Anglija nuo teismo neišgelbėjo

Prieš Šilutės rajono teismą stos buvęs įmonės „Bogis” savininkas, kaltinimas valstybei nesumokėjęs daugiau nei milijono litų mokesčių

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl 43 metų Konstantino Tallat-Kelpšos įmonės „Bogis” nusikalstamos veikos. Jis kaltinamas į valstybės biudžetą nesumokėjęs per milijoną litų mokesčių.

Tyrimo medžiagą Tauragės apylinkės prokuratūra, surašiusi kaltinamąjį aktą, perdavė Šilutės rajono apylinkės teismui.

2002 metais FNTT Tauragės skyriaus pareigūnai, įtardami įmonės „Bogis” savininką Tallat-Kelpšą apgaulinga dokumentų apskaita ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu, pradėjo ikiteisminį tyrimą. Norėdamas pasislėpti nuo pareigūnų įtariamasis išvyko į Angliją, todėl teisėsaugininkai negalėjo tęsti tyrimo. Tik kai šiemet, pasinaudojus Europos arešto orderiu, įmonės vadovas buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje ir liepą pargabentas į Lietuvą, ikiteisminis tyrimas atnaujintas.

Pareigūnai įtaria, kad bendrovėje „Bogis” finansinė apskaita tvarkyta apgaulingai. Atskleista, kad Tallat-Kelpša 1999-2002 metais net keturioms dešimtims Lietuvoje veikiančių įmonių pardavė atsarginių automobilių dalių ir medžiagų už 3,5 mln. litų. Šių sandorių verslininkas nefiksavo buhalterinėje apskaitoje, neregistravo duomenų apskaitos registruose. Dėl dokumentų stokos nebuvo galimybių nustatyti Pagėgių savivaldybėje registruotos įmonės veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Be to, įmonės savininkas, deklaruodamas įmonės pajamas 1999-2001 metais ir vengdamas sumokėti mokesčius į metines pajamų deklaracijas įrašė melagingus duomenis apie gautas pajamas ir jas pateikė Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Tauragės mokesčių inspekcija įmonės „Bogis” vadovui dėl nesumokėtų mokesčių yra pateikusi per 2 mln. litų civilinį ieškinį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.