Kūną puošia elfais ir drakonais

Vasarą tatuiruočių meistrai tiesiog neatsigina klientų.

Ištatuiruoti ir apnuoginti kūnai reklamuoja puikų meistrų darbą.

Laukia eilėse

Tatuiruočių meistras Timūras Gembickis-Timoor pasakojo, kad šiuo metu žmonės eilėse laukia po dvi savaites. Į saloną atvažiuoja iš viso Klaipėdos regiono. Kiekvieną dieną Timūras padaro po 4-5 tatuiruotes.

„Pasidarę tatuiruotę vasarą žmonės turi prisiminti, kad savaitę negalima maudytis vandens telkiniuose, degintis, eiti į baseinus, pirtis. Tai gali pakenkti tatuiruotės kokybei”, – perspėjo tatuiruočių meistras.

Mados – tos pačios

Meistrė Konsuella Udavičiūtė sako, kad jau trejus metus iš eilės nesikeičia tatuiruočių mados.

„Vyrai daro drakonus, tigrus, liūtus, skorpionus ir įvairius ornamentus. Merginos drugelius, elfus, gėles, driežiukus, ornamentus. Spalvotas darosi rečiau nei tradicines juodai baltas. Tik dabar dažniausiai tokioms tatuiruotėms suteikiamas atspalvis”, – pastebėjo Konsuella.

Pasak jos, vaikinai dažniau tatuiruotes darosi ant rankų, nugaros, o merginos ant mentės, apatinėje nugaros dalyje, virš kojos čiurnos kauliuko.

Gali ir nedaryti

Kartais Timūrui tatuiruotė atrodo netinkama, nepriimtina, bet, kaip jis pats sako, klientas visada teisus.

„Aš svarbiausia žiūriu, kad tatuiruotė būtų techniškai gerai padaryta. Toks mano darbas. O piešinukas – ne mano reikalas. Jei žmogus nori pasidaryti kokią nesąmonę, negaliu uždrausti. Jo teisė rinktis”, – tolerantiškai kalbėjo Timūras.

Nors jeigu tatuiruočių meistras matytų, kad pats piešinys negražiai atrodys ant kūno, jo neišeis kokybiškai padaryti, gali atsisakyti imtis šio darbo.

Konsuella sako, kad padaręs kreivą, ant kūno negražiai atrodantį piešinį tatuiruočių meistras tiesiog sau pasidarytų antireklamą.

„Ne visada sutinku tokius piešinius daryti. Paskui bus gėda prieš kitus kolegas”, – juokėsi Konsuella.

Europoje – brangiau

Konsuella pasakojo, kad tatuiruočių kainos Lietuvos miestuose skiriasi.

„Brangiausia, aišku, Vilniuje, paskui Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje. Tradiciškai cigarečių pakelio dydžio tatuiruotė kainuoja nuo šimto litų”, – aiškino Konsuela.

Ji minėjo, kad brangiausią tatuiruotę teko daryti už 800 šimtus litų. Tai buvo didelis dviejų drakonų piešinys su ornamentais.

Paklaustas apie kainas, Timūras nenorėjo įvardinti savo darbo pinigais. „Lietuvoje tatuiruotės tikrai pigios. Kai dirbau Didžiojoje Britanijoje, man mokėdavo tikrai daugiau”, – atsakinėjo jis.

Idėjos – iš interneto

Tatuiruočių salonuose pateikti dideli piešinių katalogai.

„Kai kuriuos piešinius piešiame patys, kiti paimti iš interneto, dar kiti iš tatuiruočių žurnalų. Originalių piešinių niekada nedarome antrą kartą”, – sakė Konsuella.

Tą patį teigė ir Timūras. „Antrą kartą nedarau tos pačios tatuiruotės. Tai ne drabužis, kad galėtum būti su tokiu pačiu. Tatuiruotė daroma visam gyvenimui. Taigi paimti iš interneto paveiksliukai gali atsirasti ir pas kitą žmogų. Nors iš tiesų niekada nepadarysi visiškai vienodos tatuiruotės, kaip ir nenupieši antro tokio paties paveikslo”, – pasakojo tatuiruočių meistras.

Leidžia fantazuoti

Konsuella labiausiai mėgsta, kai klientas ja pasitiki ir leidžia fantazuoti.

„Man patiko, kai dariau tatuiruotę savo draugui. Turėjau didelį plotą ir laisvę pasireikšti savo fantazijai”, – prisiminė meistrė.

Konsuella kalbėjo, kad savo klientams stengiasi patarti, kokį piešinį pasidaryti, kad jis atrodytų gražus ir nenuvalkiotas.

„Dažnai žmonės atneša savo piešinius. Bet beveik visada juos reikia perdirbti. Nes tai, kas gražu ant popieriaus, nebūtinai gražiai atrodo ant kūno”, – teigė Timūras.

Būna apsišaukėlių

Trylika metų tatuiruojantis Timūras patarė prieš pasidarant tatuiruotę pasirinkti tikrai gerus specialistus.

„Geriausia ateiti ir pažiūrėti to specialisto darytų tatuiruočių fotoalbumą. Ir reikia įsitikinti, ar tai tikrai jo daryta. Kartais ateini pas tatuiruočių meistrą, o jis pateikia nukopijuotas nuo žurnalų tatuiruotes ir sako, kad tai jo darbas. Visuose darbuose yra autsaiderių, kopijuotojų ir tam atsidavusių žmonių, profesionalų”, – mano Timūras.

Tatuiruotes gali pasidaryti visi, kuriems jau yra aštuoniolika metų.

„Šiuo metu amžiaus vidurkis svyruoja nuo 25 iki 27 metų. Nors prieš metus dariau tatuiruotę per visą nugarą 73 metų žmogui”, – prisiminė Timūras.

Slepia senąsias

Konsuella pasakojo, kad į jos saloną ateina labai daug norinčių atnaujinti, paslėpti senas tatuiruotes.

„Beveik 70 procentų mano klientų ateina su senomis tatuiruotėmis. Dažniausiai jos būna padarytos namuose, armijoje, kalėjimuose. Tokie „meno kūriniai” tikrai nepuošia, ir kai padarome ant viršaus naują, gražią tatuiruotę, žmonės pasako: „Dabar galėsiu ką noriu apsirengti, nereikės jos slėpti”, – kalbėjo Konsuella.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.