„Vėtrai” mače su „Šilute” gresia techninis pralaimėjimas

Pastaruoju metu ne itin sėkmingai „A lygos” čempionate žaidžiančiai Vilniaus „Vėtros” komandai gresia prarasti svarbius tris taškus, kuriuos sostinės klubas iškovojo sekmadienį 23-ojo turo „A lygos” rungtynėse su „Šilutės” ekipa.

„Vėtra” užtikrintai nugalėjo rezultatu 3-1 po Egidijaus Juškos, Rolando Karčemarsko ir Vakhtango Kvaratskhelia įvarčių – paguodos įvartį mačo pabaigoje šilutiškiams pelnė Marius Bezykornovas – tačiau toks rezultatas gali būti neįskaitytas.

Pasak „Šilutės” atstovų, klubas iš Lietuvos futbolo federacijos gavo Drausmės komiteto nutarimą, pagal kurį „Vėtros” gretose sekmadienio mačui užregistruoti du diskvalifikuoti žaidėjai – Andrius Skerla, kuris žaidė visą mačą, ir tarp atsarginių buvęs Algis Jankauskas.

Anot „Šilutės” turimos informacijos, A.Jankauskas susitikimą turėjo praleisti dėl „A lygos” dublerių mače gautos raudonos kortelės, o A.Skerla – dėl šį sezoną Lietuvos pirmenybėse surinktų keturių geltonų kortelių.

„Šilutės” vadovas Romas Taršauskas tinklapiui EuroFootball.lt patvirtino, jog buvo pateiktas protestas dėl A.Skerlos: „Gavome LFF Drausmės komiteto nutarimą, kuriame teigiama, jog A.Skerla turi būti diskvalifikuotas už surinktas keturias geltonas korteles, ir tai pažymėjome savo proteste. Rytoj iš Drausmės komiteto turėtume sulaukti patikslinimą dėl minėtos informacijos – nežinia, gal buvo apsirikta. Minėtame nutarime taip pat buvo informacija dėl dublerių rungtynėse diskvalifikuotų žaidėjų, bet šių aplinkybių proteste neminėjome”

Pagal LFF varžybų nuostatus diskvalifikacija vienerioms rungtynėms skiriama už keturis ar šešis įspėjimus, o žaidėjui, kuris žaidžia už pagrindinę ir dublerių komandas, drausminės nuobaudos skaičiuojamos atitinkamoje komandoje, nebent LFF Drausmės komitetas priima atitinkamą sprendimą.

„Vėtros” atstovų teigimu, klubas apie tokį LFF Drausmės komiteto sprendimą dėl A.Jankausko nebuvo informuotas nei žodžiu, nei raštu, o tiek oficiali A lygos, tiek Lietuvos futbolo federacijos svetainė skelbė, jog A.Skerla šį sezoną turi užsidirbęs tik tris geltonas korteles.

Pasak vilniečių trenerių, iki šiol gynėjas buvo surinkęs tris geltonas korteles ir jų skaičiavimais, o pats futbolininkas prieš mačą teiravosi LFF atstovų ir sulaukė atsakymo, jog turi tris įspėjimus.

Jei išnagrinėjus protestą bus nuspręsta, kad A.Skerla negalėjo būti registruotas „Vėtros” sudėtyje, komandai gali būti įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0-3.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.