Rami „Ferrari” pergalė Malaizijoje

Sekmadienį Malaizijos Sepango trasoje praūžė antrasis „Formulės 1” sezono etapas. Per gana ramias lenktynes pergalę šventė „Ferrari” lenktynininkas Kimi Raikkonenas.

Antrąja vieta džiaugėsi Robertas Kubica iš „BMW-Sauber”, tokį puikų rezultatą pasiekęs pirmą kartą per savo karjerą „F1”. Trečiąją vietą užėmė „Mclaren” pilotas Heikki Kovalainenas.

Keista nesėkmė.
Šįkart kova dėl pirmosios vietos nebuvo itin narti. Iš antrosios pozicijos startavęs K.Raikkonenas per pirmuosius sustojimus techninio aptarnavimo juostoje aplenkė iki tol pirmavusį savo komandos draugą Felipe Massą ir lyderio pozicijos nebeužleido iki pat lenktynių pabaigos. Tuo tarpu ilgai antrojoje pozicijoje važiavusį F.Massą ištiko nesėkmė – staiga jis, nors ir nebuvo jokios akivaizdžios priežasties, apsisuko trasoje ir savo pasirodymą baigė apsauginėje žvyro zonoje. Po lenktynių „Ferrari” pilotas negalėjo tiksliai paaiškinti, kas nutiko, tačiau savęs jis nekaltino tvirtindamas, kad tiesiog staiga prarado bolido kontrolę.

Pasinaudojo kaip priedanga

Daugiau lenktynių intrigų buvo rezgama rikiuotės viduryje, kur dėl kiekvienos pozicijos kovojo per kvalifikaciją ne itin gerai pasirodę Nickas Heidfeldas, Fernando Alonso ir dėl nuobaudos iš devintosios vietos startavęs Lewisas Hamiltonas. F.Alonso ir N.Heidfeldas, dėl aštuntosios pozicijos besivaržydami su Davidu Coulthardu, žiūrovams dovanojo įspūdingą reginį. N.Heidfeldas, pasivijęs lėtesnį D.Coulthardą, pasinaudojo juo kaip priedanga ir viename posūkyje iš karto aplenkė ne tik „Red Bull” lenktynininką, bet ir F.Alonso. Tuo tarpu „Renault” pilotas savo pasirodymą pagerino viena pozicija, apvažiuodamas akivaizdžiai lėtesnį škoto bolidą tarsi kliūtį.

Ketvirtąją vietą „Grand Prix” užėmė Jarno Trulli, kurio „Toyota” bolidas nustebino puikiu greičiu ir patikimumu. Lenktynių pabaigoje jo pasivyti nesugebėjo ir L.Hamiltonas su „Mclaren”.

Lemtinga mechanikų klaida

Praėjusių lenktynių nugalėtoją L.Hamiltoną šiame etape persekiojo nesėkmės. Startavęs iš rikiuotės vidurio jis sparčiai kopė pozicijomis aukštyn, tačiau pirmasis sustojimas techninio aptarnavimo juostoje atėmė iš jo galimybę kovoti dėl aukščiausių vietų. Mechanikams ilgai nepavyko prisukti jo bolido rato, taigi užgaišęs gerokai ilgiau nei planuota, į trasą jis grįžo tarp lėtesnių varžovų ir galiausiai finišavo penktas.

Likusius taškus Malaizijoje pelnė Nickas Heidfeldas („BMW-Sauber”), Markas Webberis („Red Bull”) ir Fernando Alonso („Renault”). Kitas „Formulės 1” etapas įvyks po dviejų savaičių Bahreine.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.