Lietuva nesunkiai įveikė Farerų salas

Trečiadienį atrankos į 2008-ųjų metų Europos čempionatą rungtynėse Lietuva 2-1 įveikė grupės autsaiderius Farerų salų futbolininkus. Nors visas rungtynes aikštėje dominavo Lietuvos ekipa, dvikovos pabaigoje per didelis atsipalaidavimas paskutinėje varžovų atakoje leido svečiams sušvelninti rezultatą.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas, 4500 žiūrovų

Teisėjas – Tsvetan Georgiev (Bulgarija)

Lietuva 2 – 1 Farerų salos

8` [1 – 0] Edgaras Jankauskas

52` [2 – 0] Tomas Danilevičius

90+3` [2 – 1] Rogvi Jacobsen

Lietuva: Karčemarskas; Klimavičius, Skerla, Alunderis; Mikoliūnas (32′ Velička), Šemberas, Ivaškevičius, Kšanavičius, Česnauskis (32′ Kalonas); Jankauskas (86′ Kučys), Danilevičius

Farerų salos: Mikkelsen; Benjaminsen, Danielsen, Holst (74′ Samuelsen), J.Jacobssen, Thomassen, Samuelsen, C.Jacobsen, Olsen (63′ Hansen), Borg, R. Jacobsen

Dėl traumų Tomui Žviržgdauskui ir Mariui Stankevičiui Lietuvos rinktinė pradėjo mačą trimis gynėjais bei penkiais saugais. Po rungtynių su škotais vyriausiasis treneris A.Liubinskas startinėje sudėtyje atliko net penkis pakeitimus – nuo mačo pradžios aikštėje pasirodė gynėjas Vidas Alunderis, saugai Kęstutis Ivaškevičius, Saulius Mikoliūnas, Audrius Kšanavičius, Deividas Česnauskis, puolėjas Edgaras Jankauskas.

Aktyviai rungtynes pradėjusi Lietuvos rinktinė į priekį išsiveržė jau aštuntą minutę, kai po S.Mikoliūno pakelto baudos smūgio į vartus iš arti smūgiavo gynėjas Arūnas Klimavičius. Nors vartininkas Jakupas Mikkelsenas atrėmė šį smūgį, pirmas prie kamuolio suskubęs E.Jankauskas griūdamas išvedė šeimininkus į priekį.

Kėlinio viduryje po E.Jankausko smūgio iš baudos aikštelės prieigų J.Mikkelsenui jau pavyko demonstruoti savo sugebėjimus ir Farerų salų vartininkas atrėmė Lietuvos rinktinės puolėjo ataką.

Tačiau sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį lietuviai patyrė skaudų smūgį – aikštę turėjo palikti susižeidę krašto saugai S.Mikoliūnas ir D.Česnauskis, tad treneriams teko atlikti priverstinių taktinių pakeitimų.

Tai sutrikdė šeimininkų žaidimą ir nors jie ir toliau dominavo aikštėje, padidinti įgytos persvaros nesisekė. Tuo tarpu svečiai patys nesiruošė vien gintis ir pirmajame kėlinyje taip pat pora kartų atakavo Žydrūno Karčemarsko vartus, tačiau Lietuvos rinktinės vartininkas sužaidė patikimai.

Antrasis įvartis krito aštuntą antro kėlinio minutę – po Edgaro Jankausko perdavimo puikioje pozicijoje atsidūręs Audrius Kšanavičius iš kairioojo krašto perdavė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, o ten laisvas kamuolį į vartus nukreipė rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius.

T.Danilevičiui tai buvo 12-asis įvartis vilkint Lietuvos nacionalinės rinktinės marškinėlius ir pagal šį rodiklį jis pasivijo iki tol rezultatyviausių buvusį Antaną Lingį, kuris savo įvarčius mušė dar tarpukaryje.

Rungtynėms artėjant į pabaigą Lietuvos rinktinė labai atsipalaidavo ir vengė aktyvesnių puolamųjų veiksmų. Paskutinėmis mačo akimirkomis neužtikrintai sužaidus gynybai šeimininkai už aplaidumą dar sumokėjo įvarčiu.

Varžovų baudos aikštelėje per ilgai kamuolį užlaikius Deividui Šemberui svečiai surengė kontrataką, o jos smaigalyje atsidūręs saugas Rogvi Jacobsenas iš maždaug 18 metrų praktiškai netrukdomas „permetė” kamuolį per Žydrūną Karčemarską.

Iš karto po to teisėjas iš Bulgarijos Tsvetanas Georgievas paskelbė rungtynių pabaigą ir nesunkią, nors ir neužtikrintą, pergalę Lietuvos rinktinei.

Po šio laimėjimo Lietuva 2008 metų Europos čempionato atrankos B grupėje su dešimčia taškų po devynių rungtynių pakilo į penktą vietą ir trimis lenkia žemiau esančią Gruziją.

Kitos atrankos varžybos Lietuvos rinktinės laukia spalio 17 dieną išvykoje su vicečempione Prancūzijos komanda, kuri po pralaimėjimo namuose Škotijai netikėtai nukrito į trečią poziciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.