Švenčių gausa grasina sumaištimi

Šį savaitgalį pajūryje rekordiškai daug vyksiančių renginių žmonėms taps ne tik pramoga, bet ir kančia.

Klaipėdoje ir Palangoje atvykėliai ir miestiečiai bus priversti kentėti alinančiose automobilių spūstyse.

Iš anksto neapsirūpinusiems nakvyne gali tekti miegoti mašinose ar kopose.

Tačiau renginių organizatoriams tokios problemos – svetimos. Jų įsitikinimu, daug vienu metu vyksiančių renginių yra puikus sumanymas, nes žmonės turės galimybę rinktis.

Nepatenkintiems jie priminė, jog vietas nakvynei reikėjo rezervuoti iš anksto, o dėl uždarytų kelių visuomenė jau yra informuota.

Vyks 5 renginiai

Vakar Palangoje prasidėjo jau aštuntųjų 1003 kilometrų žiedinių lenktynių renginiai, kurie tęsis iki sekmadienio paryčių.

Šiandien pradžią skelbia ir Jūros šventė.

Daug smalsuolių per išeigines į pajūrį privilios ir perplaukti Baltiją pasiryžusio Vidmanto Urbono sutiktuvės bei grandiozinis koncertas.

Mažuosius atlikėjus, dalyvausiančius savaitgalį vyksiančiame tradiciniame festivalyje „Laumės juosta”, atlydės tėvai. Todėl skaičiuojama, kad specialiai į šį renginį atvyks apie 5 tūkst. žmonių.

Rytoj vakare Šventojoje organizuojama Žvejų šventė, kuri kasmet taip pat privilioja tūkstančius meškeriotojų, jų artimųjų ir paprastų žuvienės mėgėjų.

Prognozuojama, kad dėl šių renginių savaitgalį į pajūrį gali suplūsti kone trečdalis Lietuvos gyventojų ir nemažai svečių iš užsienio.

Poilsiautojų neišvaikys ir orai. Savaitgalį jie bus ypač tinkami masiniams renginiams. Lietaus tikimybė labai nedidelė, sušils iki 19-21 laipsnio šilumos. Neatvės ir naktį – bus apie 15 laipsnių.

Dėl nakvynės – vargai

Tačiau žmones į pajūrį vilioja ne tik renginiai. Nemažai vasarotojų į Palangą šiomis dienomis plūsta ilsėtis, nes taip jie suplanavo savo atostogas.

Palangos turizmo informacijos centro atstovai tikino, jog nakvyne iš anksto nepasirūpinusiems žmonėms laimė gali nusišypsoti tik tuomet, jei kas nors atsisakys rezervuotų kambarių.

Kurorto pakelėse vakar dar stovėjo kelios išsinuomoti kambarį siūlančios močiutės.

Tačiau tikėtina, kad jau rytoj ir jų gali nebelikti.

Klaipėdoje taip pat užsakyti beveik visi viešbučių numeriai. Juos išsinuomojo ne tik į Jūros šventę atvykę svečiai, bet ir savo atostogas suplanavę užsieniečiai.

Nakvynę sunku bus rasti ir netoli Palangos esančiuose viešbučiuose ar poilsio namuose.

Šventoji – jau okupuota, numeriai išgraibstyti ir aplink Kretingą nakvynę siūlančiose įstaigose.

Alins spūstys

Akivaizdu, jog problemų kils ir dėl eismo.

Į Palangą ir Klaipėdą ir taip vyks daugiau nei įprastai automobilių, tačiau dėl uždarytų gatvių vairuotojams ir keleiviams teks ilgokai stovėti spūstyse.

Pagrindiniai į Palangą vedantys keliai užtverti jau vakar. Darbininkai Palangos-Klaipėdos-Kretingos kelių sankirtoje atitvėrė lenktynių trasa.

Sankirta taps atvira tik sekmadienį paryčiais.

Iš Klaipėdos vykstant į Palangą teks važiuoti keliu pro Nemirsetą.

Nesunku nuspėti, jog siaurame kelyje mašinos judės vėžlio greičiu, todėl teks strigti spūstyse.

Važiuojantys nuo Kretingos, taip pat turės sukti į aplinkkelį pro Rūdaičius. Tuo pačiu keliu turės judėti ir iš Palangos Kretingos link važiuojantys automobiliai.

Visus aplinkkelius nurodys laikinieji kelio ženklai.

Atidarys Biržos tiltą

Palangos viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Algimantas Domarkas neslėpė, jog tenka baimintis dėl savaitgalio spūsčių aplink Palangą ir pačiame mieste.

Daugiausiai problemų kasmet kyla prie lenktynių trasos. Ir šiemet vairuotojai raginami nesiveržti kuo arčiau, o automobilius palikti stovėjimo aikštelėje prie „Statoil” degalinės.

Šiųmetė naujovė – iš aikštelės žiūrėti lenktynių veš autobusas.

Automobilių spūstys gresia ir Klaipėdai, nes per Jūros šventę bus uždarytos kai kurios gatvės.

Pėstiesiems bus šiek tiek lengviau, nes jau šiandien popiet vėl bus galima eiti Biržos tiltu.

Pasak Transporto tarnybos vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, Klaipėdoje didesnių problemų kelia ne automobilių spūstys, o jų stovėjimas.

„Visi stengiasi palikti savo automobilius kuo arčiau centro. Čia gali stovėti tik 400 mašinų, o įprastai yra statoma per tūkstantį, tai ką ir bekalbėti, kas bus per Jūros šventę”, – sakė V.Paukštė.

Jis ragino automobilius palikti kuo toliau nuo centro ir naudotis viešuoju transportu. Žadama, kad ir „mikriukai”, ir autobusai kursuos visą parą.

Kompensuos įspūdžiai

Nors problemos, kurios kyla dėl vienu metu vyksiančių masinių renginių, yra akivaizdžios, organizatoriai jų nemato.

Jiems svarbiausia laikytis tradicijos – į renginį kviesti paskutinį liepos savaitgalį.

1003 kilometrų lenktynes organizuojančios bendrovės „Promosportas” direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas teigė, kad sužinoję, jog lenktynės šiemet sutaps su Jūros švente, šį klausimą sprendė ir su uostamiesčio savivaldybės atstovais.

„Tačiau buvo vieningai nuspręsta, kad sutampantys renginiai – nieko blogo. O žmonėms tik į gera. Jie gali ir lenktynes pasižiūrėti, o po jų vykti į koncertus Klaipėdoje”, – sakė D.Grinbergas.

Jūros šventę organizuojančios įstaigos direktorius Remigijus Mockus tikino, kad rengti festivalį paskutinįjį liepos savaitgalį įpareigojo Seimas.

„Tik pernai vardan tarptautinės regatos šventė vyko savaite anksčiau”, – išdavė direktorius.

Jo teigimu, jei dėl vienu metu vykstančių masinių renginių kyla problemų, keisti laiką gali lenktynių organizatoriai.

„Tokią datą pasirenkame todėl, kad norime gero oro. Atlikėjų tėveliai iš anksto planuoja savo atostogas, kad jos sutaptų su festivaliu, rezervuoja viešbučius, todėl jiems problemų nekyla”, – teigė jau tryliktą kartą vyksiančio festivalio „Laumės juosta” organizatorė Laima Lapkauskaitė.

Žmonėms kylančius nepatogumus, organizatorių teigimu, kompensuos renginiuose patirti įspūdžiai.

Dėl jų galima ir kelias naktis miegoti pakelėje pastatytame automobilyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.