Po triumfo Italijoje E.Pučinskaitė nori atsigauti prie jūros

„Fantastiškas jausmas vėl tapti stipriausiai”, – taip po šeštadienį pasibaigusių prestižinių daugiadienių „Giro d’Italia” dviratininkių lenktynių sakė antrus metus iš eilės jas laimėjusi Edita Pučinskaitė.

„Jau ne pirmąkart išgyvenu tokį nuostabų jausmą – pernai, kai laimėjau šias lenktynes, jaučiausi taip pat”, – vakar „Lietuvos žinioms” sakė Edita.

„Equipe Nurnberger Versicherung” komandai atstovaujanti E.Pučinskaitė „Giro d’Italia” lenktynėse Italijos keliais 871,8 km numynė per 22 valandas 36 minutes 49 sekundes. Lietuvė 18 sekundžių aplenkė antrus metus iš eilės „sidabru” turėjusią tenkintis 2005 metų šių lenktynių nugalėtoją šveicarę Nicole Brandli. Trečia likusi ispanė Maribel Moreno Allue nuo lietuvės atsiliko 36 sekundėmis.

Diana Žiliūtė („Safi-Pasta Zara Manhattan”) bendrojoje įskaitoje liko 25-a, Rasa Polikevičiūtė („USC Chirio Forno D’asolo”) – 29-a.

„Šiandien (sekmadienį – aut.) rytą atsikėliau – ir keista, kad jau nereikia dėl ko nors kovoti. Mat kasdien būdavo stresas – suvokiau, kad reikia apginti lyderės marškinėlius”, – po triumfo LŽ kalbėjo Lietuvos dviratininkė.

Tapusi čempione Edita pasakojo, kad po varžybų drauge su komanda šventė savo triumfo akimirkas. Komandos draugėms ji išdalijo lyderės marškinėlius. „Marškinėlių pakako ir komandos merginoms, ir personalui, – pakiliai nusiteikusi pasakojo dviratininkė. – Paskui su draugais šventėme namie. Gavau labai daug gėlių, sveikinimų. Dabar noriu pamiršti tą įtampą, kurį laiką negalvoti apie dviračių sportą, nes per visas lenktynių dienas mane slėgė didžiulė atsakomybė. Norėčiau nulėkti prie jūros, pailsėti ir tik po to vėl po truputį pradėti treniruotis.”

Paskutinį, aštuntą (106,4 km), etapą šeštadienį laimėjo rusė Svetlana Bubenkova. 1 min. 21 sek. nuo jos atsilikusi E.Pučinskaitė finišavo dešimta, o D.Žiliūtė ir R.Polikevičiūtė užėmė atitinkamai 21 ir 24 vietas.

Kada mūsiškė pajuto, kad pavyks apginti nugalėtojos titulą? „Lūžis įvyko po pirmadienio etapo į kalną – tada įrodžiau, kad esu geriausios formos. Įgijau pasitikėjimo, – prisiminė Edita. – Be abejo, niekas taip lengvai nevyko. Bent keturios šešios sportininkės buvo labai pajėgios ir man nedavė ramybės iki paskutinės dienos, paskutinio kilometro. Tačiau po minėto kalnų etapo supratau, kad galiu apginti nugalėtojos titulą.”

Po kiek daugiau nei savaitės Edita su komanda dalyvaus daugiadienėse lenktynėse Vokietijoje. O pagrindinės jos šių metų varžybos – pasaulio dviračių čempionatas, kuris vyks rugsėjį Štutgarte (Vokietija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.