Į Vengriją – pasitikrinti jėgų

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė lapkričio 10-12 dalyvaus turnyre Vengrijoje

Lietuvos rinktinės varžovėmis Budapešte bus Vengrijos, Prancūzijos ir Slovėnijos nacionalinės komandos. Turnyras Vengrijoje yra vienas iš „Euro Ice Hockey Challenge” varžybų etapų. Oficialus pavadinimas – „Pannon Hockey Cup”.

Visos Budapešte susirungsiančios komandos pavasarį kovos pasaulio I diviziono varžybose. Prancūzija žais A grupės turnyre Kinijoje, o lietuviai, slovėnai ir vengrai susitiks per B grupės varžybas Slovėnijos sostinėje Liublianoje.

Pirmąjį mačą penktadienį lietuviai žais su prancūzais, po to iš eilės susitiks su vengrais ir slovėnais.

Apie varžovų pajėgumą nežino

„Svarbiausia yra patikrinti savo žaidėjų sportinę formą, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas. – Seku internete jų pasirodymus užsienio lygose, tačiau reikia viską pamatyti savo akimis. Apie varžovus nežinome nieko, todėl sunku pasakyti, kokio jie bus pajėgumo. Rezultatai nėra svarbiausias dalykas, bet kovosime per visas rungtynes dėl pergalių”.

Į Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą Elektrėnuose D.Medvedevas kvietė 29 žaidėjus. Kviečiami nebuvo puolėjai Dainius Zubrus ir Dainius Bauba bei traumą per Baltarusijos čempionatą patyręs Gardino „Neman” vartininkas Arūnas Aleinikovas. Tarp pakviestųjų buvo keletas jaunų Kauno „Tigrų” žaidėjų, tačiau jų paslaugų teko atsisakyti, nes „Tigrai” savaitgalį ir šios savaitės pradžioje žaidė atviro Baltarusijos jaunimo čempionato rungtynes. Vengrijoje su komanda nebus ir patyrusio puolėjo Dmitrijaus Bernatavičiaus iš Rusijos aukščiausios lygos Kemerovo „Energijos” bei Sauliaus Limonto iš Daugpilio „Latgale”.

„D.Bernatavičius pereina iš Kemerovo komandos į Permės „Molot-Prikamje”, todėl jam reikia sutvarkyti daug reikalų, – pasakojo D.Medvedevas. – Jis paprašė šį kartą apsieiti be jo, tačiau vasarį į kitą „Challenge” turnyrą pažadėjo atvykti”.

Išmėgins jaunimą

Į Budapeštą nevyks ir traumą patyręs Liepojos „Metalurgs” puolėjas Donatas Kumeliauskas. Tačiau komandoje bus trys jo komandos draugai: Darius Lelėnas, Povilas Verenis ir Tadas Kumeliauskas. D.Lelėnas yra Lietuvos rinktinės senbuvis, o P.Verenis ir T.Kumeliauskas debiutuos nacionalinėje komandoje.

„Per atviro Latvijos čempionato rungtynes jie kovoja su vyrais, sėkmingai žaidė prieš mūsų Elektrėnų „Energiją”, – sakė D.Medvedevas. – Labai norisi juos išmėginti tarptautiniu lygiu”.

Į Vengriją mūsų nacionalinė komanda išvyksta šiandien, penktadienį Budapešte jau surengs treniruotę.

„Pannon Hockey Cup” tvarkaraštis

Lapkričio 10 diena, penktadienis

14.30 Prancūzija – Lietuva

18.30 Vengrija – Slovėnija

Lapkričio 11 diena, šeštadienis

15.30 Slovėnija – Prancūzija

18.30 Lietuva – Vengrija

Lapkričio 12 diena, sekmadienis

14.30 Slovėnija – Lietuva

17.30 Vengrija – Prancūzija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.