Elektroninės paslaugos taupo „Sodros” klientų laiką

Tam, kad sužinotumėte, kokius duomenis apie Jus yra sukaupusi „Sodra” apdraustųjų įskaitos informacinėje duomenų bazėje, Jums nebūtina ateiti į „Sodros” teritorinį skyrių ir prašyti išduoti pažymą apie valstybinio socialinio draudimo laikotarpius.

Sužinoti šiuos duomenis Jūs galite, pasinaudoję internetu teikiamomis „Elektroninių valdžios vartų” portalo paslaugomis.

Prisijungę prie šio portalo (interneto adresas https://paslaugos.evaldzia.lt/) Jūs sužinosite:

– už kokius laikotarpius ir koks darbdavys už jus mokėjo socialinio draudimo įmokas;

– kokiu laikotarpiu ir kiek draudžiamųjų pajamų turėjote;

– kokiu laikotarpiu ir kokia socialinio draudimo rūšimi buvote apdrausti;

– kiek socialinio draudimo įmokų sumokėjote, jeigu dirbote savarankiškai ar buvote apsidraudęs savanoriškuoju socialiniu draudimu.

Pasinaudoję šia elektronine paslauga Jūs galėsite įsitikinti, ar Jūsų darbdavys sąžiningai teikė duomenis ir mokėjo įmokas „Sodrai” už Jus. Tai ypatingai aktualu žmonėms, dirbusiems įmonėse, kuriose aplaidžiai tvarkyti (tvarkomi) dokumentai, kurios išgyveno ilgą bankroto procedūrą, skaidėsi į kelias įmones. Taip pat pasitikslinsite, kokio dydžio ir kada Jums buvo mokėtos ligos, motinystės, motinystės (tėvystės), tėvystės, nedarbo socialinio draudimo išmokos (bedarbio pašalpos), jeigu esate jas gavęs – ši informacija labai naudinga pildant pajamų deklaracijas.

Duomenys „Sodros” apdraustųjų įskaitos informacinėje duomenų bazėje kaupiami nuo 1994 metų, taigi ir minėtame portale, ir „Sodros” išduodamoje pažymoje pateikiama asmens valstybinio socialinio draudimo istorija nuo 1994 m.

Norėdami pasinaudoti „Elektroninės valdžios vartų” portalo teikiamomis paslaugomis, Jūs turite būti vienos iš komercinių bankų (DnB NORD, AB bankas „Hansabankas”, AB „Parex”, AB bankas „SAMPO”, SEB Vilniaus bankas, AB bankas „SNORAS”, AB bankas „ŠIAULIŲ BANKAS”, AB „Ūkio bankas”) internetinės bankininkystės sistemos vartotoju arba turėti 2 ar 3 klasės asmeninį skaitmeninį sertifikatą, išduotą kvalifikuoto elektroninio parašo paslaugų teikėjo UAB „Skaitmeninis sertifikavimo centras”.

Užs. Nr. 2007/6

„Sodros” Klaipėdos skyriaus informacija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.