„Hansabankas“ siūlys investicinį indėlį, susietą su Azijos rinkomis

Nuo pirmadienio (gruodžio 4 d.) „Hansabankas” pasiūlys klientams pirmąjį investicinį indėlį, kuris bus susietas su Azijos rinkomis – Azijos akcijų indeksų krepšeliu. Krepšelį, su kuriuo bus susietas indėlis, sudarys Japonijos, Kinijos, Pietų Korėjos, Singapūro ir Indijos akcijų indeksai. Investicinio indėlio palūkanos priklausys nuo šių indeksų rezultatų, todėl jos gali būti didesnės nei įprastų indėlių.

Naujojo investicinio indėlio terminas bus 455 dienos (apie 15 mėn.), minimali indėlio suma – 500 eurų. Investicinio indėlio sutartis bus galima sudaryti internetiniame banke „hanza.net” bei daugelyje „Hansabanko” padalinių gruodžio 4-21 dienomis.

„Pirmojo investicinio indėlio populiarumas (prieš du mėnesius „Hansabanko” klientai į šį indėlį padėjo beveik 80 mln. litų) parodė, kad žmonėms reikia lengvai suprantamų investicinių produktų, galinčių pasiūlyti geresnes taupymo ir investavimo galimybes nei paprasti terminuoti indėliai. Todėl tai paskatino mus metų pabaigoje pasiūlyti antrą panašų produktą”, – sakė „Hansabanko” investicijų valdymo tarnybos vadovė Eglutė Bivainienė.

Pasak E.Bivainienės, nemažai žmonių būtent šiuo metu stengiasi subalansuoti savo asmeninį biudžetą – grąžinti skolas artimiesiems, o tuos pinigus, kurie susitaupė per metus, nukreipti į gyvybės draudimo produktus, kad galėtų maksimaliai pasinaudoti mokesčių lengvata, ar kitaip investuoti. Todėl naujas investicinis indėlis galėtų būti puiki galimybė baigiantis metams pasirūpinti savo finansų „sveikata”. Juo labiau, kad investicinis indėlis ne tik suteikia galimybę uždirbti geresnes palūkanas nei terminuoto indėlio atveju, bet ir yra visiškai saugus.

„Hansabanko” siūlomo investicinio indėlio esmė yra tokia, kad augant finansinio turto, su kuriuo susietas indėlis, vertei, klientas uždirbs tam tikrą dalį nuo šio prieaugio, todėl investicinio indėlio palūkanos gali būti gerokai didesnės nei įprastų indėlių – tuo pačiu bankas garantuoja, kad jei finansinio turto, su kuriuo indėlis susietas, vertė termino pabaigoje būtų nukritusi žemiau pradinės, klientas atgaus visą padėtą į indėlį sumą. Investiciniai indėliai taip pat yra apdrausti VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas”.

Klientai, padėję savo lėšas į indėlį, susietą su Azijos rinkomis, termino pabaigoje gaus 30-40 proc. nuo Azijos indeksų kainos kilimo per indėlio terminą, o sumokėję papildomą 10 proc. priemoką – net 125-145 proc. kainos kilimo (t.y. daugiau, nei augs pats akcijų indeksų krepšelis). Tikslūs dalyvavimo koeficientai (t.y., dalis, kurią gaus klientas nuo indeksų krepšelio kainos augimo) bus paskelbti po indėlio išplatinimo, sausio 5 dieną.

Pasak „Hansabanko” atstovų, investicinis indėlis susietas su Azijos rinkomis dėl gerų šio regiono perspektyvų.

„Pastaraisiais metais Azijos šalių ekonomikos augo dideliu greičiu. Sparčiai auga Azijos šalių gyventojų pajamos ir perkamoji galia, todėl manoma, kad šis faktorius užtikrins vidinius ekonomikos augimo šaltinius. Azijos šalių eksportas ima labiau koncentruotis regiono viduje, todėl numatomas JAV ekonomikos lėtėjimas turės mažesnę įtaką regiono eksporto augimui. Be to, Japonijos ekonomika išsivadavo iš daugiau kaip dešimtmetį vyravusios ekonomikos recesijos. Visi šie veiksniai leidžia tikėtis tolesnio aktyvaus Azijos regiono ekonomikos augimo”, – sakė „Hansabanko” prekybos departamento direktorius Vytautas Eidukaitis. Pasak jo, nuo 2004 metų pradžios iki šiol Azijos akcijų indeksų krepšelio vidutinis metinis prieaugis buvo apie 20 proc.

„Hansabankas” pirmąjį investicinį indėlį savo klientams pasiūlė rugsėjo mėn., šis indėlis buvo susietas su tarptautinių specialistų pripažintu „Hansa Rytų Europos akcijų fondu”. Bankas planuoja per ateinančius metus organizuoti apie 10 panašių investicinių indėlių platinimo laikotarpių, kai bus galima padėti analogiškus investicinius indėlius, susietus su finansiniu turtu (fondu, akcijomis ar kt.).

„Hansabankas” valdo didžiausią dalį Lietuvos gyventojų terminuotų indėlių rinkos – rugpjūčio pabaigoje šiame banke klientai laikė 2,58 mlrd. litų terminuotų indėlių (29,5 proc. rinkos).

„Hansabankas” priklauso pirmaujančiai finansinei grupei Baltijos ir Šiaurės šalių regione – „Swedbank”. Ši grupė turi daugiau nei 10,4 mln. privačių ir beveik 436 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Švedijoje. Grupė turi apie 758 padalinius Švedijoje ir apie 286 padalinius Baltijos šalyse. „Swedbank” grupėje dirba virš 16 tūkst. darbuotojų.

„Hansabankui” Lietuvoje priklauso „Hansa lizingas”, „Hansa gyvybės draudimas”, „Hansa investicijų valdymas”, „Hansa draudimo brokeris”, „Baltijos autolizingas” ir „Hansa valda”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.