E.Česnauskio įvartis neišgelbėjo „Saturn” nuo pralaimėjimo

Trečiadienį Rusijos „Premier” lygoje buvo sužaisti perkelti 11-ojo ir 16-ojo turo mačai. Sostinės „Moskva” po sunkios kovos nugalėjo „Saturn” komandą, o Kazanės „Rubin” visų nuostabai sutriuškino Maskvos „Lokomotiv” klubą.

Atidėtose 11-ojo turo varžybose Maskvos derbyje vietos „Moskva” susikovė su Ramenskojės „Saturn” vienuolike. Visi rungtynių įvarčiai buvo įmušti antrajame kėlinyje. 48-ąją minutę į priekį išsiveržė aikštės šeimininkai.

Po legionieriaus iš Argentinos Pablo Barrientoso perdavimo komandos kapitonas Sergejus Semakas nestipriu smūgiu pažeme sugebėjo pasiųsti kamuolį į tinklą.

Bet po dviejų minučių rezultatas tapo lygus 1-1 – pasinaudojęs „Moskva” gynėjo Olego Kuzmino klaida saugas iš Lietuvos Edgaras Česnauskis tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus.

62-ąją minutę po Branislavo Kruničiaus perdavimo aikštės šeimininkų argentiniečiui P.Barrientosui pavyko atstatyti komandos pranašumą.

Dar po keturių minučių po jo perdavimo Stanislavas Ivanovas padvigubino „Moskva” pranašumą. Svečiams likus žaisti aštuonias minutes pavyko tik sušvelninti rezultatą: po puikaus Andrejaus Kariakos smūgio kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

Perkeltose 16-ojo turo rungtynėse Kazanės „Rubin” namuose susitiko su Maskvos „Lokomotiv” klubu. Šiame mače įvartis krito sužaidus tik 45 sekundes. Geriausias Rusijos čempionato atakų organizatorius Sergejus Budylinas pakėlė kampinį, Aleksandras Gackanas galva kamuolį atmetė Aleksandrui Riazantsevui, kuris stipriu smūgiu kamuolį pasiuntė į vartus.

Praleidę įvartį „geležinkeliečiai” iš karto puolė į ataką. Jau 9-ąją minutę jie galėjo išlyginti rezultatą, bet pavojingas Renato Janbajevo smūgis tikslo nepasiekė, o po minutės dar kartą „Rubin” vartams grasino Dmitrijus Syčiovas.

„Lokomotiv” 28-ąją minutę pateko į šaltą dušą, kai gynėjas Rudolfo baudos aikštelėje nustūmė S.Budyliną, ir teisėjui paskyrus 11 metrų baudinį pats nukentėjusysis jį sėkmingai realizavo: 2-0.

Po pertraukos žaidimas vyko „Rubin” aikštės pusėje, bet „Lokomotiv” atakuodamas pilnomis pajėgomis taip ir nesugebėjo pelnyti įvarčio. Sostinės klubui išnaudojus visų keitimų limitą traumą 76-ąją minutę patyrė brazilas Rudolfo, ir „Lokomotiv” buvo priversti mačą baigti 10-yje.

Kiekybine persvara „Rubin” futbolininkams pavyko pasinaudoti 85-ąją minutę – po S.Budylino atlikto baudos smūgio pasižymėjo Aleksandras Jarkinas, kuris ir padėjo tašką šiose varžybose.

Perkelto 11 turo rezultatai:

„Moskva” 3 – 2 „Saturn”

48‘ [1 – 0] Sergei Semak

50‘ [1 – 1] Edgaras Česnauskis

62‘ [2 – 1] Pablo Barrientos

66‘ [3 – 1] Stanislav Ivanov

82‘ [3 – 2] Andrei Kariaka

E.Česnauskis („Saturn”) žaidė iki 60 minutės, R.Džiaukštas („Saturn”) rungtynėms registruotas nebuvo

Perkelto 16 turo rezultatai:

„Rubin” 3 – 0 „Lokomotiv”

1‘ [1 – 0] Aleksandr Ryazantsev

28‘ [2 – 0] Sergey Budylin (11m.)

85‘ [3 – 0] Aleksandr Yarkin

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.