„Inter” ir toliau skina pergales

Sekmadienį Italijoje buvo sužaistos likusios 21 turo rungtynės. „Inter” pelnė 14 pergalę lygoje iš eilės, „Roma” ir „Milan” sugebėjo iškovoti pergales minimaliais skirtumais, svarbias rungtynes laimėjo „Fiorentina” bei „Reggina”, pergale pagaliau džiaugėsi čempionato autsaideris „Ascoli”.

„Inter” vos prieš kelias dienas Italijos taurės pusfinalyje įveikė „Sampdoria” klubą svečiusoe rezultatu 3-0, tuo tarpu sekmadienį vėl vyko rungtynės tame pačiame stadione tarp tų pačių komandų, šįsyk jau „Serie A” čempionate. Visgi rezultatas daug nesiskyrė – „Inter” ir vėl triumfavo, šįsyk rezultatu 2-0.

Rungtynių pradžia buvo emocinga. 7 minutę „Sampdoria” komandos narys Gennaro Del Vecchio prasižengė prieš varžovų vartininką. Italui priekaištų reikšti iškarto atskubėjo „Inter” gynėjas Marco Materazzi. G.Del Vecchio smūgiavo pasaulio čempionui galva į smakrą ir buvo išvarytas iš aikštės.

38 minutę Zlatanas Ibrahimovičius išvedė svečius į priekį. Švedas bandė mušti kamuolį per save, tačiau į jį nepataikė, tačiau po kelių sekundžių po dar vieno skersavimo į baudos aikštelę puolėjas, šįsyk galva, smūgiavo į vartus ir pelnė įvartį. Smūgio metu Z.Ibrahimovičius galvomis susidūrė su varžovu Giulio Falcone ir abiems žaidėjams prireikė medikų pagalbos.

75 minutę Z.Ibrahimovičius sugebėjo pasižymėti rezultatyviu perdavimu. Žaidėjas pasinaudojo varžovo Luigi Salos klaida ir perdavė kamuolį komandos draugui Maiconui, kuris taikliu smūgiu užtikrino savo komandos pergalę.

„Roma” namuose priėmė „Siena” klubą ir sostinės ekipos žaidėjai puikiai žinojo, kad norint neprarasti vilties iškovoti „Scudetto”, klubui buvo butina pergalė. Šis tikslas buvo pasiektas – „Roma” triumfavo rezultatu 1-0.

Pergalę antrojoje vietoje esančiam klubui lėmė pirmasis Mirko Vučiničiaus įvartis šiame sezone. Iš „Lecce” klubo sezono pradžioje atėjęs puolėjas pasižymėjo 62 minutę. Gavęs perdavimą iš komandos draugo Francesco Tavano, juodkalnietis smūgiu kairia koja nuginklavo varžovų vartininką.

„Milan” ekipa taip pat sugebėjo nugalėti savo varžovus. Klubas namuose 1-0 įveikė varžovus „Parma”.

Šiose rungtynėse Milano ekipos gretose debiutavo naujasis klubo pirkinys Massimo Oddo, o rungtynių didvyriu tapo veteranas Filippo Inzaghi. 76 minutę italas gavo kamuolį po nepavykusio Andrea Pirlo baudos smūgio ir pasiuntė jį į vartus.

„Fiorentina” namuose sugebėjo laimėti prieš „Livorno” 2-1 ir sumažinti atsilikimą nuo šio klubo iki vieno taško.

Nors Florencijos klubas dominavo visų rungtynių metu, pirmieji į priekį išsiveržė svečiai. 27 minutę Cristiano Lucarelli apsivarė tris gynėjus ir pergudravo varžovų vartininką, taip išvesdamas savo komandą į priekį.

Tačiau „Fiorentina” nepalūžo ir 68 minutę sugebėjo išlyginti rezultatą. Adriano Mutu smūgiuotą kamuolį atmušė „Livorno” vartininkas, tačiau pirmasis prie atšokusio kamuolio pribėgo Luca Toni ir praėjusio sezono rezultatyviausias „Serie A” žaidėjas pelnė įvartį. 82 minutę italas perdavė kamuolį Marinui Jorgensenui, o šis taikliu smūgiu išplėšė savo komandai pergalę.

