gelzenkircheno „Schalke 04”.

Pirmieji pusfinalio susitikimai balandžio 22 ir 23 dienomis bus žaidžiami atitinkamai Liverpulyje ir Barselonoje, o atsakomosios rungtynės balandžio 29-ąją ir 30-ąją vyks Mančesteryje ir Londone.

Pernai Čempionų lygos pusfinalyje grūmėsi taip pat trys Anglijos komandos: „Manchester United” 3:2 ir 0:3 nusileido „AC Milan”, o „Liverpool”, su „Chelsea” pasidalijęs po pergalę 1:0, pranoko varžovus (4:1) 11 metrų baudinių serijoje.

Anglijos dienraščiuose jau pasirodė pirmosios nuomonės, kad Čempionų lygos finalą derėtų iš Maskvos perkelti į Londono „Wembley” stadioną, jei lemiamame mače susitiks dvi britų ekipos.

Teigiama, kad skandalais garsėjantys anglų sirgaliai gali susikivirčyti su Rusijos sostinės aistruoliais ir sukelti žiaurias riaušes. O Londone pareigūnams aistruolius būtų lengviau kontroliuoti ir sutramdyti, nes vietos valdžia turi tokios patirties, be to, gerai pažįsta aršiausius išsišokimų organizatorius.

„Finalo šeimininkė yra Maskva. Labai abejoju, ar kas nors galėtų pasikeisti”, – pabrėžė UEFA atstovas Williamas Gaillardas.

Nuo 1999-ųjų elitinio turnyro nugalėtojai paaiškėjo neutralių šalių stadionuose. Paskutinį kartą namuose – 1997-aisiais Miunchene – triumfavo Vokietijos atstovė Dortmundo „Borussia”, 3:1 parklupdžiusi italų „Juventus”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.