„Inter” sezono starte prarado du taškus

Sekmadienį Italijos lygoje buvo sužaistos likusios pirmojo turo rungtynės. „Roma” sėkmingai pradėjo čempionatą, „Inter” netikėtai namie nesugebėjo įveikti „Udinese” klubo, tuo tarpu „Milan”, „Fiorentina” ir „Cagliari” iškovojo įtikinamas pergales, o „Sampdoria” tris taškus išplėšė tik rungtynių pabaigoje.

Didžiausią intrigą šiame ture kėlusios rungtynės tarp „Roma” ir namie žaidusio „Palermo” baigėsi solidžia „Roma” pergale 2-0.

Jau trečiają minutę svečiai parodė, kad šiose rungtynėse neketina atsipalaiduoti. Rodrigo Taddei perdavė kamuolį į varžovų baudos aikštelę, o ten buvęs „Roma” gynėjas Philippe Mexes galva pelnė įvartį. Antrasis įvartis buvo įmuštas 27 minutę. Jo autorius – Alberto Aquilani. Italas įspudingu smūgiu iš beveik 30 metrų nuginklavo varžovų vartininką ir taip užtvirtino savo komandos pergalę.

Dešimtyje rungtynes baigęs „Inter” naujajį sezoną pradėjo ne geriausiu būdu. Milano ekipa namusoe sužaidė lygiosiomis 1-1 su „Udinese”.

Jau devintają rungtynių minutę Zlatanas Ibrahimovičius pademonstravo puikią kamuolio kontrolę kojomis ir taikliu perdavimu išvedė komandos draugą Dejaną Stankovičių vieną prieš vartininką, o serbas taikliu smūgiu išvedė savo komandą į priekį.

Tačiau antrojo kėlinio pradžiojė „Inter” reikalai pasisuko neigiama linkme. Šeimininkų vartininkas Julio Cesaras palietė kamuolį ranka išėjęs iš savo baudos aikštelės ir už tai gavo raudoną kortelę.

Turėdami kiekybinę persvarą, „Udinese” futbolininkai sugebėjo išplėšti lygiąsias. Pačioje rungtynių pabaigoje Pepe pakėlė kampinį ir skriejantį kamuolį palietus Giandomenico Mesto šis nuo „Inter” gynėjo Ivano Cordobos įskriejo į „Inter” vartus.

Visai kitaip čempionatą pradėjo „Milan” ekipa, svečiuose rezultatu 3-0 įtikinamai įveikusi naujokus „Genoa”.

Pirmasis įvartis į šeimininkų vartus krito po baudos smūgio. Jį pakėlė Kaka, o kamuolį į vartus nukreipė Massimo Ambrosini.

Po kiek daugiau negu dvidešimties minučių Massimo Oddo prasiveržė pro dešinijį kraštą ir perdavė kamuolį į varžovų baudos aikštelę. Ten Clarence‘as Seedorfas permetė kamuolį Kaka, kuris šis pelnė antrajį komandos įvartį.

Po dar kelių minučių „Genoa” vartininkas Rubinho savo baudos aikštelėje pargriovė varžovą Alberto Gilardino ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį „Milan” naudai. Jį sėkmingai realizavo Kaka, kuris įtvirtino savo komandos pergalę.

Sėkmingai sezono pradžia susiklostė ir „Fiorentina” klubui, rezultatu 3-1 namuose įveikusiam „Empoli” ekipą, nors pirmojo įvarčio ir teko laukti iki 56 minutės.

Būtent tada „Empoli” vartininkas atmušė Riccardo Montolivo smūgiuotą kamuolį tiesiai pas varžovą Giampaolo Pazzini, kuriam beliko pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Po aštuonių minučių Adrianas Mutu, atitrūkęs nuo jį dengusio gynėjo, pelnė antrajį „Fiorentina” įvartį. Dar po šešerių minučių Riccardo Montolivo pelnė trečiajį savo komandos įvartį pasiųsdamas kamuolį į vartus iš nepatogaus kampo. „Empoli” rungtynių pabaigoje dar spėjo įmušti paguodos įvartį.