„Reggina” pagaliau sugebėjo išlipti iš iškritimo zonos. Tai klubui pavyko padaryti dėka pergalės svečiuose prieš „Cagliari” ekipą rezultatu 2-0.

Svečiams pergalę atnešė du Luca Vigiani įvarčiai. Žaidėjas 47 minutę smūgiu galva išvedė savo komandą į priekį, o 58 minutę padvigubino skirtumą tarp komandų, nors pakartojimai rodo, kad gaudamas perdavimą, žaidėjas buvo atsidūręs nuošalėje.

„Ascoli” neįtikėtinai rungtynių gale sugebėjo išplėšti pergalę svečiuose prieš „Messina” ekipą. Susitikimas baigėsi rezultatu 2-1.

Šeimininkai pirmavo po 76 minutę pelnyto Alessandro Parisi įvarčio nuo 11 metrų atžymos, tačiau rungtynių pabaigoje situacija radikaliai pasikeitė. 89 minutę Michele Paolucci smūgiu galva išlygino rezultatą. Netrukus raudoną kortelę gavo „Ascoli” saugas Luigi Di Biagio, tačiau tai nesutrukdė klubui išplėšti pergalės. 94 minutę tas pats M.Paolucci taikliu smūgiu dar kartą nuginklavo varžovų vartininką.

„Atalanta” rungtynių pabaigoje sugebėjo paleisti pergalę iš rankų ir sužaidė lygiosiomis rezultatu 1-1 su „Catania” ekipa.

Bergamo klubas pirmavo nuo 30 minutės po Riccardo Zampagna įvarčio, tačiau 88 minutę debiutines „Serie A” rungtynes žaidęs Yuki Morimoto išplėšė „Catania” ekipai lygiąsias.

„Chievo” ekipa namuose sužaidė lygiosiomis 0-0 su „Empoli”.

Sekmadienio rungtynių rezultatai:

„Sampdoria” 0 – 2 „Inter”

38` [0 – 1] Zlatan Ibrahimovic

75` [0 – 2] Maicon

7` iš aikštės išvarytas Gennaro Del Vecchio („Sampdoria”)

„Roma” 1 – 0 „Siena”

62` [1 – 0] Mirko Vucinic

90` iš aikštės išvarytas Mirko Vucinic

„Milan” 1 – 0 „Parma”

76` [1 – 0] Filippo Inzaghi

„Fiorentina” 2 – 1 „Livorno”

27` [0 – 1] Cristiano Lucarelli

68` [1 – 1] Luca Toni

82` [2 – 1] Martin Jorgensen

„Cagliari” 0 – 2 „Reggina”

46` [0 – 1] Luca Vigiani

58` [0 – 2] Luca Vigiani

„Messina” 1 – 2 „Ascoli”

75` [1 – 0] Alessandro Parisi (11m)

89` [1 – 1] Michele Paolucci

90` [1 – 2] Michele Paolucci

89` iš aikštės išvarytas Luigi Di Biagio („Ascoli”)

„Atalanta” 1 – 1 „Catania”

30` [1 – 0] Riccardo Zampagna

88` [1 – 1] Takayuki Morimoto

„Chievo” 0 – 0 „Empoli”

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai:

1. Francesco Totti („Roma”) – 13;
2-3. Gionathan Spinesi („Catania”) – 11;

Luca Toni („Fiorentina”) – 11;

4-7. Adrian Mutu („Fiorentina”) – 10;

Rolando Bianchi („Fiorentina”) – 10;

Cristiano Doni („Atalanta”) – 10;

Zlatan Ibrahimovic („Inter”) – 10;

8-11. Fabio Quagliarella („Sampdoria”) – 9;

Christian Rigano („Messina”) – 9;

Vincenzo Iaquinta („Udinese”) – 9;

Tommaso Rocchi („Lazio”) – 9;

12-14. Amauri („Palermo”) – 8;

Igor Budan („Parma”) – 8;

Cristiano Lucarelli („Livorno”) – 8.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.