Nučiupinėtoms prekėms – nuolaida

Kai parduotuvėse nelieka norimos prekės, pirkėjai kartais perka ir tas, kurios buvo padėtos vitrinoje.

Kadangi vitrinoje prekės būna išpakuotos ir neretai nučiupinėtos kitų klientų, pirkdami jas pirkėjai gali derėtis dėl nuolaidos.

Ar visada perkant vitrinoje gulėjusias prekes galima reikalauti nuolaidos?

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėja Raimonda Bučinskienė sakė, kad vitrinoje esantis daiktas yra tokia pati prekė, kaip ir kitos. Tad suteikti nuolaidą ekspozicijoje buvusioms prekėms prekybininkai neprivalo.

„Tačiau kai kurie prekybininkai prekę sutinka parduoti pigiau. Prekėms iš ekspozicijos kartais suteikiamos net iki 15 procentų nuolaidos. Viskas priklauso nuo to, kaip pirkėjui ir pardavėjui pavyks susitarti”, – sakė R.Bučinskienė.

Inspektorė mano, kad nuolaidų pirkėjai gali reikalauti, jeigu prekė nuo ilgo buvimo vitrinoje atrodo prasčiau arba būna ištepta ją nučiupinėjusių klientų.

„Senukų” firminės parduotuvės Klaipėdoje direktorius Virginijus Juozapaitis, paklaustas, ar jų parduotuvėje galima tikėtis nuolaidos, perkant prekę iš ekspozicijos, sakė: „Viskas priklauso nuo to, ką žmogus perka. Jeigu tai prekė, prieinama visiems, pavyzdžiui, durys, mėnesį ar du kabojusios ekspozicijoje, kurias visi apžiūrinėdami nučiupinėjo, tada joms gali būti suteikiama nuolaida”.

Kai kurie pardavėjai prekėms iš ekspozicijos taiko nuolaidą su išlygomis. Pavyzdžiui, pigiau parduotai prekei sumažina garantinį laikotarpį.

V.Juozapaitis teigė, kad „Senukuose”, net ir suteikus nuolaidą, laikomasi įstatymų, kuriuose nurodyta, kad neįtikusią prekę pirkėjas turi teisę grąžinti per dvi savaites.

Parduotuvių tinklo „Avitela” generalinis direktorius Jonas Dirginčius taip pat sakė, kad sprendimas, taikyti prekei iš vitrinos nuolaidą, ar ne, priklauso nuo to, koks daiktas parduodamas.

„Perkant vitrinoje buvusią vaizdo kamerą ar fotoaparatą, kuriuos visi galėjo paspaudyti, norėdami įsitikinti, kaip veikia, nuolaida gali būti suteikta. Klientas gali derėtis, jeigu prekė labai nučiupinėta ar pažeista. Bet perkant ekspozicijoje buvusią stambesnę buitinę techniką, pavyzdžiui, skalbimo mašiną, nuolaida nebus suteikta. Ši prekė būna ekspozicijoje, nes klientas ją turi matyti. Bet tokia preke niekas negali pasinaudoti, tad ji parduodama už tą pačią kainą, kaip ir nebuvusi ekspozicijoje”, – kalbėjo J.Dirginčius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.