„Kaunas” Vilniuje iškovojo sensacingą pergalę

Antradienį pirmosiose Baltijos Futbolo Lygos ketvirtfinalio rungtynėse daugkartiniai Lietuvos čempionai FBK „Kaunas” futbolininkai net 9-1 sutriuškino Vilniaus „Žalgirį”. Nors abi komandos žaidė ne stipriausių sudėčių, aikštėje visas rungtynes akivaizdžiai dominavo svečiai.

Vilniaus „Žalgiris” 1 – 9 FBK „Kaunas”

20` [0 – 1] Audrius Kšanavičius

23` [0 – 2] Mindaugas Grigalevičius

24` [1 – 2] Virmantas Lemežis

37` [1 – 3] Marius Činikas

44` [1 – 4] Rafael Ledesma

50` [1 – 5] Ričardas Beniušis

54` [1 – 6] Adrian Mrowiec (11 m.)

66` [1 – 7] Ričardas Beniušis

75` [1 – 8] Ričardas Beniušis

90+1` [1 – 9] Ričardas Beniušis (11 m.)

76` iš aikštės pašalintas Julian Bursuc („Žalgiris”)

„Žalgiris”: Šetkus; Aleksa, Ngapunu, I.Steško, Dubina; Ostap, Veikutis (46` Miliškevičius), Lemežis (46` Bursuc), Choruži; Misiuk, Mižigurskis (66` Romašovas);

„Kaunas”: Stonys; Radžius (58` Kvaratskhelia), Mrowiec, Sanajevas, Bagužis; Kšanavičius (46` Strakhanovic), Bartkus (46` Beniušis), Manchkhava, Činikas; Ledesma, Grigalevičius;

Abi ekipos rungtynes pradėjo ne stipriausių sudėčių: „Žalgirio” gretose net registruoti nebuvo gynėjas Edvinas Lukoševičius, saugai Igoris Morinas, Eimantas Poderis ir Raimondas Vilėniškis, rungtynes ant atsarginių žaidėjų suolelio pradėjo Julianas Bursukas. Tuo tarpu „Kauno” gretose pastebimiausia buvo tai, jog vartus gynė atsarginis vartininkas Modestas Stonys, o rungtynes ant atsarginių žaidėjų suolelio pradėjo saugai Alehas Strakhanovičius ir Givi Kvaratskhelia bei rezultatyviausias „A Lygos” puolėjas Ričardas Beniušis.

Rungtynių pradžia tapo pranašiška – beveik nuo pat pirmų minučių iniciatyvą į savo rankas perėmė ir vieną pavojingą progą po kitos kūrė „Kauno” futbolininkai. Per pirmąsias 15 minučių du kartus identiškose situacijose po Rafaelio Ledesmos pakelto baudos smūgio galva į vartus netiksliai smūgiavo Mindaugas Bagužis, kartą R.Ledesma smūgiavo virš vartų, o kitą jo smūgį sėkmingai atrėmė po traumos į aikštę sugrįžęs Ernestas Šetkus.

Pirmasis įvartis į „Žalgirio” vartus krito 20 rungtynių minutę, kai Audrius Kšanavičius baudos aikštelės prieigose apsikeitė perdavimais su Andriumi Bartkumi ir pirmasis iššokęs vienas prieš E.Šetkų sėkmingai „permetė” kamuolį per varžovą.

Sutrikę po praleisto įvarčio „Žalgirio” futbolininkai netrukus praleido ir antrą – po R.Ledesmos perdavimo nesėkmingai sužaidė „Žalgirio” gynėjas Bertrandas Ngapounou, iš po kurio kojų kamuolį iškrapštė Mindaugas Grigalevičius. Puolėjas sėkmingai pergudravo E.Šetkų ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Tačiau „Žalgiris” greitai sušvelnino rezultatą – jau kitos atakos metu Virmantas Lemežis iš dešiniojo krašto su kamuoliu atsidūrė ties baudos aikštelės prieigomis ir stipriu smūgiu kaire koja iš maždaug 16 metrų įmušė, kaip vėliau paaiškėjo, vienintelį „Žalgirio” įvartį šiose rungtynėse.

Vis tik po šio įvarčio persvarą išlaikė „Kauno” futbolininkai, ir toliau grasinę šeimininkų vartams. Iki pertraukos likus mažiau nei dešimčiai minučių po kampinio smūgiu galva dviejų įvarčių persvarą atstatė Marius Činikas. Buvęs „Nevėžio” atakų lyderis kovodamas dėl kamuolio susidūrė su B.Ngapounou, todėl jam prireikė medikų pagalbos, tačiau lietuvis rungtynes tęsti galėjo.

