Dramatiškose rungtynėse „Šiauliai” įveikė „Vilnių”

Sekmadienį išskirtinai dramatiškose 23-iojo A Lygos turo rungtynėse septinti žengiantys „Šiauliai” netikėtai 4-2 įveikė bene stipriausios sudėties „Vilnių”. „Vėtros” stadione vykusiose rungtynėse teisėjas iš aikštės pašalino net tris žaidėjus ir skyrė tris 11 metrų baudinius.

Vilniaus „Vėtros” stadionas, 200 žiūrovų

„Vilnius” 2 – 4 „Šiauliai”

41′ [1 – 0] Vieira dos Santos „Kleyr”

45′ [1 – 1] Intars Kirchners (11 m.)

47′ [1 – 2] Viktor Raskov

59′ [1 – 3] Valeriy Tsyhanenko

64′ [1 – 4] Intars Kirchners (11 m.)
69′ [2 – 4] Erasmo Santos Silva „Binho” (11 m.)

45′ Rodnei Francisco de Lima („Vilnius”), 64′ Liudvikas Valius („Vilnius”), 69′ Gintaras Juodeikis („Šiauliai”) pašalinti iš aikštės

„Vilnius”: Valius; Freidgeimas, Erasmo, Rodnei, Radavičius; Lukšta, Andreson (63` Leus), Paulinho, Breikštas (46` Pocevičius); Muller (30` Astrauskas), Kleyr;

„Šiauliai”: G.Arlauskis; Kirchners, Juodeikis, Lunskis, A.Garuckas (46` Lapeikis); Butavičius (57` Jasaitis), Kuklys, Lukoševičius, Šilėnas; Tshyhanenko (72` Strockis), Raskov;

Rungtynes „Vilnius” pradėjo stipriausios sudėties – iš peržiūrų užsienio klubuose grįžo brazilai Kleyras ir Andresonas, startinėje sudėtyje buvo ir po traumos atsigavęs gynybos ramstis Rodnei. Tuo tarpu „Šiaulių” gretose šiose rungtynėse nematėme traumuoto jaunimo rinktinės gynėjo Davido Arlauskio.

Dvikovos pradžia nieko ypatingo nežadėjo – nors abi komandos be žvalgybos puolė link varžovų vartų, pirmą kartą pavojingiau į „Vilniaus” vartus šiauliečiai smūgiavo penktą minutę, kai laimę gražiu smūgiu iš toli pabandė Gediminas Butavičius, tačiau šio smūgis buvo netikslus.

Sužaidus beveik dešimt minučių „Šiauliai” vos neišsiveržė į priekį – kamuolį dešiniajame baudos aikštelės krašte gavęs Viktoras Raskovas smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, tačiau bejėgis Liudvikas Valius stebėjo, kaip kamuolys prarieda visai greta tolimojo virpsto.

Po keliu minučių pirmą kiek realesnę progą įvarčiui sukūrė „Vilniaus” futbolininkai, tačiau nedengiamo buvusio Paulinho smūgis iš 16 metrų pataikė į varžovą.

Per kitas dešimt minučių „Šiauliai” sukūrė dvi progas – netiksliai smūgiavo Mindaugas Lukoševičius ir G.Butavičius, o „Vilnius” – vieną – po puikaus Andresono perdavimo į vartus nepataikė Mulleris.

Įpusėjus kėliniui svečiai reikalavo 11 metrų baudinio, kai baudos aikštelėje, šiauliečių nuomone, ranka sužaidė Rodnei, tačiau teisėjas liepė žaisti toliau. Netrukus dvi progas įvarčiui susikūrė „Vilnius”, tačiau Kleyras ir Vytautas Lukša smūgiavo netiksliai. 30-ą minutę dėl traumos aikštę palikti buvo priverstas Mulleris, kurį pakeitė Nerijus Astrauskas.

Vis tik pirmieji įvartį šiose rungtynėse įmušė vilniečiai – po preciziškai tikslaus V.Lukšos perdavimo vienas prieš „Šiaulių” vartininką atsidūrė Kleyras. Brazilas nors ir nestipriu, tačiau tiksliu smūgiu į tolimąjį vartų kampą nuginklavo Giedrių Arlauskį.

