Lietuva po sunkios kovos nugalėjo prancūzus ir išliko nepralaimėjusi

Europos čempionato antrojo etapo varžybose Madride Lietuvos krepšininkai po itin sudėtingų ir nervingų rungtynių rezultatu 88:73 (19:18, 29:14, 20:28, 20:13) nugalėjo Prancūzijos komandą bei iškovojo ketvirtąjį tašką F grupėje.

Nuo pat susitikimo pradžios vyko itin atkakli kova. Po penkių iš eilės B.Diaw taškų prancūzai išsiveržė į priekį 5:4, tačiau lietuviai netrukus išlygino ir persvėrė rezultatą mūsų naudai (8:7). Lietuvos krepšininai nemažino tempo ir likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes pirmavo 6 taškų skirtumu (15:9).

Po dviejų taiklių R.Kaukėno baudos metimų lietuvių persvara siekė 7 taškus (17:10), tačiau abejotinas teisėjo sprendimas paskelbė Lietuvos rinktinės įžaidėjo Š.Jasikevičiaus pražangą, o jam nesutikus su švilpuku nubaustas dar ir technine pražanga. Vis dėlto prancūzams nepavyko pasinaudoti dėkinga situacija ir pataikė vos vieną baudos metimą. Likus žaisti kiek mažiau nei minutę J.Gomis pataikė tritaškį ir sumažino prancūzų atsilikimą iki 4 taškų (15:19), o kėlinuką užbaigė T.Parkerio prasiveržimas su pražanga ir Lietuvos rinktinė po pirmojo kėlinuko pirmavo tik 19:18.

Prancūzų spurtas tęsėsi ir antrajame kėlinuke, po P.Badiane dvitaškio varžovai įgijo pranašumą (20:19). Prancūzų treneris vieną po kito keitė savo komandos žaidėjus, o lietuviai sukilo į spurtą bei pelnę 12 taškų be atsako ir po S.Jasaičio tritaškio įgijo dviženklį pranašumą 31:20.

Nors prancūzai paprašė minutės pertraukėlės, mūsiškių spurtas nesibaigė ir Š.Jasikevičiaus tolimo metimo Lietuva įgijo 16 taškų persvarą (36:20). Prancūzams nesisekė stabdyti Lietuvos puolimo ir likus žaisti tris minutes mūsiškiai buvo priekyje 20 taškų persvara 42:22!

Likusį kėlinuko laiką lietuviai šiek tiek atsipalaidavo, kelis sykius atakas įspūdingai užbaigė Robertas Javtokas, nenusileisdamas ant žemės po Š.Jasikevičiaus perdavimo ir kaldamas kamuolį iš viršaus. Po dviejų kėlinukų lietuviai pirmavo 48:32.

Antroji rungtynių pusė prasidėjo visiškai ne taip, kaip norėtųsi. R.Kaukėnas užsidirbo nesportinę pražangą, o F.Pietrusas sumetė baudos metimus bei tritaškį. Dar vieną tolimą metimą pridėjo Y.Diawara ir prancūzai per pusę sumažino atsilikimą (40:48). Nesėkmingą lietuvių atkarpą nutraukė L.Kleizos dvitaškis (50:42), tačiau prancūzai taikliai atakavo iš toli ir sumažino atsilikimą iki 5 taškų (45:50).

Likus žaisti tris minutes D.Songaila buvo nubautas nesportine pražanga, tačiau netrukus R.Šiškauskas prasiveržė po varžovų krepšiu, o kitos atakos metu pataikė tritaškį ir sugrąžino Lietuvos komandai dviženklį pranašumą (63:52).

Dviženklio skirtumo mūsiškiams išlaikyti nepavyko ir po kelių klaidų pačioje kėlinuko pabaigoje prancūzai sumažino atsilikimą bei prieš lemiamą ketvirtį turėjo 8 taškų deficitą (60:68).

Ketvirtojo kėlinuko pradžioje Š.Jasikevičiaus tritaškis grąžino lietuviams dviženklį pranašumą (71:60). Prancūzai bandė mažinti atsilikimą, tačiau Lietuvos rinktinė sėkmingai gynėsi ir neleido varžovams artėti. Likus žaisti tris minutes R.Javtoko dvitaškis padidino lietuvių persvarą iki 17 taškų (83:66). Dvikovą lietuviai laimėjo 88:73.

Lietuva: R.Šiškauskas 19, D.Songaila (7 atk. kam.) 17, Š.Jasikevičius (7 rez. perd.) 14, S.Jasaitis 13, K.Lavrinovičius (6 atk. kam.) 8, R.Javtokas (6 atk. kam.) 7, R.Kaukėnas 6, D.Lavrinovičius ir L.Kleiza – po 2.

Prancūzija: F.Pietrusas (6 atk. kam.) 13, T.Parkeris (6 rez. perd.) 11, Y.Diawara, S.Giffa ir C.Ferchaudas – po 8, J.Gomišas ir T.Kirksay – po 7, B.Diawas (7 atk. kam.) 6, P.Badiane ir R.Turiafas – po 2, F.Weisas 1.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.