„Sūduva” namuose palaužė „Atlantą”

Patyrusi du pralaimėjimus iš eilės Marijampolės „Sūduva” antradienį nutraukė nesėkmių ruožą ir namuose įveikė svečius iš pajūrio – Klaipėdos „Atlanto” futbolininkus.

Marijampolės „Sūduvos” stadionas, 1600 žiūrovų

Teisėjas – Nerijus Dunauskas

Marijampolės „Sūduva” 1 – 0 Klaipėdos „Atlantas”

61‘ [ 1-0 ] Willer Souza Oliveira

„Sūduva”: S.Klevinskas; Sobol, Mikuckis, M.Skinderis, V.Slavickas; G.Slavickas (73′ Kėrys), Kozyuberda, Miklinevičius, D.Maciulevičius (69′ Mačiulis); Willer, Shuganov (86′ Juška)

„Atlantas”: A.Lekevičius; Šarūnas (82′ Noreika), Butkus, Gnedojus, Nesterenko; Navikas, Petreikis (36′ Surblys), Pokorn, Silič; Aničič, Daunoravičius (59′ Žvingilas)

Šeimininkų vartus šiose rungtynėse vėl gynė 23 metų Saulius Klevinskas. Jis buvo patyręs traumą, dėl kurios praėjusiame mače pagrindinio vartininku buvo Gytis Padimanskas. Tuo tarpu puolėjui Vitalijui Šuganovui tai buvo pirmasis kartas šį sezoną, kai aikštėje jis pasirodė startinėje sudėtyje.

Mačo pradžioje žvalgyba tęsėsi neilgai ir jau trečiąją mačo minutę po svečių gynėjo pražangos Willeris atliko tolimą pavojingą baudos smūgį, kurį Arnas Lekevičius nukreipė į kampinį.

11-ąją minutę prie „Atlanto” vartų kilo dar viena situacija, galėjusi pavirsti įvarčiu. Po Willerio perdavimo „Sūduvos” kairiojo krašto saugas Giedrius Slavickas iš patogios padėties smūgiavo į vartus, tačiau kamuolį, keletą kartų atšokusį nuo žemės, sugavo vartininkas.

Nedelsti nutarė ir „Atlanto” ekipa. 16-ąją mačo minutę, suklaidinęs keletą gynėjų, puolėjas Luka Aničičius labai stipriai smūgiavo į vartus, tačiau smūgį atrėmė Saulius Klevinskas, prieš kurį po keletos akimirkų buvo gana šiurkščiai prasižengta.

Nuo šios akimirkos klaipėdiečiai apie 10 minučių turėjo iniciatyvą savo rankose ir sukūrė keletą įtemptų situacijų prie „Sūduvos” vartų.

Vėliau teritorinę ir žaidybinę persvarą perėmė šeimininkai. 28-ąją minutę G.Slavickas gavo puikų Willerio perdavimą, iš baudos aikštelės smūgiavo į vartus ir tik didvyriškas „Atlanto” vartininko šuolis išgelbėjo jo ekipą nuo įvarčio.

Po keleto minučių baudos aikštelės prieigose buvo nugriautas Darius Maciulevičius. Baudos smūgį realizuoti ėmėsi brazilas Willeris, tačiau jo smūgiui pritrūko tikslumo.

Tuo „Sūduvos” atakos nesibaigė. 35-ąją rungtynių minutę D.Maciulevičius neišnaudojo idealios progos įvarčiui pelnyti. Jis baudos aikštelėje suklaidino gynėją, smūgiavo į vartus iš keleto metrų, tačiau pataikė tiesiai į vartininką, kuris užtikrintai sugavo ne pernelyg stipriai skriejusį kamuolį.

Paskutinę realią progą pasižymėti pirmajame kėlinyje turėjo šeimininkų ekipos saugas Sergejus Koziuberda. Jis nepakliuvo į nuošalės spąstus, gavo puikų aukštaūgio V.Šuganovo perdavimą, išbėgo prieš vartininką, bet jo smūgiuotas kamuolys prasirito greta tolimojo vartų virpsto.

Taigi ilsėtis komandos išėjo esant lygiam rezultatui. Persvarą turėjo šeimininkai, tačiau paversti jos įvarčiais nesugebėjo.

Antrasis kėlinys prasidėjo abiejų komandų bandymais regzti atakas, bet visos jos nutrūkdavo dar pradinėje fazėje. Pirmasis pavojingas epizodas 57-ąją minutę įvyko prie „Atlanto” vartų, kai V.Šuganovas gavo perdavimą iš krašto ir nestabdydamas kamuolio smūgiavo į vartus. A.Lekevičius atmušė kamuolį, tačiau jis prariedėjo visai šalia virpsto.

61-ąją minutę krito pirmasis ir, kaip paaiškėjo vėliau, paskutinis rungtynių įvartis. D.Maciulevičius buvo nugriautas dešinėje aikštės pusėje labai toli nuo vartų. Techniškasis Willeris kėlė kamuolį į baudos aikštelę, šis kliudė kažkurį iš joje buvusių futbolininkų, labai nežymiai pakeitė kryptį ir įskriejo į svečių vartus. Puikų smūgį atlikęs brazilas pademonstravo savo įprastinį salto ir dar labiau pakėlė nuotaiką stadione susirinkusiems žiūrovams.

Po įvarčio „Atlantas” didesnėmis pajėgomis puolė į ataką, tačiau nieko apčiuopiamo nesukūrė, o tik atvėrė kelią „Sūduvos” kontratakoms.

Po vienos iš jų 71-ąją minutę G.Slavickas atsidūrė puikioje smūgio pozicijoje, tačiau kamuolys praskriejo virš vartų. Po keleto minučių futbolininkas buvo pakeistas ir susilaukė trenerio Algimanto Gabrio pastabų.

G.Slavicką pakeitęs Artūras Kerys aktyviai įsijungė į žaidimą. 87-ąją minutę jis bandė smūgiuoti į vartus, jo bandymas buvo blokuotas, bet kamuolys atšoko taip pat po keitimo pasirodžiusiam Nerijui Mačiuliui, tačiau saugas spyrė virš vartų.

Po šios pergalės „Sūduva” turnyrinėje lentelėje surinkusi 14 taškų dalinasi 5-6 vietas su Panevėžio „Ekranu”. Tuo tarpu „Atlantas” ir toliau išlieka aštuntoje vietoje, tik dėl geresnio įmuštų-praleistų įvarčių santykio lenkdamas tiek pat taškų turinčią „Šilutę”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.