Dainininkas ragina vairuoti mandagiau

Atlikėjas Alanas Chošnau, mėgstantis sportiškus ir manevringus automobilius, savęs greičio aistruoliu nevadina. „Visuomet įvertinu riziką, o kelyje stengiuosi būti mandagus ir kultūringas”, – sako vienas garsiausių dainininkų Lietuvoje.

Apie automobilius Alanas puikiai išmano nuo paauglystės. Būdamas vos penkiolikos pirmą kartą savarankiškai sėdo prie vairo, todėl šiandien atlikėjas automobilyje jaučiasi kaip žuvis vandenyje. Per savo vairavimo karjerą išbandęs ne vieną automobilį, pastaruosius kelerius metus A.Chošnau mėgaujasi gana retu sportiniu „Infiniti G35 Coupe”. Kaip pats sako, 3,5 litro tūrio automobilio variklis, savyje slepiantis apie 280 arklio galių, yra būtent toks, koks šiandien geriausiai tenkina poreikius. „Kai rinkoje pasirodė šis modelis, jis mane akimirksniu užbūrė. Gražios linijos, subtilus dizainas ir galia – pagrindiniai šio automobilio pranašumai. Įsigijau jį 2004 metais ir iki šiol neradau jokių trūkumų”, – LŽ tikino populiarus atlikėjas.

Sulaukęs pilnametystės ir gavęs vairuotojo pažymėjimą Alanas išbandė ne vieną automobilį. Atlikėjui yra tekę važinėti 3-osios klasės BMW, „Volvo 850”, retu modeliu Lietuvoje „Pontiac Grand Am”. Apie visus juos A.Chošnau pasakojo su nostalgija. „Visus juos buvo malonu vairuoti. Tai dėmesio verti automobiliai”, – pridūrė dainininkas.

Kasdien į gatves išvažiuojantis atlikėjas teigia Lietuvoje pasigendąs elementarios vairavimo kultūros. Anot jo, daugelis „ratuotųjų” važinėja nepaisydami kelių eismo taisyklių arba taip, tarsi keliuose būtų vieni. „Lietuviai – ne patys kultūringiausi vairuotojai. Akivaizdu, kad vairuotojams trūksta elementaraus tarpusavio supratimo. Jei kiekvienas vairuotojas būtų tikrai mandagus, tai ir automobilių spūsčių būtų mažiau, ir keliuose būtų saugiau. Turime galvoti ne tik apie save, bet ir apie kitus eismo dalyvius”, – neabejoja scenos žvaigždė.

A.Chošnau didžiausią susirūpinimą kelia neblaivūs vairuotojai. Atlikėjo nuomone, tai patys pavojingiausi eismo dalyviai. Todėl, jei tik turėtų tokią galimybę, Alanas dar labiau sugriežtintų atsakomybę taurelės mėgėjams. „Neblaivūs vairuotojai – tikra piktžaizdė. Reikia su ja kovoti visais įmanomais būdais”, – sako jis.

LŽ pasiteiravo, ar dažnai atlikėjui tenka bendrauti su kelių patruliais ir mokėti baudas už viršytą greitį ar kitus pažeidimus. Alanas nė nemirktelėjęs prisipažino, kad yra tekę ir baudas mokėti, ir su pareigūnais bendrauti. Dainininkas tikino, kad kelių patrulius laiko savo draugais, supranta jų sunku darbą ir, jeigu jau taip nutinka, už padarytą pažeidimą sąžiningai sumoka baudą. „Nesu greičio mėgėjas, todėl už greičio viršijimą baudą mokėjau vos kelis kartus. Kai buvau jaunesnis labiau lakstydavau, tačiau dabar visada įvertinu riziką ir savo galimybes. Be reikalo likimo už sparnų netampau”, – teigė A.Chošnau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.