A. Mamontovas prašo pergalės „Eurovizijoje” nesitikėti

„Išvykstame nusiteikę žvaliai ir šiek tiek karingai”, – interviu „Vakarų ekspresui” sakė dainininkas Andrius Mamontovas, ateinantį ketvirtadienį kartu su kitais grupės „LT United” nariais išskrendantis į Graikijos sostinę Atėnus, kur gegužės 18-ąją įvyks 51-asis „Eurovizijos” dainų konkursas.

„Pažiūrėsime, kaip mums seksis. Bet kuriuo atveju, mūsų tikslas buvo smagiai praleisti laiką bei šiek tiek atkreipti dėmesį į save ir į Lietuvą”, – sakė A. Mamontovas, užvakar Žvejų rūmuose surengęs paskutinį savo koncertą prieš „Euroviziją”.

Klaipėdiečiams A. Mamontovas su grupe pristatė du naujus savo albumus – „Saldi. Juoda. Naktis” ir „Tyla”.

Savo „eurovizinės” dainos „We Are The Winners” visai nereklamuojate užsienio šalyse. Specialiai pasirinkote tokią taktiką? – paklausė „Vakarų ekspresas” A. Mamontovo.

Taip, mes specialiai darome viską atvirkščiai ir tai, tiesą sakant, labai gerai veikia. Vakar man skambino iš Berlyno radijo stoties, kuri transliavo „Eurovizijos” dalyvių dainas. Duodamas interviu aš paprašiau: „Ar galėtumėte savo radijo stotyje negroti mūsų dainos?” Stoties darbuotojai labai nustebo. Sakė, taip nebūna, kad atlikėjas prašytų negroti jo dainos. Tokiais būdais mes ir siekiame atkreipti į save dėmesį.

Neturi reikšmės, girdėjai ar ne dainą prieš „Euroviziją”: tu žiūri festivalį ir balsuoji už konkretų pasirodymą, kurį ką tik matei. Manau, šiek tiek klaidinga „išsukinėti” dainą prieš festivalį. Antra vertus, tai gal net nelabai sąžininga – jeigu tai konkursas, dėmesys turi būti nukreiptas į renginį. Kaip pasirodei, taip ir publika ir balsuoja. Be to, „LT United” daina yra iš tų, kuri turėtų „pramušti” iš pirmo karto. Nesinori, kad publika jos persiklausytų. Norisi padaryti šiokį tokį netikėtumą, nes daina yra gana kontroversiška, ironiška. Kai žmogus sako, kad jis yra nugalėtojas, tai visada yra ironiška. Manau, tai turėtų suveikti.

Tačiau praėjusių metų nugalėtojos graikės Helenos Paparizou dainos reklamai buvo išleista 1 milijonas eurų.

Taip, bet ar mes ją girdėjome iki konkurso? Aš – ne. Ar girdėjome Ruslanos dainą? Viską nulėmė jos pasirodymas festivalyje. Jei pasirodysi blogai – milijonas eurų nueis šuniui ant uodegos. Mes negalime sau leisti tiek investuoti, nes gyvename mažoje šalyje.

Norite pasakyti, kad Jūs neturite milijono eurų.

Oi ne, jokiu būdu. Turėjome planą surinkti kiek nors lėšų ir pagaminti lietuvišką simboliką, dar šį tą. Tačiau paramos, kurią gavome pasirengimui „Eurovizijai”, užtenka tik kelionės išlaidoms bei minimaliems pasirengimo kaštams padengti. Na, gal ir gerai, kad mes daug neinvestuojame. Tiesiog mes gyvename tokioje šalyje, kuri į savo atstovus daug neinvestuoja, ir nieko čia nepadarysi. Vilniaus savivaldybė mus parėmė 50 tūkstančių litų, dar apie 30 tūkst. Lt skyrė kelios įmonės. Pagal vakarietiškus mastelius tai yra juokinga suma. Tai nereiškia, kad mes pykstame. Tiesiog yra šitaip ir ne kitaip. Todėl mes viską statome ant pačios dainos.

O ar tobulinote pasirodymą po „Eurovizijos” nacionalinės atrankos finalo?

Visa „LT United” komanda yra pakankamai patyrusi. Kiekvienas iš mūsų į tai ėjome 10-20 metų. Aišku, kad mes repetuojame, bet šiuos mėnesius daugiau buvo sprendžiami organizaciniai klausimai. Kardinaliai pagerinti pasirodymą yra nelabai įmanoma, tai yra mitas – kaip pasiruošei, taip ir yra.

