Avansinių PVM sumų mokėjimo pasikeitimai

Nuo 2007 02 23 įsigaliojo finansų ministro 2007 02 15 įsakymas Nr. 1K-055 (Žin., 2007, Nr. 23-905), kuriuo nustatyta, kad jeigu praėjusio mokestinio laikotarpio PVM deklaracija pateikiama iki trečiojo avansinių PVM mokėjimų sumos mokėjimo termino (t. y. iki mėnesio 20 dienos), o apskaičiuota mokėtina PVM suma yra mažesnė už avansinę, kurią PVM mokėtojas faktiškai sumokėjo tą mėnesį už praėjusį mokestinį laikotarpį, tai mokėti į biudžetą trečiosios avansinio PVM mokėjimo sumos tą mėnesį nereikia.

Pavyzdžiui, PVM mokėtojas, privalantis mokėti avansinę PVM sumą, iki gegužės mėnesio 20 dienos pateikė balandžio mėnesio PVM deklaraciją, kurioje mokėtina PVM suma sudaro 65 000 Lt. Per gegužės mėnesį du kartus buvo sumokėtos avansinės PVM įmokos po 35 000 Lt, iš viso 70 000 Lt. Tokiu atveju trečiosios gegužės mėnesio avansinės PVM įmokos mokėti nereikia.

Primename, kad avansinę PVM sumą privalo mokėti tik tie PVM mokėtojai, kurių mokestinis laikotarpis yra kalendorinis mėnuo ir jų vidutinė mokestiniam laikotarpiui tenkanti mokėtina į biudžetą PVM suma per 3 kalendorinių paeiliui einančių mėnesių laikotarpį viršijo 100 tūkst. litų (o PVM mokėtojai, gaunantys pajamas vien iš statybos, statybos ir montavimo darbų, bei kurių pajamos iš žemės ūkio produkcijos tiekimo ir (arba) paslaugų teikimo praėjusiais kalendoriniais metais sudarė ne mažiau kaip 50 proc. visų pajamų, – jeigu mokėtina į biudžetą PVM suma per 3 kalendorinių paeiliui einančių mėnesių laikotarpį viršijo 200 tūkst. litų).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.