Povandenininkams – medalių lietus

Kaune vyko Lietuvos plaukimo su pelekais jaunių ir jaunimo pirmenybės, kuriose klaipėdiečiai iškovojo net 51 medalį, iš jų 14 aukso. Mūsų atstovai keturias dienas baseino takeliuose varžėsi tarp daugiau nei 200 Vilniaus, Kauno ir Visagino vandenių.

Geriausiai iš „Gintaro” plaukikų rungtyniavo varžovams jokių vilčių nepalikęs pasaulio vicečempionas Artūras Matusevičius. Šis Felicitos Vaitkutės auklėtinis tarp jaunimo buvo nepralenkiamas plaukdamas 50 m su plaukmenimis, standartiniais pelekais ir tokį patį atstumą nerdamas po vandeniu. Taip pat pirmosios pozicijos neužleido dvigubai ilgesnio atstumo su plaukmenimis rungtyje.

Ant pirmojo prizininkų pakylos laiptelio, plaukdamas 100 m su standartiniais pelekais, kopė jo treniruočių draugas Martynas Laučka.

Šie klaipėdiečiai kartu su komandos draugais Sergejumi Semeniuku, Aleksandra Poliakova, Marina Bespamiatnova ir Marija Dolgopolova, plaukdami po 50 m, pirmieji įveikė mišrios estafetės rungtį.

Estafetės rungties nugalėtojais, plaukdami po 100 m, tapo ir mūsų vaikinai.

Dar klaipėdiečiai daugybę kartų kopė ant prizininkų pakylos laiptelių – iškovojo net 23 sidabro ir 14 bronzos žetonų.

„Auklėtiniai kovojo užtikrintai. Jų pasirodymą vertinu tik teigiamai”, – „Klaipėdai” sakė uostamiesčio ekipos trenerė F.Vaitkutė.

Pašnekovė užsiminė, jei nebūtų striuka dėl mergaičių, tuomet medalių derlius būtų gerokai gausesnis.

Porą savaičių atsikvėpę mūsų povandenininkai varžysis Baltijos šalių ir Lietuvos čempionatuose, kurie vyks Elektrėnuose.

Klaipėdos plaukimo treneriai jau daugelį kartų yra sakę, kad jei mieste būtų tinkamas baseinas, tuomet nereikėtų vykti į kitus miestus – čempionatus galėtų rengti tiesiog čia.

Įrengus mieste naują baseiną, atsirastų didesnis stimulas jauniesiems plaukikams atkakliau treniruotis ir jie galėtų labiau tobulėti.

Užsieniečių ir kitų Lietuvos miestų žmonių nuolatiniai vizitai finansiniu požiūriu suteiktų miestui naudos. Gal pas mus atvyktų stovyklauti kitų šalių plaukikai. Jau vien tai, kad čia yra pajūris, gali vilioti sportininkus.

„Sutaupytume pinigų. Nereikėtų skirti finansavimo vykti stovyklauti į įvairias užsienio šalis, tiesiog svarbioms varžyboms ruoštis galėtume gimtajame mieste”, – mano geriausias Klaipėdos plaukikas olimpietis Pavelas Suškovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.