Madinga ir naudinga daržovė

Baklažanas – pomidoro giminaitis. Tai visiškai nekaloringa daržovė, turinti daug mineralinių druskų, baltymų, vitaminų, karoteno bei aromatinių medžiagų. Baklažanai skanūs švieži ir marinuoti, kepti ir troškinti.

Kepti baklažanų sumuštinukai:

2-3 vidutinio dydžio baklažanai,

300 g fermentinio sūrio,

250 g majonezo,

3-4 skiltelės česnako.

Keptuvėje įkaitinti labai nedaug alyvuogių aliejaus ir iš abiejų pusių šiek tiek apkepinti nenuluptų baklažanų griežinėlius. Česnako skilteles sutrinti, sūrį sutarkuoti, pagardinti prieskoniais ir sumaišyti su majonezu.

Masę šaukšteliu dėti ant baklažanų griežinėlių ir užkepti orkaitėje.

Baklažanai su varške

6 maži baklažanai,

300 g varškės,

2 kiaušiniai,

60-70 g fermentinio sūrio,

miltų,

alyvuogių aliejaus,

druskos, pipirų.

Baklažanus perpjauti išilgai ir išskobti vidų. Pabarstyti druska ir palaikyti apie dvi valandas. Tada nuvarvinti ir sausai iššluostyti. Varškę išsukti su kiaušiniais, įberti prieskonių, sudėti tarkuotą fermentinį sūrį ir įdaru prikimšti baklažanų puseles. Viršų pabarstyti miltais ir dėti miltuota pusele į įkaitintą aliejų. Kepant kelis kartus apversti.

Graikiški baklažanai

6 maži baklažanai,

400 g veršienos ir kiaulienos faršo,

150 g alyvuogių aliejaus,

600 g pomidorų,

2 svogūnai,

3 skiltelės česnako,

petražolių, raudonėlių,

čiobrelių, druskos, pipirų.

Baklažanus nuplauti, išimti kotus ir nenuluptus supjaustyti išilgai juostelėmis. Sudėti į indą, pabarstyti druska ir palaikyti apie porą valandų. Paskui nuvarvinti ir nusausinti.

Į faršą sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir sutrintus česnakus. Pagardinti druska, pipirais ir žolelėmis.

Įkaitintame aliejuje apkepinti baklažano juosteles. Į kepimo indą, įtrintą česnaku, pakaitomis dėti sluoksnį baklažanų, sluoksnį mėsos, sluoksnį nuluptų ir kubeliais supjaustytų pomidorų. Paskutinis sluoksnis turi būti pomidorų. Ant viršaus užpilti 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir kišti į vidutinio karštumo orkaitę. Kepti valandą ar pusantros. Patiekalas skanus ir karštas, ir šaltas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.