Prieš pat rungtynių pertrauką rezultatas tapo triuškinamu: apmaudžiai suklydus „Žalgirio” gynėjams kamuolį kairiajame krašte perėmė A.Kšanavičius ir vienu lietimu perdavė jį laisvam priekyje buvusiam R.Ledesmai. Brazilas įsiveržė į baudos aikštelę, įspūdingu technišku judesiu pergudravo jį pasitikusį B.Ngapounou ir pelnė įvartį.

Per pertrauką abiejų ekipų gretose buvo atlikta po du keitimus. „Žalgirio” gretose vietoje V.Lemežio ir Arvydo Veikučio aikštėje pasirodė J.Bursucas ir Andrius Miliškevičius. Tuo tarpu „Kauno” ekipoje vietoje A.Bartkaus ir A.Kšanavičiaus aikštėje pasirodė R.Beniušis ir A.Strakhanovičius.

Jau pirmą antro kėlinio minutę po M.Bagužio pražangos buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys į svečių vartus, tačiau Marijano Choruži bandymą sėkmingai atrėmė M.Stonys.

Po penkių minučių pirmą savo įvartį šiose rungtynėse įmušė R.Beniušis, paspaudęs ir privertęs suklysti B.Ngapounou, perėmęs kamuolį, suklaidinęs E.Šetkų ir pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus.

Vienoje iš padrikų „Žalgirio” atsakomųjų atakų J.Bursucas iš toli smūgiavo labai stipriai, tačiau tiesiai į M.Stonį.

54-ą minutę krito dar vienas įvartis į „Žalgirio” vartus. Šeimininkų kapitonui Igoriui Steško baudos aikštelėje pargriovus R.Beniušį teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo lenkas Adrianas Mrowiecas.

Nors po šio įvarčio aikštėje vaizdas kiek išsilygino, „Kauno” atakos buvo nepalyginamai aštresnės.

Antrojo kėlinio viduryje dar kartą suklydo B.Ngapounou – šįkart gynėjas, spaudžiamas R.Beniušio, atliko per silpną perdavimą atagal, todėl rezultatyviausias A Lygos futbolininkas perėmė kamuolį ir, nors nepatogiai nusimušė kamuolį toliau nuo E.Šetkaus, galiausiai iš 16 metrų pelnė įvartį į tuščius vartus.

Po dešimties minučių E.Šetkui teko dar kartą traukti kamuolį iš savų vartų: po keitimo aikštėje pasirodęs Givi Kvaratskhelia kartu su R.Beniušiu įveikė „dirbtinę nuošalę” ir smarkiai atitrūkę nuo varžovų išbėgo dviese prieš E.Šetkų. Gruzinas paskutinę akimirką atidavė kamuolį R.Beniušiui, kuriam teliko įmušti įvartį į tuščius vartus.

Po minutės „Žalgirio” situacija tapo dar sudėtingesnė, kadangi už antrą geltoną kortelę iš aikštės išvytas buvo moldavas J.Bursucas: dar antrojo kėlinio pradžioje saugas gavo geltoną kortelę už diskusijas su teisėju, o vėliau – už grubią pražangą prieš varžovą.

Po kelių minučių laisvas dešiniajame krašte su kamuoliu atsidūręs M.Činikas įsiveržė į „Žalgirio” baudos aikštelę, tačiau vietoj smūgio pasirinko perdavimą R.Beniušiui. Pastarasis vienu lietimu gražino kamuolį laisvam M.Činikui, tačiau saugo smūgį iš 10 metrų sėkmingai atrėmė E.Šetkus.

Likus žaisti mažiau nei dešimt minučių G.Kvaratskhelia vos neįmušė labai įspūdingo įvarčio, tačiau jo bandymas iš 50-ies metrų buvo truputį netikslus – E.Šetkus prie kamuolio greičiausiai būtų nespėjęs.

Rungtynių pabaigoje „Žalgiris” turėjo kelias progas sušvelninti rezultatą, tačiau smūgiai iš toli buvo netikslūs, o po M.Choruži perdavimo vienas prieš M.Stonį iššokęs Nikolajus Misiukas smūgiavo tiesiai į vartininką.

Jau pasibaigus pagrindiniam laikui „Kaunas” įmušė devintąjį įvartį: po dar vienos grubios klaidos „Žalgirio” gynyboje vienas prieš E.Šetkų po puikaus R.Ledesmos perdavimo išbėgo R.Beniušis. Puolėjas dar kartą pergudravo E.Šetkų, tačiau pastarasis rankomis kliudė varžovo kojas ir teisėjas skyrė trečią vienuolikos metrų baudinį šiose rungtynėse – jį stipriu smūgiu realizavo pats R.Beniušis.

„Žalgiriui” tai buvo didžiausias pralaimėjimas oficialiose rungtynėse per visą 60 metų siekiančią klubo istoriją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.