Azijos Taurė: Finale ginklus surems Saudo Arabija ir Irakas

Trečiadienį Azijos Taurės (Asian Cup) turnyre buvo sužaisti abu pusfinalio mačai. Jose nestigo netikėtumų: Saudo Arabija nugalėjusi Japonija sugebėjo patekti į finalą, kuriame susikaus su Iraku, kuris po 11 metrų baudinių serijos palaužė Pietų Korėją.

Vienas įdomiausių pusfinalio varžybų įvyko Vietnamo sostinėje Hanojuje, kur čempionų titulą ginanti Japonijos rinktinė akis į akį stojo prieš Saudo Arabijos vienuolikę.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį Saudo Arabija sugebėjo išsiveržti į priekį, kai tiksliai nestabdydamas kamuolio smūgiavo kapitonas Yasseras Al Qahtani. Japonija tuo pačiu atsakė jau po dviejų minučių – gynėjas Yuji Nakazawa taikliu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

Antrojo kėlinio pradžioje į japonų vartus krito dar vienas įvartis. 47-ąją minutę galingu smūgiu galva Malekas Maazas vėl atstatė savo komandos pranašumą. Bet po šešių minučių Japonijai dar kartą pavyko išlyginti rezultatą – akrobatiniu smūgiu kamuolį į vartus pasiuntė Yuki Abe.

Vis dėlto paskutinį žodį šiame mače tarė Saudo Arabijos rinktinės puolėjas M.Maazas. 57-ąją minutę „išmaudęs” tris Japonijos rinktinės gynėjus jis puikiu smūgiu pasiuntė kamuolį į į viršutinį vartų kampą ir taip padėjo komandai per paskutinius septynis Azijos Taurės turnyrus šeštą kartą patekti į finalą.

Saudo Arabija, kuri dar nė karto nebuvo nugalėjusi Japonijos, įskaitant ir 1992 ir 2000 metų finalus, šį kartą finale susitiks su Irako ir Pietų Korėjos pusfinalio nugalėtoju. Iš viso Saudo Arabija Azijos Taurę laimėjo tris kartus: 1984, 1988 ir 1996 metais.

Antrose pusfinalio rungtynėse Malaizijos Kvala Lumpūro mieste Irakas susikovė su Pietų Korėjos vienuolike. Pirmame kėlinyje iniciatyva priklausė Irako futbolininkams, o antrajame kėlinyje viskas apsivertė aukštyn kojomis: jau daugiau progų pasižymėti turėjo Pietų Korėjos komanda.

Per pagrindines 90 mačo minučių nugalėtojas nepaaiškėjo, taigi buvo žaidžiamas 30 minučių pratęsimas. 104-ąją minutę pasižymėti galėjo Irakas, bet po Hawaro Mulla Mohammedo smūgio kamuolys atsitrenkė į virpstą ir korėjiečių vartininkas Lee Woon-Jae sugebėjo išsaugoti savo vartus sausus.

Dar po devynių minučių tas pats H.Mulla Mohammedas terorizavo Pietų Korėjos vartus, tačiau po jo smūgio iš aštraus kampo kamuolys pralėkė greta virpsto. Per papildomą laiką abiems komandos pasižymėti nepavyko, tad viskas turėjo spręstis 11 metrų baudinių serijoje.

Rezultatui esant 3-3 Irako vartininkas Nooras Sabri atspėjo į į kairįjį kampą lėkusio kamuolio skriejimo kryptį ir atmušė korėjiečio Yeomo Ki-Huno smūgį. Po šio momento prie žymos stojo Ahmedas Menajedas, kuris nesuklydo ir išvedė savo komandą į priekį rezultatu 4-3.

Viską turėjo lemti Kimo Jung-Woo smūgis. Jo nelaimei kamuolys pataikė į virpstą ir Irakas išsikovojo kelialapį į finalą.

Pusfinalio rezultatai:

Japonija 2 – 3 Saudo Arabija

35‘ [0 – 1] Yasser Al Qahtani

37‘ [1 – 1] Yuji Nakazawa

47‘ [1 – 2] Malek Maaz

53‘ [2 – 2] Yuki Abe

57‘ [2 – 3] Malek Maaz

Iraka 0 – 0 Pietų Korėja

(po 11 m. baudinių serijos pergalę rezultatu 4-3 šventė Irakas)

Kova dėl 3 vietos:

Liepos 28d., šeštadienis, Palempangas, Indonezija, Japonija – Pietų Korėja

Finalas:

Liepos 29d., sekmadienis, Džakarta, Indonezija, Saudo Arabija – Irakas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.