Nemanote, kad tai šiek tiek lengvabūdiška? Jūs gal ir nevykstate į „Euroviziją” varžytis, bet visa Lietuva tikisi jūsų pergalės.

Labai blogai, kai tikimasi. Reikia tikėti, bet negalima tikėtis.

Ką manote apie tai, kad interneto diskusijose „LT United” pasirodymas lyginamas su tokių prieštaringai vertinamų atlikėjų kaip Islandijos atstovės Silvijos Not ir suomių grupės „Lordi”?

Tai gerai, tegu lygina. Aš tikiu, kad charizmatiškas žmogus spinduliuoja visur, kur jis bebūtų. Arnas Lukošius (vienas iš „LT United” narių. – Aut. past.) Atėnuose blogiau nešoks: jis šoks taip, kaip ir čia. Tai užkabina žmones ir veikia visame pasaulyje.

Neskaitau komentarų internete, specialiai nesiklausau ir „Eurovizijos” dalyvių dainų. Nenoriu dalyvauti varžybose. To paties prašiau ir kitų „LT United” narių – neskaityti atsiliepimų, neklausyti jokių patarimų. Mes žinome, ką darome.

Į muzikos profesionalų kritiką, esą „We Are The Winners” yra ne daina, o skanduotė, taip pat nekreipiate dėmesio?

Paklausykite Ruslanos dainos – kiek ten yra teksto, suskaičiuokit eilutes. „Dai dai šiki dai šiki dam dam”. Čia prasmingas tekstas? Taip pat du arba trys akordai. Man keista, kai sakoma, „Eurovizijai” reikia tokių atlikėjų kaip Celine Dion. Tai juokinga. Mes – lietuviai, o ne prancūzai. Mes lenkiam tiesiai ir paprastai. Ir manau, nereikia to bijoti. Apskritai „Eurovizija” nėra muzikinis festivalis, todėl ir mūsų daina tokia. Tai politinis festivalis. Prisiminkite pernykštį latviukų „Walters & Kazha” pasirodymą: jie dainavo tragiškai, bet na ir kas. Jie dainavo apie taiką. Suveikė kažkokie mechanizmai. Todėl mėginti į „Euroviziją” žiūrėti iš muzikinių pozicijų yra naivu.

Ar likus vos kelioms savaitėms iki konkurso galite pasakyti, kad nesigailite leidęsi į šią avantiūrą?

Su gera kompanija, linksmais ir protingais žmonėmis, mes vyksime į gražų ir įdomų miestą Atėnus, kurio nė vienas nesame matę, ir būsime ten 10 dienų. Mes puikiai praleisime laiką.

Ar nenublankta jūsų albumų pristatymas „Eurovizijos” fone?

Mano muzika turi savo klausytojus, su kuriais aš bendrauju per savo dainas. Nemanau, kad jiems turi įtakos kokie nors pašaliniai veiksniai.

Vadinasi, jei jums Atėnuose nepasiseks, jie vis tiek klausysis Andriaus Mamontovo.

Pasiseks ar nepasiseks ne Andriui Mamontovui, o grupei „LT United”. Mus galite nuteisti tik kartu, bet kiekvienas atskirai mes nepakaltinami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , .

5 atsiliepimai į "A. Mamontovas prašo pergalės „Eurovizijoje” nesitikėti"

  1. Pilypas

    🙄 🙂

  2. viola

    Viskas bus gerai.Kaip tu Andriau ir sakai. 8)

  3. viktorija

    Sauluolis Mamontovas!!!!!!!!!!!!!!!As labai tikiu juo,kad ir kaip ten bebutu,atkreips demesi,kad yra kazkur dar tokia lietuva:)!!!MALADETS!!!!!
    PALAIKOM TAVE!!!!!

  4. Albinas

    Puikus atlikejai, bet daina tai jau svelniai pasakius Katastrofa! Demesi tai tikrai atkreips, dar ir pasijuoks liaudis. Stebinti reiketu getu teketu, melodija, balsais. Nejaukiai jausiuosi ziuredamas Eurovizija. Bet sekmes chebrai palinkesiu 😕

  5. liza

    Teisingi zodziai „reikia tiketi , o ne tiketis” Ir as tikiu , kad viskas bus gerai…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.