Iranas surengė karines pratybas

Iranas ketvirtadienį Persijos įlankoje pradėjo daugiau kaip savaitę truksiančias karinio jūrų laivyno pratybas, kuriose dalyvauja nedideli laivai su raketų paleidimo įranga ir taktiniai povandeniniai laivai, pranešė valstybinė televizija.

Šios pratybos yra naujausios iš virtinės Irano kariuomenės manevrų Persijos įlankoje, kur Jungtinės Valstijos dislokavo antrąjį lėktuvnešį, tokiu būdu, daugelio analitikų nuomone, perspėdamos Teheraną dėl jo branduolinių ambicijų.

Valstybinė televizija pažymėjo, kad Irano karinių jūrų pajėgų pratybos „rodo jų gynybinę galią saugant Persijos įlanką”. Pasak televizijos, pratybos vyks iki kovo 30 dienos.

Kariuomenės ekspertai tokias pratybas regi kaip jėgos demonstravimą strategiškai svarbiame vandens kelyje, kuriuo plukdomi du penktadaliai parduodamos pasaulio naftos, ir teigia, kad jomis siekiama atgrasyti Jungtines Valstijas nuo agresijos Irano atžvilgiu.

Per ankstesnes pratybas Iranas išbandė patobulintas savo gamybos raketų sistemas ir kitą ginkluotę.

Nors Irano technologijos neprilygsta JAV pajėgų ginklams, ekspertai mano, kad jos vis tiek galėtų sutrikdyti laivybą Persijos įlankoje ir žaliavinės naftos gabenimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.