„Žalgiris” po ilgos pertraukos įveikė „Ekraną”

Vilniaus „Žalgiris” tęsia sėkmingą pasirodymą Lietuvos futbolo „A lygos” čempionate. Armino Narbekovo auklėtiniai sekmadienį namie minimalia persvara po trejų metų pertraukos palaužė buksuojantį Panevėžio „Ekraną” ir bent trumpam pakilo į pirmąją poziciją turnyrinėje lentelėje.

Vilniaus „Žalgirio” stadionas, 650 žiūrovų

Teisėjas – Audrius Kancleris

Vilniaus „Žalgiris” 1 – 0 Panevėžio „Ekranas”

25′ [1 – 0] Edvinas Lukoševičius

„Žalgiris”: Ernestas Šetkus; Marijan Choruži, Bertrand Ngapounou, Igoris Steško, Edvinas Lukoševičius; Igoris Morinas, Virmantas Lemežis (90′ Artūras Steško) Raimondas Vilėniškis, Iulian Bursuc; Nikolaj Misiuk (87′ Anatoliy Ostap), Valerijus Mižigurskis (64′ Eimantas Poderis)

„Ekranas”: Bogdan Stefanovič; Gediminas Paulauskas, Laurynas Rimavičius (74′ Dainius Saulėnas), Linas Klimavičius, Alfredas Skroblas; Deimantas Bička, Mantas Savėnas (46′ Dominykas Galkevičius), Giedrius Tomkevičius, Sergiy Pogreban; Vitalijus Kavaliauskas (61′ Egidijus Varnas), Povilas Lukšys

Paskutinė komandų tarpusavio dvikova praėjusių metų rugsėjį baigėsi dramatiška „Ekrano” pergale rezultatu 4-3, ir tada daug kritikos iš „Žalgirio” pusės susilaukė arbitras Audrius Kancleris. Šį kartą vadovauti rungtynėms taip pat teko pastarajam, tad „Žalgirio” aistruoliai teisėjui netgi parengė specialų plakatą.

Vilniaus ekipai šiose rungtynėse negalėjo padėti traumuotas gynėjas Aleksejus Dubina, tad „Žalgirio” treneriui Arminui Narbekovui teko atlikti perstatymų komandos sudėtyje – Marijanas Choruži atsitraukė į gynybą, Igoris Morinas į saugų liniją, o puolime šalia Nikolajaus Misiuko į aikštę išbėgo Valerijus Mižigurskis. „Ekrano” gretose startinėje vienuolikėje jau buvo traumą išsigydęs kapitonas Mantas Savėnas.

Mačą aktyviau pradėjo svečiai, tačiau pirmą rimtesnį smūgį jie atliko tik 7 minutę, kai virš vartų iš toli mušė M.Savėnas. Netrukus laisvas baudos aikštelėje su kamuoliu nesusitvarkė Julijanas Bursukas, o vėliau „Žalgiriui” perimus iniciatyvą po baudos smūgio ir Edvino Lukoševičiaus perdavimo į vartus smūgiavo Bertranas Ngapunu, tačiau kamuolys po rikošeto vis tik šiaip ne taip atsidūrė „Ekrano” vartininko Bogdano Stefanovičiaus rankose.

„Žalgiris” po truputį ėmė vis dažniau lankytis „Ekrano” vartų prieigose ir po aštraus Raimondo Vilėniškio perdavimo B.Stefanovičiui teko gaudyti kamuolį, o J.Bursuko smūgis iš baudos aikštelės krašto buvo labai netikslus. Vis dėlto kėlinio viduryje šeimininkai išsiveržė į priekį – po baudos smūgio atlikus perdavimą į baudos aikštelę nuošalės išvengė ir iš arti galva kamuolį į vartus pasiuntė E.Lukoševičius, kuriam tai buvo jau trečiasis įvartis šį sezoną.

Po trijų minučių žalgiriečiai surengė pavojingą kontrataką ir išbėgo tryse prieš vieną gynėją, tačiau Virmantas Lemežis sudelsė ir galų gale nestipriai smūgiavo pro šalį. Neilgai teko laukti ir „Ekrano” atsakymo – griūdamas visiškai šalia Ernesto Šetkaus ginamų vartų virpsto kamuolį pasiuntė Panevėžio komandos puolėjas Povilas Lukšys.

35 minutę po kampinio pro šalį galva mušė E.Lukoševičius, vėliau dar vieną netikslų smūgį atliko J.Bursukas, o kėlinio pabaigoje užvirė aistros. Po poros grubių dvikovų neišlaikė „Ekrano” kapitono M.Savėno nervai ir jis susistumdė su varžovų saugu R.Vilėniškiu.

Vis tik po ilgo aiškinimosi A.Kancleris apsiribojo įspėjimais abiem žaidėjams, o pačioje kėlinio pabaigoje arbitras už grubią pražangą geltoną kortelę taip pat parodė ir V.Mižigurskiui. Komandos išėjo nusiraminti į persirengimo kambarius „Žalgiriui” pirmaujant rezultatu 1-0.

Po pertraukos vienas pagrindinių incidento autorių M.Savėnas į aikštę nebeišbėgo – jį pakeitė Dominykas Galkevičius. „Žalgirio” gynyba pradėjo klysti ir 52 minutę netiksliu E.Lukoševičiaus perdavimu vos nepasinaudojo V.Kavaliauskas, kuris po aštraus reido iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo šalia vartų. Netrukus išbėgęs vienas prieš vieną į kamuolį nepataikė Povilas Lukšys, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje J.Bursukas vėl smūgiavo į tribūnas.

Kėlinio viduryje suklydus Marijanui Choruži pavojingai smūgiavo Sergejus Pogrebanas, tačiau E.Šetkus atrėmė „Ekrano” saugo bandymą. Dar po kelių minučių žalgiriečiai vos apsigynė po kampinio, kai pralaužti tankios varžovų gynybos sienos nepavyko nei vienam „Ekrano” žaidėjui, o 75 minutę virš vartų iš toli smūgiavo Giedrius Tomkevičius.

„Žalgiris” vis labiau traukėsi į gynybą ir stengėsi atsimušinėti, tačiau daug broko „Ekrano” žaidime neleido panevėžiečiams sukurti rimtesnių progų. Mačui artėjant į pabaigą po vienos iš retesnių šeimininkų kontratakų kraštu prasiveržus I.Morinui „Ekrano” gynėjai užblokavo N.Misiuko smūgį, o kitoje aikštės pusėje į vartus iš 20 metrų nepataikė Deimantas Bička.

Jau per pridėtinį laiką bene arčiausiai tikslo po sumaišties baudos aikštelėje buvo svečių saugas G.Tomkevičius, kurio smūgį atmušė E.Šetkus, o paskutinį „Ekrano” bandymą atliko tiesiai į šeimininkų vartininką iš toli smūgiavęs Gediminas Paulauskas. „Žalgiris” atsilaikė ir po 11 rungtynių pertraukos įveikęs „Ekraną” iškovojo trečią pergalę šiame „A lygos” sezone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.