Tačiau jau per pridėtinį pirmojo kėlinio laiką „Vilnius” patyrė skaudų smūgį – paskui G.Butavičių nesuspėjęs brazilas Rodnei dar likus keliems metrams iki baudos aikštelės pradėjo griauti šiaulietį, tačiau šis ant kojų neišsilaikė jau įbėgęs į baudos aikštelę. Teisėjas šioje situacijoje maksimaliai nubaudė „Vilniaus” klubą – Rodnei už paskutinės vilties pražangą skyrė raudoną kortelę ir skyrė 11 metrų baudinį į šeimininkų vartus.

Po ilgų „Vilniaus” klubo žaidėjų diskusijų su teisėju galiausiai baudinio realizuoti stojo latvis Intaras Kirchneris, ant kurio pečių gulė galimybė nutraukti keturių iš eilės šiauliečių nerealizuotų 11 metrų baudinių serija. Tačiau latvis išbandymą išlaikė ir stipriu smūgiu į viršutinį vartų kampą „sušaudė” Liudviką Valių.

Tik prasidėjus antrajam kėliniui „Vilnius” patyrė dar vieną smūgį – tik antrajame kėlinyje po keitimo aikštėje pasirodęs Vilius Lapeikis skersavo kamuolį iš kairiojo krašto į baudos aikštelę, kur laisvas buvęs ukrainietis Viktoras Raskovas iš maždaug septynių metrų nuginklavo L.Valių.

Po penkių minučių „Šiauliai” nepasinaudojo galimybe padidinti persvarą: po G.Butavičiaus perdavimo Valerijus Tsyhanenko atsidūrė vienas prieš L.Valių, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką, o pirmas prie kamuolio suskubęs laisvas buvęs Vaidas Šilėnas nesugebėjo pasiųsti kamuolio į vartus.

Netrukus iš pirmo žvilgsnio labai sunkią traumą patyrė G.Butavičius – aktyvusis „Šiaulių” saugas iš pradžių ilgokai pragulėjo ant vejos, vėliau bent dešimt minučių gulėjo ant neštuvų už aikštės ribų jau prižiūrimas klubo gydytojų, kurie įvairiais būdais šaldė šiauliečio dešiniosios kojos kulkšnį. Vietoje G.Butavičiaus aikštėje pasirodė jaunasis Edvinas Jasaitis.

59-ą minutę „Vilniaus” vartininko L.Valiaus ir vieno iš gynėjų nesusikalbėjimu puikiai pasinaudojo V.Tsyhanenko, sumaištyje iš kelių metrų pasiuntęs kamuolį į vartus ir padidinęs „Šiaulių” persvarą iki dviejų įvarčių.

Po kelių minučių labai negražiai savo baudos aikštelėje sužaidė L.Valius – „Vilniaus” vartininkas jau buvo sugavęs kamuolį kai koja spyrė pro jį bėgusiam V.Tsyhanenko. Teisėjas nedvejodamas vartininkui parodė raudoną kortelę ir skyrė 11 metrų baudinį. Į „Vilniaus” vartus stojo Pavelas Leusas, pakeitęs Andresoną, tačiau jis buvo bejėgis prieš dar vieną stiprų I.Kirchnerio bandymą.

Nors „Vilnius” ir atsilikinėjo 4-1, jiems įsižiebė viltis, kai „Šiaulių” gynėjai nesusitvarkė su įspūdingą greitį pademonstravusiu N.Astrausku – dviese nesugebėję užkirsti kelio Deivydas Lunskis ir Gintaras Juodeikis baudos aikštelėje iš nugaros pargriovė aukštaūgį puolėją ir teisėjui neliko nieko kito, kaip parodyti raudoną kortelę G.Juodeikiui ir skirti 11 metrų baudinį į „Šiaulių” vartus.

Baudinį sėkmingai realizavo ir rezultatą sušvelnino brazilas Erasmo. Po kelių minučių „Vilnius” vos neįmušė dar vieno įvarčio – „Šiaulių” vartus „sausus” išsaugojo G.Arlauskis, įspūdingu šuoliu atrėmęs Kleyro bandymą galvą.

„Šiauliai” akivaizdžiai nėra pratę prie kiekybinės persvaros, todėl jiems sunkiai sekėsi diktuoti rungtynių tempą – po kelių perdavimų tarp gynėjų šie galiausiai įsidrąsinę įsijungdavo į puolamuosius veiksmus, taip palikdami spragų gynyboje. Tuo kelis kartus vos nepasinaudojo pavojingai kontratakavę „Vilniaus” futbolininkai.

Tačiau šiauliečiai niekur neskubėjo, dažnokai keitė atakos kraštus ir galiausiai šventė įtikinamą pergalę 4-2.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.