Netikėtą pergalę iškovojo „Cagliari” ekipa, svečiuose rezultatu 2-0 palaužusi ambicingajį lygos naujoką „Napoli”.

Nors „Napoli” didžiojoje rungtynių dalyje dominavo ir antrojo kėlinio pradžioje jau atrodo, kad bręsta įvartis, tačiau stadionas 49 minutę stadionas patyrė šoką – į priekį išsiveržė svečiai. Alessandro Matri, gavęs perdavimą iš komandos draugo Michele Fini, smūgiu į apatinį kampą išvedė savo komandą į priekį. „Cagliari” savo pergalę užtvirtino už dešimties minučių, kuomet 11 metrų baudinį sėkmingai realizavo Pasquale Foggia.

Sėkmingai „Serie A” naujojoje ekipoje debiutavo Walteris Mazzarri. Jo vadovaujama „Sampdoria” svečiuose išplėšė pergalę rezultatu 2-1 prieš „Siena” ekipą.

Svečiai į priekį išsiveržė 34 minutę po tolimo Claudio Bellucci smūgio į varžovų vartus. Tačiau 69 minutę šeimininkai sugebėjo atsitiesti, po to kai įvartį galva pelnė Danielis Corvia. Visgi „Sampdoria” nepasidavė ir po 86 minutę Vincenzo Montella pelnyto įvarčio šventė pergalę.

Tuo tarpu daugiausiai aistrų liejosi rungtynėse tarp „Parma” ir „Catania”, kurios pasibaigė 2-2. Daugiausiai prie jų prisidėjo „Catania” treneris Silvio Baldini, kuris praeityje vadovavo „Parma” ekipai. Italas susiginčijo su dabartiniu „Parma” strategu Domenico Di Carlo ir šiam spyrė iš kojos. Silvio Baldini buvo parodyta raudona kortelė ir strategui dabar gresia kelių rungtynių diskvalifikacija.

Rungtynėse tarp „Reggina” ir „Atalanta” viskas sprendėsi rungtynių pabaigoje. 77 minutę „Reggina” išsiveržė į priekį po Nicola Amoruso įvarčio ir jau ruošėsi švęsti pergalę, tačiau 84 minutę „Atalanta” saugas Cristiano Doni realizavo 11 metrų baudinį ir išplėšė savo komandai tašką.

Sekmadienio rungtynių rezultatai:

„Parma” 2 – 2 „Catania”

12‘ [0 – 1] Takayuki Morimoto

28‘ [1 – 1] Andrea Pisanu

43‘ [2 – 1] Marco Rossi

44‘ [2 – 2] David Baiocco

85‘ iš aikštės išvarytas Silvio Baldini („Catania” treneris)

„Napoli” 0 – 2 „Cagliari”

29‘ [0 – 1] Alessandro Matri

59‘ [0 – 2] Pasquale Foggia (11m)

„Reggina” 1 – 1 „Atalanta”

77‘ [1 – 0] Nicola Amoruso

84‘ [1 – 1] Cristiano Doni

„Siena” 1 – 2 „Sampdoria”

33‘ [0 – 1] Claudio Bellucci

68‘ [1 – 1] Daniele Corvia

86‘ [1 – 2] Vincenzo Montella

„Fiorentina” 3 – 1 „Empoli”

56‘ [1 – 0] Giampaolo Pazzini

64‘ [2 – 0] Adrian Mutu

70‘ [3 – 0] Riccardo Montolivo

90‘ [3 – 1] Luca Saudati

„Genoa” 0 – 3 „Milan”

21‘ [0 – 1] Massimo Ambrosini

44‘ [0 – 2] Kaka

45‘ [0 – 3] Kaka (11m)

„Inter” 1 – 1 „Udinese”

9‘ [1 – 0] Dejan Stankovic

90‘ [1 – 1] Ivan Cordoba (į savo vartus)

57‘ iš aikštės išvarytas Julio Cesar („Inter”)

„Palermo” 0 – 2 „Roma”

3‘ [0 – 1] Philippe Mexes

27‘ [0 – 2] Alberto Aquilani

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.