Studentų išgalvoti receptai – neveiksmingi

Budrumą ir plačias akis palaiko tik sveika mityba.

Studentai turi susikūrę keisčiausių receptų, kaip priversti smegenis dirbti ir neužsnūsti prie kalno knygų sesijos metu. Tačiau mitybos specialistai į juos žiūri skeptiškai ir su šypsena.

Svarbiausia – burbuliukai

Artėjančios Kalėdos studentams reiškia ne dovanas ir linksmybes, o bemieges naktis, ruošiantis egzaminams.

Per parą tenka miegoti vos keletą valandų. Nenuostabu, kad darosi sunku susikaupti ir merkiasi akys, o joms „praplėsti” studentai pasitelkia visą savo išmonę.

Klaipėdos universiteto ketvirtakursė Rūta pasakojo, kad, rašydama diplominį darbą, ji geria kokteilį, suplaktą iš stiprios kavos, „Coca-cola” limonado ir šlakelio lydyto margarino. Į gėrimą ji taip pat įberia du šaukštus cukraus.

„Burbuliukai neleidžia užmigti beveik visą naktį. Tik einant miegoti patartina įjungti du žadintuvus”, – juokėsi Rūta.

Kiti studentai taip pat plaka panašius kokteilius, kurių pagrindinis ingredientas – kava. Tik vietoj „Coca-cola” jie dar pila energetinius gėrimus, karštą šokoladą. Neturintiems pinigų tinka ir pigūs, gazuoti limonadai.

Plaka kiaušinius

Energetinius gėrimus ir limonadus dažniau geria vyrukai. Merginų „smegenų aktyvinimo” meniu kur kas įvairesnis.

Teisę studijuojanti Aušra pasakojo, kad jai „sesija” beveik kasdien, o dažnai pirkti energetinius gėrimus ne visada leidžia kišenė.

Aušra sakėsi plakanti kiaušinio baltymą su dideliu kiekiu cukraus. Į tokią košę ji deda kavoje išmirkytas razinas. Pasak studentės, patiekalą geriausia valgyti užsigeriant kava. Plačios akys – garantuotos.

Dienos metu studentai savo mityba ne itin rūpinasi. Kai nėra laiko, skrandžiui tinka viskas, kas yra šaldytuve. Labiau besirūpinantieji bando gerti kefyrą ir valgyti sūrią silkę. Jų nuomone, tai taip pat energijos šaltinis.

Valgyti – būtina

Gydytojai iš „genialiųjų” receptų tik juokiasi. Jų nuomone, tai tik organizmo alinimas.

Dietologė Teodora Kupšienė mano, kad, teisingai maitinantis iki sesijos, jokių papildomų kokteilių neprireikia. Plakti kiaušiniai taip pat ne pati geriausia išeitis, nes jie apsunkina mitybą ir padidina riziką susirgti salmonelioze.

„Iš ryto labai svarbu pavalgyti grūdinių produktų, vaisių, išgerti sulčių, kad organizmas gautų pakankamai angliavandenių”, – aiškino dietologė. Pietums patartina valgyti baltos mėsos arba žuvies su daržovėmis ir kruopomis.

Dietologė patarė neperdozuoti kavos ir per dieną išgerti ne daugiau kaip 3 puodelius. Gėrimą būtina pasaldinti cukrumi. Jeigu naktį geriama kava, tada reikėtų atsisakyti šokolado, nes tai būtų per didelė kofeino dozė.

Smegenų veiklą ypač aktyvina lašiša, tačiau tokį patiekalą gali sau leisti ne kiekvienas studentas, T.Kupšienė juokėsi, kad maistą visada galima pirkti keliese ir draugiškai pasidalinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.