R.Federeris panoro treniruotis su R.Berankiu

Ką tik pasibaigusio Vimbldono teniso jaunių turnyro pusfinalį pasiekęs vilnietis Ričardas Berankis neilgai viešės namie. Jau liepos 19 dieną jis skris į Dubajų ir ten dvylika dienų treniruosis su geriausiu pasaulio tenisininku, penkiskart iš eilės Vimbldono čempionu šveicaru Roger Federeriu.

Vakar Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje perspektyviausias šalies tenisininkas septyniolikmetis Ričardas Berankis ir jo treneris Remigijus Balžekas dalijosi įspūdžiais iš sekmadienį pasibaigusio Vimbldono turnyro ir pasakojo apie artimiausius planus.

Revanšo sieks Amerikoje

Šiemet tai buvo jau trečias Ričardo „Grand Slam” serijos jaunių turnyras. Australijos čempionate lietuvis, kaip ir dabar Vimbldone, pasiekė pusfinalį, o Prancūzijoje priėjo iki ketvirtfinalio. Pasak R.Balžeko, Vimbldone jie nekėlė sau didžiausių tikslų, tačiau tikėjosi patekti į geriausiųjų aštuntuką. Treneris buvo patenkintas Ričardo pasirodymu. Jis sakė, kad pusfinalio varžovas baltarusis Vladimiras Ignatikas, kuriam lietuvis pralaimėjo 5:7, 6:3, 1:6, yra įveikiamas. O R.Berankis apgailestavo, kad šiam tenisininkui pralaimėjo antrame iš eilės „Grand Slam” serijos turnyre. Tačiau jaunasis tenisininkas teigia, kad tai papildomas stimulas siekti revanšo. Jis gali įvykti ketvirtajame, paskutiniame, šių metų „Grand Slam” serijos turnyre – atvirame JAV čempionate, kuris rengiamas rugpjūčio pabaigoje.

Lygis kyla – kainos didėja

Kalbėdamas apie Ričardo pasirodymą Vimbldone treneris R.Balžekas pabrėžė, kad tokiuose turnyruose jaunių žaidimo lygis labai aukštas. Treneris gyrė savo auklėtinį, kurio pirmasis padavimas dažnai siekia net 210-212 km/h greitį. Sakė, kad ant žolės Ričardas jaučiasi kaip žuvis vandenyje, ši danga jam pati geriausia. Nors Ričardą mokytojas gyrė, jis pridūrė, kad dar daug ką reikia tobulinti. Tam būtinos papildomos lėšos. Šiuolaikinio teniso lygis toks aukštas, kad R.Balžekas nebe visada galįs padėti savo auklėtiniui patarimais, tad reikia samdyti specialų trenerį. O geri specialistai nemažai kainuoja – nuo 2 iki 5 tūkst. eurų per savaitę, neskaitant gyvenimo išlaidų.

Pasirengti Prancūzijos čempionatui ir Vimbldono turnyrui šalies Vyriausybė R.Berankiui skyrė 75 tūkst. litų. Vakar spaudos konferencijoje dalyvavęs Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas žadėjo Ričardui skirti 20 tūkst. litų pasirengti atviram JAV čempionatui. Treneris R.Balžekas prisipažino, kad jie turi rėmėją už Atlanto. Tai privati firma, kuri finansuoja visas Ričardo keliones ir dalyvavimą turnyruose. Tačiau trenerius tenka samdytis patiems. Tad mūsų šalies Vyriausybės ir sporto vadovų supratingumas labai praverčia. Norėdamas kilti aukštyn be aukščiausio lygio trenerių patarimų neišsiversi. Beje, netrukus lietuviai turėtų pasirašyti sutartį su garsiąja vadybininkų agentūra IMG, kurios klientas yra ir Vimbldono čempionas R.Federeris.

Netikėtas žvaigždės pasiūlymas

Tačiau R.Berankis yra jau gana ryški figūra teniso pasaulyje. Tai liudija ne tik iškovojimai, bet ir lietuviui rodomas dėmesys. R.Balžekas papasakojo, kad Vimbldone prie jo priėjo šių metų Vimbldono turnyro čempiono R.Federerio agentas ir domėjosi, kokie yra Ričardo liepos mėnesio planai. Mat R.Federeris panoro Ričardą matyti kaip savo treniruočių partnerį Dubajuje rengiamoje dvylikos dienų treniruočių stovykloje. Taigi jau liepos 19 dieną R.Berankis su treneriu išskrenda į Dubajų, kur jų laukia nauja patirtis. Paklaustas, ar labai nerimauja laukdamas treniruočių su pajėgiausiu pasaulio tenisininku, vaikinas atsakė, kad labai džiaugiasi turėsiąs išskirtinę galimybę treniruotis ir pabendrauti su R.Federeriu. Juolab girdėjęs, kad šveicaras yra labai paprastas ir malonus žmogus.

Regis, toks tokį surado. Juk Ričardas – irgi labai nuoširdus vaikinas. Jis prisipažino, kad didelį įspūdį jam padarė Vimbldonas – jo atmosfera, žmonės. Tenisininkas sakė, kad jį labai įkvepia pilnos žiūrovų tribūnos. Dėl to, pasak Ričardo, tikrai verta daug dirbti. Tada ir nuovargis būna malonus.

Lietuvoje žaidžiantį R.Berankį turėtume išvysti jau rugpjūčio 6 dieną, kai Vilniuje prasidės tradicinis tarptautinis Prezidento taurės turnyras. O prieš kelionę į Dubajų Ričardas namie tikisi pailsėti po didžiulių fizinių krūvių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.