A.Fergusonas: „Čempionų Lygą laimės „Milan””

Devintą kartą Anglijos „Premier” lygos čempionu su „Man Utd” klubu tapęs jo vyriausiasis treneris Seras Aleksas Fergusonas mano, kad „Liverpool” ekipa neturi nė menkiausių šansų laimėti gegužės 23-iąją dieną Atėnuose įvyksiantį UEFA Čempionų Lygos finalą prieš Italijos „Milan” vienuolikę.

Carlo Ancelotti vadovaujamas „Milan” UEFA Čempionų Lygos pusfinalyje nugalėjo „Man Utd” klubą bendru rezultatu 5-3 ir sugebėjo prasimušti į finalą, kuriame kaip ir 2005-aisiais metais susikaus su „Liverpool”, kuriem pralaimėjo po 11 metrų baudinių serijos.

„Esu absoliučiai tikras, kad „Milan” laimės Čempionų Lygą”, – „The Sun” dienraščiui teigė ilgametis „raudonųjų velnių” strategas. – „Po pasibaigusių mūsų pusfinalio varžybų pasakiau „Milan” treneriui Carlo Ancelotti, kad jis neturi tokio puikaus šanso kaip dabar laimėti finalą”.

A.Fergusonas planuoja atšvęsti „Milan” klubo pergalę su vyno buteliu, kurį jam po pralaimėto pusfinalio mačo Italijoje įteikė pats C.Ancelotti.

„Carlo davė man nuostabų vyno butelį”, – pridūrė 65-erių metų A.Fergusonas. – „Tačiau aš jam pasakiau, jog išgersiu jį tik tada, jeigu „Milan” sugebės laimėti UEFA Čempionų Lygą”.

Be to specialistas iš Škotijos po pralaimėtų varžybų „Milan” ekipai rezultatu 3-0 pripažino, jog Italijos klubas tą vakarą buvo visa galva aukštesnis už jo treniruojamus auklėtinius.

Tačiau treneris taip pat pareiškia, kad jo komanda buvo labai pavargusi nuo praėjusią savaitę vykusių „Premier” lygos varžybų, ir dėl to prastai sužaidė prieš „Milan”. Vis dėlto po „Arsenal” ir „Chelsea” mačo pasibaigusio lygiosiomis 1-1 „Man Utd” užtikrino čempionų titulą, kurio nebuvo laimėję nuo 2003-iųjų metų.

„”Milan” ekipos sužaistas atsakomasis pusfinalio mačas prieš mus buvo tiesiog stulbinantis, fantastiškas ir nepaprastas”, – sakė A.Fergusonas. – „Bet manau, kad mums daug jėgų pareikalavo mačas su Liverpulio „Everton”, kai pralaiminėdami rezultatu 2-0, per 30 minučių sugebėjome išplėšti pergalę 4-2″.

„Tačiau praėjusią savaitę „Milan” atrodė šviežesni už mus ir geriau pasiruošę tiek taktiškai, tiek fiziškai”, – dėstė treneris. – „Aš vis dar bandau analizuoti pralaimėjimo faktorių. Bet tiesa išlieka ta, kad mes turėjome atlaikyti vieną geriausių istorijoje „Milan” klubo pasipriešinimą”.

Trečiadienį „Man Utd” ekipa turnyrinėje nieko nelemiančioje, bet principingoje dvikovoje surems ginklus su Londono „Chelsea” vienuolike, kuri šiemet prarado du metus iš eilės iškovotą „Premier” lygos trofėjų. Paskutinį mačą „Man Utd” žais namuose prieš Londono „West Ham” klubą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.