Šeimininkai pergalių neišsaugojo

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro pusfinalio abejos pirmosios rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Per „Vilniaus” ir Panevėžio „Ekrano” mačą užfiksuotas rezultatas 2:2, o Marijampolės „Sūduva” ir Klaipėdos „Atlantas” sužaidė 1:1. Per abu mačus šeimininkai pirmavo, bet pergalių neišsaugojo. Atsakomosios pusfinalio varžybos Panevėžyje ir Klaipėdoje bus žaidžiamos rugsėjo 27-ąją.

Per pastarąsias septynerias šalies čempionato rungtynes pergalės skonį pamiršę „Vilniaus” futbolininkai sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių. „Ekraną” nuo pralaimėjimo išgelbėjo komandos kapitonas Mantas Savėnas, kai per kompensuotą teisėjo laiką efektingai smūgiavo iš 17 metrų nuotolio. Pirmajame kėlinyje pranašiau rungtyniavo vilniečiai, bet po kontratakos Vitalijus Kavaliauskas panevėžiečius išvedė į priekį. Tuoj pat Vytautas Lukša išlygino rezultatą, o 69-ą minutę Aivaras Laurišas, neseniai iš „Atlanto” perėjęs į „Vilnių”, taikliai smūgiavo beveik iš 30 metrų.

„Turėjome problemų aikštės viduryje, neišgelbėjo vartininkas Arvydas Skrupskis. Tačiau lyderio savybes dar kartą pademonstravo Mantas Savėnas”, – sakė „Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

„Sūduvos” strategas Algimantas Gabrys lygiąsias su „Atlantu” pavadino logišku rezultatu. Iki pertraukos pranašiau žaidė šeimininkai, bet antrą kėlinį aikštėje šeimininkavo „Atlanto” futbolininkai. 85-ą minutę klaipėdiečiams išlyginamąjį įvartį po kampinio pelnė legionierius iš Kroatijos Ivo Begičius.

——————————————————————————–

Rungtynių statistika

VILNIUS – EKRANAS 2:2 (1:1). Įvarčiai: 0:1 Kavaliauskas (43), 1:1 Lukša (44), 2:1 Laurišas (69), 2:2 Savėnas (90+1).

SŪDUVA – ATLANTAS 1:1 (0:0). Įvarčiai: 1:0 Maciulevičius (54, iš 11 m), 1:1 Begičius (85).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.