Penney nori likti Kaune

Kirkas Penney į Kauno „Žalgirį” buvo pakviestas pavaduoti prieš pat sezoną traumą patyrusį brazilą Marcelo Machado. Vasarą sėkmingai rungtyniavęs pasaulio čempionate Japonijoje 196 cm gynėjas iš Naujosios Zelandijos neblogai pasirodė ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionų ekipoje. Spalio pradžioje sutartis su K.Penney buvo pasirašyta dviem mėnesiams, todėl 26-ąjį gimtadienį lapkričio 23 dieną naujazelandietis dar sutiks Kaune.

Trumpam į Kauno „Žalgirį” pakviestas legionierius iš Naujosios Zelandijos Kirkas Penney gal kiek netikėtai tapo vienu Kauno ekipos lyderių. Po laimėtų Eurolygos rungtynių prieš Neapolio „Eldo Basket” žalgiriečių vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis, paklaustas, ar klubas planuoja pratęsti sutartį su K.Penney, lakoniškai atsakė, kad šio kontraktas baigiasi lapkričio 30 dieną. Kas bus toliau, kol kas neaišku. Pats gynėjas tikisi likti komandoje iki sezono pabaigos, nors praėjusį savaitgalį komandoje oficialiai debiutavo peties traumą išsigydęs puolėjas Marcelo Machado.

Apsipranta komandoje

– Savaitgalį per LKL rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu” ir Vilniaus „Sakalais” varžovų aikštėje „Žalgiriui” tik mačų pabaigoje pavyko įtvirtinti pergales. Kodėl taip atsitiko?

– Tiesiog daugumai vaikinų prireikė šiek tiek laiko įsitraukti į žaidimą ir pajusti rungtynių ritmą. Per abu mačus po pertraukos mes žaidėme daug geriau ir nugalėjome užtikrintai. Mums derėtų labiau susikaupti nuo pat mačo pradžios, kad po to nereikėtų jaudintis dėl gero varžovų komandos žaidimo. Viskas priklauso tik nuo mūsų pačių. Jei vykdysime visas užduotis ir žaisime gerai, vėliau į rezultatą nereikės kreipti dėmesio.

– Į „Žalgirį” šį sezoną atėjote paskutinis. Ar lengvai prisitaikėte prie komandos?

– Po truputį priprantu. Esu patenkintas tuo, ką radau Kaune, vis geriau suprantu komandos draugus aikštėje. Stengiuosi prisidėti prie ekipos žaidimo taip, kad jis būtų kuo sėkmingesnis. Manau, pažanga, padaryta po pirmųjų Eurolygos rungtynių, plika akimi buvo matyti. Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygos rungtynės mums turėtų būti postūmis, o ne žingsnis atgal.

– Eurolygai startuojant komanda sužaidė dvejas visiškai skirtingas rungtynes…

– Taip, Trevize mums gana prastai klojosi. Pradėti Eurolygos sezoną išvykoje su tokia komanda kaip „Benetton” nėra pats lengviausias uždavinys. Vis dėlto mes padarėme išvadas ir prieš „Eldo Basket” sužaidėme daug gražiau. Gynėmės daug geriau nei rungtyniaudami su „Benetton”, nugalėjome ir žvelgiame į ateitį. Šią savaitę į Kauną atvyksta vieni mūsų grupės favoritų – „Barcelonos” krepšininkai. Mums tai didelis iššūkis. Padarysime viską, kad sužaistume kiek įmanoma geriau. Savaitgalį žaidėme dvejas LKL rungtynes, todėl šiam Eurolygos mačui pradėjome rengtis tik pirmadienį.

Brazilui linki sėkmės

– Ką labiausiai reikėtų tobulinti „Žalgiriui”?

– Kiekvienam asmeniškai reikia pasistengti, kad aikštėje vienas kitą suprastume kuo geriau. Atrodo, judame gera linkme. Pažiūrėkite, Trevize darėme klaidas, pamesdavome kamuolius, tarsi anksčiau kartu nebūtume žaidę. O per rungtynes su Neapolio komanda jau atsirado šiokio tokio nuoseklumo, daug geriau jautėme vienas kitą. Visa tai atsiranda bėgant laikui. Neįmanoma visko pasiekti per naktį. Kuo daugiau rungtynių, tuo tvirtesni tampame kaip komanda.

– Kalbate taip, tarsi Kaune norėtumėte likti daug ilgiau nei iki lapkričio pabaigos.

– Man patinka žaisti „Žalgiryje”, komandą labai palaiko jos gerbėjai. Likti ar ne – nebus vien mano sprendimas. Aš galiu kontroliuoti tik savo veiksmus aikštėje, o nuo to priklausys, ar toliau žaisiu komandoje.

– Kodėl taip ilgai ieškojote komandos prieš sezoną?

– Tai sena istorija. Dabar esu čia, ir tai svarbiausia. Rungtyniavau pasaulio čempionate Japonijoje, krepšinio vasara buvo ilga, todėl buvo verta pailsėti prieš įsiliejant į naują komandą.

– Į rikiuotę po traumos grįžo jūsų pozicijos žaidėjas M.Machado. Ar jaučiate konkurenciją?

– Tikrai ne. Linkiu jam kuo geriau žaisti ir pats noriu žaisti kartu su juo. Esu prieš Marcelinho žaidęs penkis ar šešis kartus, kai jis atstovaudavo Brazilijos, o aš – Naujosios Zelandijos rinktinei. Žinau, kad jis labai geras žaidėjas. Tikiuosi, kad jo daugiau nekamuos traumos ir jis padės mums skinti pergales.

Kirkas Penney

Gimęs: 1980 11 23

Gimimo vieta: Naujoji Zelandija

Ūgis: 196 cm

Svoris: 100 kg

Pozicija: gynėjas

Numeris: 20

Klubai: „North Harbour”, Viskonsino universitetas, Majamio „Heat” (klube išbuvo 4 dienas), Las Palmo „Gran Canaria”, Ešvilio „Altitude” (NBDL), Los Andželo „Clippers”, Tel Avivo „Maccabi”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.