Pomidorų sultys ore

Parduotuvėje jūs retai perkate pomidorų sulčių ir nė nepagalvojate, kad vykstant į kelionę reikėtų jų pasiimti. Tuo tarpu lėktuve kažkodėl prašote, kad stiuardesė atneštų būtent pomidorų sulčių? Tai būdinga ne vien jums.

– Esant tam tikrai žmogaus organizmo fiziologinei būklei gali pasikeisti skonio pojūčiai, – tvirtina Vokietijos mitybos fiziologijos instituto daktaras Karlosas Briviba. – Galbūt dėl fizinio ir psichologinio streso, kuris veikia žmogų skrydžio metu, daugelis lėktuve geria pomidorų, o ne obuolių ar apelsinų sultis.

Pomidorų sultys yra tirštesnės, todėl jos šiek tiek malšina alkį. Tikriausiai todėl jos yra populiarios trumpuose skrydžiuose, kuriuose pietūs nėra įskaičiuoti į bilieto kainą.

Svarbus ir psichologinis poveikis. Pakanka vienam keleiviui užsakyti, pavyzdžiui, pomidorų sulčių, ir kaimynai būtinai jų nori.

Įdomu, kad pigiuose reisuose, kur keleiviai už gėrimus moka atskirai, pomidorų sulčių užsisakoma retai.

Pomidorų sultyse daug kalio, natrio, magnio, geležies ir cinko, taip pat stipraus gamtinio antioksidanto likopino. Žmonės, valgantys daug pomidorų arba geriantys jų sulčių, rečiau serga širdies ir kraujagyslių, kai kuriomis onkologinėmis (prostatos, plaučių ir virškinimo sistemos) ligomis.

Pomidorų sultys padeda apsaugoti odą nuo ultravioletinių spindulių. Įrodytas ir jų „psichotropinis” poveikis: tam tikros organinės medžiagos gerina nuotaiką ir padeda įveikti stresą.

Vienintelis šio parduotuvėje pirkto gėrimo trūkumas – gana didelis valgomosios druskos kiekis. Taigi žmonės, turintys padidėjusį kraujospūdį, turėtų žinoti saiką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.