LSKL superfinalų priešprieša

Pirmadienį, balandžio 23 dieną, Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL) įvyks svarbiausios sezono rungtynės – antrasis ir atsakomasis superfinalo mačas tarp vicečempionų Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkų.

Pirmąją finalo dvikovą po nesudėtingos kovos rezultatu 92:69 laimėjo VDU krepšininkai.

VDU auklėtiniai į finalą pateko gana nesudėtingai. Pusfinalyje iš dviejų rungtynių kauniečiai 92:87 ir 103:62 įveikė Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) komandą.

Tuo tarpu klaipėdiečiai pusfinalyje turėjo kur kas daugiau emocijų. Pirmose pusfinalio rungtynėse uostamiesčio studentai 116:91 sutriuškino be lyderių žaidusią Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) komandą. Antrose pusfinalio rungtynėse scenarijus apsivertė aukštyn kojom. LKKA vis didino pranašumą ir ketvirtajame kėlinuke turėjo 26 taškų persvarą, tačiau nesugebėjo jos išlaikyti ir užleido vietą finale klaipėdiečiams.

Reguliariajame sezone VDU ir KU ekipos abu kartus žaidė labai atkakliai, tačiau abu sykius pergalę išplėšė VDU studentai (101:93 ir 87:80).

LSKL mecenatas UAB „Mūsų laikas” ir toliau ruošiasi džiuginti savo sirgalius. Moksleiviai ir studentai ne tik išvys rungtynes nemokamai, tačiau galės mėgautis specialiai finalui paruošta išskirtine ir nepakartojama šou programa.

Favoritai – VDU studentai

Atsakomąsias finalo rungtynes sutiko pakomentuoti Vilniaus pedagoginio universiteto vyriausiasis treneris Algimantas Šatas, kuris šį sezoną ne vieną kartą rungėsi su LKKA ir KU komandomis.

„VDU komanda šį sezoną žaidė labai stabiliai ir visada buvo galinga. Ši komanda turi visas galimybes tapti LSKL čempione. Pagrindinė priežastis – ekipa visą sezoną demonstravo aukšto lygio krepšinį ir iškėlė tikslą – tapti stipriausia LSKL komanda. Manau, kad šiai dienai tai pajėgiausia LSKL komanda. Net neįsivaizduoju, kas galėtų nutikti, kad VDU neužimtų pirmos vietos.

Didžiausi komandos privalumai yra tie, kad ekipą smarkiai remia universiteto vadovybė.VDU krepšininku labai palaiko buvęs rektorius profesorius Vytautas Kaminskas, kuris lankosi visose VDU komandos dvikovose Kaune ir palaiko VDU krepšininkus. Manau, kad tai pats aistringiausias LSKL sirgalius.

Tuo tarpu klaipėdiečiai pajuto didžiulį Rimanto Cibausko dėmesį. Klaipėdoje gyvena LSKL prezidentas, todėl jis padarė viską, kad LSKL lygis augtų ir LSKL finale galėtų žaisti ne tik Kauno komandos. Manau, kad net jeigu KU studentai bus antroje vietoje, tai dar vienas R.Cibausko nuopelnas.”

Merginų grupėje – intriga

Apie moterų grupę papasakoti sutiko Kauno technologijos universiteto komandos vyriausiasis treneris bei LSKL generalinis sekretorius Jonas Kurševičius, kurio nuomone, daugiau galimybių laimėti LSKL finalą turi LKKA studentės.

„Žaidėme su VU komanda pusfinalio varžybose. Galima pastebėti, kad ekipa yra labai sustiprėjusi, nes rungtyniauja ir moterų A lygoje. Vilnietės turi pajėgią priekinę liniją, bet tik vieną pajėgią įžaidėją.

LKKA komanda, kaip rodo rezultatai, demonstruoja aukšto lygio žaidimą ir įdomų krepšinį. Praėjusiais metais LKKA žaidė LMKL, todėl yra galinga ir pajėgi. be to, tai fiziškai stipri komanda.

Manau, kad finalo rungtynės turėtų būti įdomios ir nors prognozuoju LKKA pergalę, netikiu, kad kauniečių pergalė bus lengva. VU neturi ko prarasti, o LKKA, pagal užsibrėžtus tikslus, privalo laimėti, todėl, aikštelėje vyks atkakli kova.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.