Kova su stresu tampa vis pelningesnė

Kovos su stresu industrija atsidūrė tarp sparčiausiai besivystančių ekonomikos sektorių, o ekspertai jos metinę apyvartą vertina 29,5 mlrd. litų, praneša naujienų agentūra „Reuters”.
Prognozuojama, kad per ateinančius dvejus metus ši suma padidės iki 37,5 mlrd. litų dėl nuo darbo išvargusių ir būdų stresui gydyti ieškančių vartotojų paklausos. Žmonės griebiasi visko – nuo aromaterapijos iki dzen meditacijos.
Dėl su darbu susijusio streso kenčia 40 % darbuotojų, o 20 % jų yra priversti išeiti iš darbo. Dėl to ekonomika kasmet praranda apie 804 mlrd. litų.
„Atsiradus problemai, visada atsiranda ir industrija, skirta šiai problemai spręsti”, – teigia darbo psichologijos ekspertas Deivydas Li.
Vartotojai visais įmanomais būdais mėgina įveikti stresą. Jie lanko psichoanalitikus, eina į masažo kabinetus, skaito specialiąją literatūrą, perka daugybę įvairiausių produktų su raminamaisiais kvapais – nuo skalbimo miltelių, naminių šlepečių iki purškiklio burnos ertmei.
Netgi reklaminiame lankstinuke prenumeratoriams, kuris reklamuoja žurnalą apie įžymybes, yra siūlomas nemokamas „su Jūsų stresu kovojantis” priedas.
Pasak „Smell & Taste Research and Treatment Foundation” dirbančio daktaro Alano Hiršo, antistresinių produktų paklausa nemažėja.
Knygos „Tiesa apie stresą” autorė Anžela Petmor sako, kad streso industrija pati kūria savo rinką.
„Baimė neatsiranda pati savaime. Ji yra sąmoningai formuojama pačios streso industrijos vadybos”, – rašo ji.
„Tai daro žmones silpnesniais psichologiniu požiūriu. Tai paverčia juos hipochondrikais ir įteigia jiems, kad visiškai normalios emocijos ir normalūs psichologiniai mechanizmai yra ligos pažymiai”, – teigiama knygoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.