„Kauno” ir „Ekrano” dvikovos teisėjas suspenduotas

Septintojo „A Lygos” turo rungtynėms tarp Lietuvos čempionų titulą ginančio „Kauno” ir Panevėžio „Ekrano” teisėjavęs ir kritikos iš kauniečių stovyklos susilaukęs vienas geriausių Lietuvos arbitrų Paulius Malžinskas gavo neigiamą įvertinimą iš rungtynių inspektoriaus ir todėl gali būti priverstas neteisėjauti mėnesį.

Po Kaune vykusios pastarųjų metų „A lygos” lyderių dvikovos, kuri baigėsi lygiosiomis 1-1, FIFA kategoriją turintis P.Malžinskas iš „Kauno” ekipos trenerio Angelo Červenkovo susilaukė preikaištų todėl, kad, pastarojo teigimu, neskyrė 11 metrų baudinio į „Ekrano” vartus už žaidimą ranka, o taip pat už geltoną kortelę iš aikštės pašalino ir šeimininkų kapitoną bei rezultatyviausią pirmenybių žaidėją Ričardą Beniušį.

„Noriu pasakyti, kad per šį mačą mums teko kovoti ne tik su „Ekrano” futbolininkais, bet ir su teisėjais. Arbitras į varžovų vartus neskyrė 11 metrų baudinio, nors privalėjo tai padaryti. Jis nenorėjo matyti, ką padarė „Ekrano” futbolininkas. Be to, jis iš aikštės pašalino mūsų kapitoną. Tai ne mūsų, o teisėjų problemos”, – kalbėdamas po mačo atvirai nepasitenkinimą reiškė specialistas iš Bulgarijos.

Nors P.Malžinskas buvo paskirtas teisėjauti antradienio rungtynėms tarp Vilniaus „Žalgirio” ir „Vilniaus”, aikštėje vietoje jo pasirodė Gediminas Mažeika.

„Priežastis yra paprasta – Malžinskas gavo neigiamą įvertinimą už mačą tarp „Kauno” ir „Ekrano” iš rungtynių inspektoriaus,” – EuroFootball.lt paklaustas apie sprendimo priežastis atsakė Lietuvos Futbolo Teisėjų Asociacijos (LFTA) prezidentas Jonas Braga.

Paprašytas patikslinti, kas lėmė neigiamą įvertinimą, J.Braga atsakė: „Neskirtas vienuolikos metrų baudinys į „Ekrano” vartus”.

„Toks įvertinimas automatiškai neleidžia teisėjauti mėnesį laiko, – aiškino LFTA prezidentas. – Sprendimas pasikeisti galėtų tik tuo atveju, jei Malžinskas duotų apeliaciją. Tuomet ji būtų svarstoma komisijos ir, jei nebūtų įžvelgta klaidų, ji galėtų būti panaikinta.”

Paklaustas, ar P.Malžinskas neketina ginčyti sprendimo, J.Braga atsakė neigiamai: „Jis sakė, kad apeliacijos duoti neketina ir pripažino savo klaidą.”

Tačiau pats P.Malžinskas EuroFootball.lt teigė dar nieko nenusprendęs ir susilaikė nuo platesnių komentarų: „Dėl apeliacijos pateikimo sprendimo priemęs nesu. Kol negavau ataskaitos iš rungtynių inspektoriaus, daugiau nieko nenorėčiau komentuoti.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.